Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema invertor Stern WM200INVA

emy_dx

Postări Recomandate

Salutare tuturor.

Daca ma poate ajuta cineva cu schema acestui aparat,am vazut ca foloseste aceeasi  placa si in aparatul Imperia ARC-185

Problema la el este ca nu pot scadea curentul,lucreaza doar la maxim.Controlul IGBT este facut pe un modul vertical cu UC3846N si TL084CN,am schimbat modulul de la alt aparat functional si la fel face.

Tensiunea de iesire este de 69v in gol iar pe carcasa scrie 56v

IGBT-single-phase-welder-made-single-pipe-plate-TL084CN-UC3846N-integrated-block-panel-small-motherboard.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 53
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• emy_dx

8

• sesebe

8

• dem3ntor

6

• validae

6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Verifica traful de curent si impulsurile generate de acesta pana la placa de comanda. Acolo este necazul....iar tensiunea de iesire nu este atat de importanta...de obicei este mai mare daca reteaua de 230v este mai mare...adica ai 240-250v la priza in loc de 230v.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Nu reusesc sa-mi dau seama, are si shunt de curent? Parca n-ar avea.

Daca nu are shunt urmaresti prelucrarea semnalului de la traful de curent spre controlerul PWM. Cred ca semnalul de la traful de curent intra aproape direct in placuta la care ai pus initial poza. Pe placuta operationalul se ocupa de prelucrat semnalul.

Link spre comentariu

Verifica diodele D1,D2,D3,D4 si cele doua rezistente aflate langa ele...le-am incercuit cu rosu. Defectarea acelor diode sau a uneia, va intrerupe sau strica semnalul catre UC3846 iar aparatul va functiona numai la maxim. Poti viziona semnalul cu osciloscopul....diodele cred ca sunt 1N4148

DSC_0967.JPG.873c5726b48b43aebe004f85732f4f6d.jpg

Editat de mac01
Link spre comentariu

Multumesc pentru schema.

Am alimentat placa doar sursa auxiliara si am anulat alimentare igbt-urilor.

Diodele sunt verificate si rezistentele,sunt bune.

Pun doua oscilograme masurate in punctele A si B din modulul cu UC3846N

OUTA OUTB.JPG

Aici in drena mosfetilor VT1,2,3,4

DRENA MOSFETI.JPG

Editat de emy_dx
Link spre comentariu

Fata de masa

Nu mai inteleg nimic,am un inverter sudura cu placa la fel doar ca celalalt are un comutator de tig/mma,si pe oscilograme arata identice.

Precizez ca nu am experienta in aceste aparate.

443.JPG

Cu sondele intre drene 

TEST.jpg

123.JPG

Editat de emy_dx
Link spre comentariu

Pai trebuie sa muncesti un pic (sa zicem 1 ora) ridicand schema de la potentiometrul de curent pana la ceva circuite ce apar in schema. Cu schema exacta nu trebuie sa ai nici un pic de experienta, consideri orice depanare ca un examen de admitere. 3846 nu limiteaza ca 3842, are un amplif de curent la care vine permanent secundarul trafului de curent (pinii 3-4) dar reglajul se face din potentialul in pinul 1.

3056-sudura.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări