Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Termostat aragaz Arctic

Taraxacus

Postări Recomandate

Butonul de la cuptor nu mai stă, se intrerupe alimentarea cu gaz. Are un termostatcu o capilară care cuplat la robinet împinge o tijă și-l ține deschis. Dacă se stinge flacăra se răcește bulbul si tija se retrage gazul se închide. Am 2 posibilități bănuiesc. Cumpăr termostat si-l înlocuiesc (80 90 de ron) , cumpăr buton ca la ochiurile plitei si pun un astfel de robinet (clasic).

Ar mai fi o posibilitate, să demontez ventilul sau sa introduc un surub in locul parghiei termostatului. Mi se pare cam scump. Dacă a făcut cineva o astfel de reparație poate imi dă o idee.

image.thumb.png.09ab47de9052e42a689f0bb34ad79cf1.png

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Taraxacus

3

• ipotexas

2

• dan-a2

1

• doru3160

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Oricat de scump ar fi, merita. Eu am si la ochiurile de aragaz, si la cuptor. Un capilar la un robinet trebuia tinut mai mult decat celelalte, si era enervant. L-am schimbat, nici nu m-am gandit ca pot sa renunt la asemenea protectie. A fost unul din motivele pt care am cumparat tipul asta de aragaz(gorenje). Stiu ca pe banii altora e usor de dat sfaturi, dar incearca si pune unul nou. In unul din cazurile cand protectia nu exista dar e nevoie, pagubele sunt infinit mai mari decat costul unui capilar nou.

Link spre comentariu
Acum 20 ore, doru3160 a spus:

Oricat de scump ar fi, merita. Eu am si la ochiurile de aragaz, si la cuptor. Un capilar la un robinet trebuia tinut mai mult decat celelalte, si era enervant. L-am schimbat, nici nu m-am gandit ca pot sa renunt la asemenea protectie. A fost unul din motivele pt care am cumparat tipul asta de aragaz(gorenje). Stiu ca pe banii altora e usor de dat sfaturi, dar incearca si pune unul nou. In unul din cazurile cand protectia nu exista dar e nevoie, pagubele sunt infinit mai mari decat costul unui capilar nou.

Corect , nu va ,, jucati'' cu asa ceva !!

Link spre comentariu
La 05.12.2019 la 19:59, ipotexas a spus:

O termocupla ca cea din fotografie costa 30 lei. De  ce spuneti 80-90 lei?

Am cumpărat unul original. Costa 80 ron - fara transport - dai codul aragazului și iti trimite piesa originală. As fi luat unul mai ieftin de 30 de lei, sunt , am văzut dar am avut o reținere - nejustificată pt că nu am testat si nici nu am mai avut de a face cu astfel de dispozitive de aceea am preferat sa iau unul original.

Am schimbat si functioneaza perfect.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
La 07.12.2019 la 0:59, Taraxacus a spus:

Am cumpărat unul original. Costa 80 ron - fara transport - dai codul aragazului și iti trimite piesa originală. As fi luat unul mai ieftin de 30 de lei, sunt , am văzut dar am avut o reținere - nejustificată pt că nu am testat si nici nu am mai avut de a face cu astfel de dispozitive de aceea am preferat sa iau unul original.

Am schimbat si functioneaza perfect.

În foarte multe cazuri eu sau colegii am montat varianta universala. Calitativ este la fel cu cele originale. De multe ori diferența de preț o face brand-ul.

Link spre comentariu
La 28.12.2019 la 22:10, ipotexas a spus:

În foarte multe cazuri eu sau colegii am montat varianta universala. Calitativ este la fel cu cele originale. De multe ori diferența de preț o face brand-ul.

Mulțumesc de răspuns, este bine de știut pe viitor ! Un An Nou fericit, La Mulți Ani !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări