Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

hand free auto

electronunervos

Postări Recomandate

aseara mi-a venit o idee creata :tonqe: . a prins-o politia pe soramea odata cu telefonu la ureche si ma gandeam mai demult sa fac un hands free pt masina. ideea e ca eu am k750 si ea are lg chocolate. deci mufele nu se potrivesc. si mi-a venit ideea de a cumpara cel mai ieftin hands free bluetooth(50ron) sa-l desfac si sa scot microfonul, sal bag pe undeva prin bord iar casca sa o amplific si apoi sa o aplic pe o boxa sau cum un releu cu ceva sa decuplez difuzoarele fata si sa pun amplificatorul. Normal ca cea mai simpla idee este cea a cumparari a doua hands free-uri legarii acestora in paralel si amplificarii semnalului de casca si scoaterea cablului pe undeva in juul schimbatorului. Masina care este vb este un cielo si dak stiti ca cielo are un spatiu langa frana de mana.......problema de baza este cea a decuplarii temporare a difuzoarelor fara pe durata convorbirii difuzoarelor si cuplarea la amplificatorul meu. problema e ca trebuie sa fac un montaj f compcat si simplu care cand detecteaza voce pe difuzor sa decuplze boxele. ideea adaugarii inca a unui difuzor nu prea imi surade.....fara offtopic. si inca ceva: Nu vreau sa cumpar nici un hands free auto deoarece banii nu ma prea lasa. si nici varinata vreunui dispozitiv de bagat la bricheta nu o sa o accept pt ca sta ca naiba.....

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• electronunervos

3

• criss

3

• Abram Burel

2

Am facut candva un dispozitiv care dadea semnal MUTE spre RCD atunci cand detectorul de radar incepea sa vorbeasca. Desi nu e exact ceea ce vrei tu, ideea e pe aproape si se poate adapta. Circuitul din imagine poate fi folosit pentru a actiona releul ce comuta difuzoarele. MOSFET-ul ala poate fi evident si un altul, sau chiar un bipolar npn, dar cu o rezistenta in baza.Am pus si circuitul din care m-am inspirat.DIF/DET vine de la semnalul de iesire al amplifului de BT.ACC vine de la accesorii (poti sa-l lasi si pe permanent, deoarece consumul e foarte mic)La MUT cuplezi releul spre ACC sau permanent.Desi chestia asta poate iesi foarte compacta (vezi poza), ea nu trebuie sa fie chiar asa (doar vine pusa pe masina, nu-i asa?!)

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Am un handsfree pt sony ericsson(pe cablu), bluetoothul numi permite bugetul si vreau sa realizez un carkit.Doresc sa utilizez una din difuzoarele din fata sau chiar ambele,dar nu stiu cum se va comporta, adica va aparea ecou?Mam gandit sa folosesc un amplificator mic mono si releu pt decuplarea boxelor,dar problema reprezenta actionarea muteul pt mp3playyer si a releului,ambele mam gandit sa fie actionate prin tensiune negativa.Schema anterioara cum se comporta?adica cupleaza iesirea doar pana este semnal pe intrare?adica se vb?de unde ai procurat LMC7215? si cat tea costat?nu dau de el.@electronunervos Pana la urma ai realizat?

Link spre comentariu

varianta de integrat este cea smd care a folosito useru de mai sus. am investit intr-un player mai bun lasand la o parte acest proiect. pt actionare pot de ex sa ei un releu cu mai multe contacte.de atunci neam schimbat amandoi telefoanele si sincer pana la urma nu stiu cat se renteaza tinand cont ca pana la urma unul care se baga la bricheta costa 100 lei. deabia acum am vazut o astfel de licitatie.

Link spre comentariu

Exact. Eu am folosit LM258 ca d-asta aveam prin casa. Schema insa am modificat-o pentru nevoile mele. In final arata cam asa (exceptie facand Q1 care nu era tipul scris acolo, parca era un BSS138)...

Link spre comentariu
  • 5 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări