Florin berdila Postat Decembrie 6, 2019 Partajează Postat Decembrie 6, 2019 Domnilor vreau sa va intreb un mare lucru ,eu sunt intro intersectie dubioasa ,eu am stop ,cel din dreapta mea nu are niciu un semn ,din fata mea unu vrea sa faca stanga neavand nici un semn ,eu care am stop si vreau sa merg inainte dupa cei acord prioritate celui din dreapta ,trebuie sai acord prioritAte si celui care vrea sa faca stnga si care nu are nici un semn? Link spre comentariu
mac01 Postat Decembrie 6, 2019 Partajează Postat Decembrie 6, 2019 Daca ai stop te opresti si acorzi prioritate la toti....abia apoi treci...adica dupa ce se goleste drumul. 1 Link spre comentariu
Florin berdila Postat Decembrie 6, 2019 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2019 Da domnule dar cel din fata mea care face stanga si nu vede stopu meu are intentia de ami acorda prioritate de trecere cai vin din dreapta ,nu trebuia sa aiba si el un semn?? Link spre comentariu
mac01 Postat Decembrie 6, 2019 Partajează Postat Decembrie 6, 2019 Daca cel din fata ta are acelasi semn de stop pe stalp trebuie sa-ti acode prioritate deoarece tu mergi drept iar el face stanga. Daca nu are semn de stop pe stalp trebuie sa-i acorzi prioritate chiar daca face stanga. Link spre comentariu
Dan Minciu Postat Decembrie 6, 2019 Partajează Postat Decembrie 6, 2019 Semnul stop și cedează trecerea se văd ca și semnificație și din spate. Nu degeaba au forme distincte față de celelalte semnalizări rutiere. Dacă nu vede semnul tău de stop, ar trebui să mergeți împreună la încă o examinare de legislație auto. Sau vă înțelegeți in mijlocul intersecției, din priviri. 1 Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat Decembrie 6, 2019 Partajează Postat Decembrie 6, 2019 (editat) Cel din fata trebuie sa caste ochi si sa "ghiceasca" ca pe stalp aveti semnul stop pe langa unul de trecere de pietoni si mai stiu eu ce alte semne ca sunt destui stalpi cu 3 semne una sub alta pentru ca fierul vechi e scump in tara noastra si nu se pot instala si semnele de prioritate aferente. Oprim de la 60km/h sa cascam ochii la celalalte 3 artere ale intesectiei sa vedem oare ce semne au domnii de acolo sa ne dam seama ca de fapt avem prioritate fata de toti si am oprit degeabasa ne uitam unii la altii. Daca nu avem drumuri de ce am avea semne ? Bulevardul principal din zona mea denumit "municipiu" este de cel putin un an peticit traversal dupa schimbarea tevilor intr-un hal de nu poti merge cu mai mult de 35-40 ca rupi masina in doua... zici ca ai limitator de viteza din 10 in 10m sau te trezesti in fata cu ditamai groapa frezata pentru a fi peticit total nesemnalizat si asa se mai duc niste roti ... pur si simplu nu le pasa, avem semne care se pot recunoaste din spate, i-am facut la populime o legislatie care le zice sa se uite si la semne din spate si gata. Editat Decembrie 6, 2019 de Bandi Szasz Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 6, 2019 Partajează Postat Decembrie 6, 2019 cel din partea opusa nu e obligat sa citeasca semnele de pe toti stalpii, ca alfel erau pictate pe ambele fete. La scoala te invata ca daca ai compilatorul mai lent sau vrei sa conduci intr-adevar preventiv sa verifici si semnele adversarilor. Curios e ca ala care face la stanga, poate intra in traficul principal fara stop. Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat Decembrie 6, 2019 Partajează Postat Decembrie 6, 2019 (editat) Cel mai logic ar fi ca si cel din stanga sa aiba STOP si e cu prioritate drumul din fata cu cel din dreapta .. si pe drumul cu prioritate nu exista semne.. A fost si la mine o intersectie la care peste noapte au inversat drumul cu prioritate si au mutat doar semnele de STOP alea de prioritate nu s-au mai motat ca deh... a fost asa mai bine de o luna pana s-au tamponat doi dupa scandal mare ca nu e semnalizata corect intersectia... raspunsul oficial: "Inca nu s-a finalizat lucrarea" adica intr-o luna nu au fost in stare sa remonteze inca 2 indicatori. Anu trecut au reinventat unele semne pe o alta strada unde a fost amenajatun giratoriu oval: Alta strada alta combinatie ' Minunatul "municipiu" Sacele din Brasov. Editat Decembrie 6, 2019 de Bandi Szasz Link spre comentariu
valivoi Postat Decembrie 6, 2019 Partajează Postat Decembrie 6, 2019 Domnule Berdila,intr-o intersectie regulile care dirijeaza circulatia sunt in primul rand semnalele politistului daca se afla in intersectie si dirijeaza circulatia,daca nu e dirijata de politist circulatia,primele se respecta semnalele luminoase ale semaforului daca exista semafor ,daca nu exista semafor se respecta indicatoarele de circulatie,si la urma in cazul egalitatii de prioritate sau in lipsa indicatoarelor,se aplica regula prioritatii de dreapta. 1 Link spre comentariu
Dan Minciu Postat Decembrie 6, 2019 Partajează Postat Decembrie 6, 2019 (editat) Am intalnit o intersectie cu patru semne de STOP , cate unul pentru fiecare intrare. In Salonic. Erau si patru masini... Cum credeti ca s-a procedat? 1. Am oprit cu totii si ne-am dat jos din masini, fumand cate o tigara in mijlocul intersectiei. 2. Am stat acolo pana ne-au impins altii de la spate. 3. Am imprumutat culorile caroseriilor unul altuia 4. Varianta reala... Editat Decembrie 6, 2019 de Dan Minciu Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 7, 2019 Partajează Postat Decembrie 7, 2019 la mine toate intersectiile au stop pe fiecare intrare cand nu merg semafoarele. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Decembrie 7, 2019 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2019 Domnule Valivoi eu stiu cum se aplica regulile ordinea respectări semnalelor dar va spuneam ca au dirijat o intersectie aiurea am sai fac o poza si o sa vedeti si dvs ce aiurea au semnalizato Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 7, 2019 Partajează Postat Decembrie 7, 2019 (editat) Acum 7 ore, Florin berdila a spus: Domnule Valivoi eu stiu cum se aplica regulile ordinea respectări semnalelor dar va spuneam ca au dirijat o intersectie aiurea am sai fac o poza si o sa vedeti si dvs ce aiurea au semnalizato Exista cel puțin 2 variante în cazul acesta: evitam la maxim intersecția aia iar cind trebuie totuși sa trecem prin ea facem în asa fel incit sa nu se poată produce un accident, adică dam prioritate la toți cei care cred ca au prioritate deși nu au. Chiar dacă ne alegem cu înjurături și claxoane din spate, cit timp am putut evita orice incident sintem cistigati. Ce folos ca am prioritate și celalalt nu are dar crede ca are și întra în tine? Vine politia, îți dă dreptate, ala plătește amenda și reparațiile la mașina ta dar tu tot ajungi cu mașina în service pt citeva zile, și ce ai cistigat? Numai amorul propriu ca ai avut dreptate. Regulile de circulație au fost concepute ca să se evite accidentele iar de semnalizarea lor sint responsabile autoritatile, noi trebuie doar sa le respectam și sa evitam orice incident. Mulți guterii chiar pe asta se bazeaza dar tu tot stai prin service cu mașina. Dacă îți convine situația asta atunci n-ai decit sa stai cu mașina prin service și sa ai amorul propriu împăcat. Trăim în Romanica și asta ne ocupa tot timpul..........zicea cineva și zicea bine. Editat Decembrie 7, 2019 de sesebe Link spre comentariu
Florin berdila Postat Decembrie 7, 2019 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2019 Aveți mare dreptate domnule Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 7, 2019 Partajează Postat Decembrie 7, 2019 (editat) Acum 6 ore, sesebe a spus: cind trebuie totuși sa trecem prin ea facem în asa fel incit sa nu se poată produce un accident Adica inchizi ochii, pedala la podea si ii dai bice Regula de dreapta a ramas o gluma. Astia tineri nici din amintiri n-o stiu. In scoala, noii instructori ii invata dupa semne, si cum intersectiile fara semne sunt putine, uita sau nici ei habar n-au ca regula prioritatii de dreapta ar trebui sa se aplice. Nu odata o masina de scoala mi-a taiat fata trecand de pe o banda pe alta, cu tembelul de instructor uitandu-se pe geam si zambind. Eu am in fiecare zi doua situatii in care am prioritate de dreapta dar de fiecare data, nu a schitat nici unul un gest cumva ca ar vrea sa opreasca sa dea prioritate, dar nici n-am fost curios pana la capat. Editat Decembrie 7, 2019 de doru3160 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum