Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema invertor Stern WM200INVA

emy_dx

Postări Recomandate

La 24.05.2021 la 20:04, c_anicai a spus:

ce frecventa maxima poate afisa acel mic osciloscop?

Latime banda: 0 - 200KHz
Sensivitate: 5mV/Div - 20V/Div
Resolutie: 12-bit
Impedanta de intrare: 1M ohm
Tensiune maxima intrare: 50Vpk
Coupling: DC, AC, GND
Timebase: 10us/Div - 500s/Div
Trigger modes: Auto, Normal, Single
Trigger types: Rising/falling edge
Trigger position: 1/2 of buffer size fixed
Ecran: color 2.4-inch TFT LCD 320 x 240
Alimentare: 9V / 120mA

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 53
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• emy_dx

8

• sesebe

8

• dem3ntor

6

• validae

6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 44 minute, dem3ntor a spus:

Latime banda: 0 - 200KHz
Sensivitate: 5mV/Div - 20V/Div
Resolutie: 12-bit
Impedanta de intrare: 1M ohm
Tensiune maxima intrare: 50Vpk
Coupling: DC, AC, GND
Timebase: 10us/Div - 500s/Div
Trigger modes: Auto, Normal, Single
Trigger types: Rising/falling edge
Trigger position: 1/2 of buffer size fixed
Ecran: color 2.4-inch TFT LCD 320 x 240
Alimentare: 9V / 120mA

Adica jucarie.

Nici macar nu-i specificat sample-rate-ul.

edit:

Am intrat acum pe TME si am vazut acolo osciloscop digital cu 2 canale de 100MHz, 1Gsample si 4Mpoints pe canal la sub 1000Lei.

Acum nu mai exista sa nu poti sa-ti iei osciloscop digital. Nu mai poate fi invocat acest motiv de cineva ce lucreaza in domeniu. Este doar rea vointa.

Editat de sesebe
Link spre comentariu
Acum 1 oră, sesebe a spus:

Adica jucarie.

Nici macar nu-i specificat sample-rate-ul.

1MS/s, cat areSTM32F103C8 ala din el.  Unii specifica, altii nu, ca oricum nu-i important pentru cine cumpara asa ceva.

Link spre comentariu

Salut !

De câteva zile am și eu la reparat o astfel de chinezărie, model Most Ponte 4.0.

Placa se aseamănă cu cea descrisa de inițiatorul topicului, igbt-uri pocnite tip FGH60N60SMD,  le-am schimbat.

Am alimentat separat partea de comanda, data jos plăcuta driver și măsurat semnalul G-E arata ok.

20210525-085704.jpg

Montez totul la loc, sperând mai mult ca sigur ca invertorul o sa funcționeze, însa impulsurile G-E "dispar", și apare o ciudățenie de semnal, exact cum spunea unul din colegi mai sus.

20210527-110849.jpg

Am dedus ca UC3846 limitează semnalul de ieșire, și am început sa verific ce poate sal influențeze.

Pe placa principala conectorul "P3" este legat direct pe bornele de ieșire +/- ale invertorului, tensiunea măsurată în gol pe conector 9,5 Vdc, scot conectorul și .... invertorul scoate tensiune pe borne aproximativ 70 Vdc, și aprinde un bec de 100W ca sarcina.

Alimentez cu o sursa externa reglabila conectorul "P3", și rezulta ca la o tensiune mai mare de 9,5 Vdc, UC3846 blochează  impulsurile, iar la o tensiune mai mica de 9Vdc acestea revin.

Ciudat este ca "P3" fiind legat direct pe bornele de ieșire, nu ai cum sa sudezi cu o tensiune mai mica de 9Vdc !, 

E posibil sa fie ceva pe placa dus, schema dedicata pentru el nu am găsit, iar de măsurat e foarte complicat, tot modulul e impregnat cu lac protector.

20210527-105419.jpg

Voi revenii, un  weekend plăcut la toți !

Link spre comentariu

Jhn.Există adaptoare foarte ascuţite pentru testere multimetru.În lipsă se pot folosi ace de cusut.Se pun pe testere şi se matisează cu liţă cupru.Eventual se trage un tub termocontractibil peste matisare.

Link spre comentariu

Este posibil că din plăcută de comanda sa apară o tensiune de stand-by pe borne, prin care placa de comanda știe când se face inițierea sudurii,apoi da drumul la impulsuri de comanda "corecte". După ce simte scurtul făcut de clește masa cu cel electrod da drumul la impulsuri. Am găsit chestia asta in mai multe modele,atât chinezești cât și de firma.ultimul a fost un Ep-systems.

Link spre comentariu

Aveți dreptate chinezăria are funcția VRD, am mai reparat modele asemănatoare, dar la nici unul nu am intâlnit această funcție pâna acum.

Pun mai jos un clip cu testul făcut :

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări