emy_dx Postat Decembrie 2, 2019 Partajează Postat Decembrie 2, 2019 Salutare tuturor. Daca ma poate ajuta cineva cu schema acestui aparat,am vazut ca foloseste aceeasi placa si in aparatul Imperia ARC-185 Problema la el este ca nu pot scadea curentul,lucreaza doar la maxim.Controlul IGBT este facut pe un modul vertical cu UC3846N si TL084CN,am schimbat modulul de la alt aparat functional si la fel face. Tensiunea de iesire este de 69v in gol iar pe carcasa scrie 56v Link spre comentariu
mac01 Postat Decembrie 2, 2019 Partajează Postat Decembrie 2, 2019 (editat) Verifica traful de curent si impulsurile generate de acesta pana la placa de comanda. Acolo este necazul....iar tensiunea de iesire nu este atat de importanta...de obicei este mai mare daca reteaua de 230v este mai mare...adica ai 240-250v la priza in loc de 230v. Editat Decembrie 2, 2019 de mac01 Link spre comentariu
modoran Postat Decembrie 2, 2019 Partajează Postat Decembrie 2, 2019 Mai verifica si potentiometrul, ala se cam defecteaza. Link spre comentariu
emy_dx Postat Decembrie 2, 2019 Autor Partajează Postat Decembrie 2, 2019 Potentiometrul e verificat si e ok(l-am inlocuit si cu altul) Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 2, 2019 Partajează Postat Decembrie 2, 2019 Pune o poza cu placa. Cum este realizata citirea curentului? Numai traf de curent sau are si shunt? Link spre comentariu
emy_dx Postat Decembrie 2, 2019 Autor Partajează Postat Decembrie 2, 2019 Poze.si o oscilograma pe grila igbt Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 2, 2019 Partajează Postat Decembrie 2, 2019 Nu reusesc sa-mi dau seama, are si shunt de curent? Parca n-ar avea. Daca nu are shunt urmaresti prelucrarea semnalului de la traful de curent spre controlerul PWM. Cred ca semnalul de la traful de curent intra aproape direct in placuta la care ai pus initial poza. Pe placuta operationalul se ocupa de prelucrat semnalul. Link spre comentariu
mac01 Postat Decembrie 3, 2019 Partajează Postat Decembrie 3, 2019 (editat) Verifica diodele D1,D2,D3,D4 si cele doua rezistente aflate langa ele...le-am incercuit cu rosu. Defectarea acelor diode sau a uneia, va intrerupe sau strica semnalul catre UC3846 iar aparatul va functiona numai la maxim. Poti viziona semnalul cu osciloscopul....diodele cred ca sunt 1N4148 Editat Decembrie 3, 2019 de mac01 Link spre comentariu
mcxc Postat Decembrie 3, 2019 Partajează Postat Decembrie 3, 2019 Eu am un VM185 si a fost foarte utila schema asta. Link spre comentariu
emy_dx Postat Decembrie 3, 2019 Autor Partajează Postat Decembrie 3, 2019 (editat) Multumesc pentru schema. Am alimentat placa doar sursa auxiliara si am anulat alimentare igbt-urilor. Diodele sunt verificate si rezistentele,sunt bune. Pun doua oscilograme masurate in punctele A si B din modulul cu UC3846N Aici in drena mosfetilor VT1,2,3,4 Editat Decembrie 3, 2019 de emy_dx Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 3, 2019 Partajează Postat Decembrie 3, 2019 Cu traf separator, trebuiesc exact comenzile IGBT-urilor. Link spre comentariu
emy_dx Postat Decembrie 3, 2019 Autor Partajează Postat Decembrie 3, 2019 Masuratorile le-am facut cu traf separator. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 4, 2019 Partajează Postat Decembrie 4, 2019 Pai atunci este mai interesanta comanda elementului de executie (IGBT) decat iesirea integratului. CITAT: Aici in drena mosfetilor VT1,2,3,4 Cum ai pus sonda? Link spre comentariu
emy_dx Postat Decembrie 4, 2019 Autor Partajează Postat Decembrie 4, 2019 (editat) Fata de masa Nu mai inteleg nimic,am un inverter sudura cu placa la fel doar ca celalalt are un comutator de tig/mma,si pe oscilograme arata identice. Precizez ca nu am experienta in aceste aparate. Cu sondele intre drene Editat Decembrie 4, 2019 de emy_dx Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 4, 2019 Partajează Postat Decembrie 4, 2019 Pai trebuie sa muncesti un pic (sa zicem 1 ora) ridicand schema de la potentiometrul de curent pana la ceva circuite ce apar in schema. Cu schema exacta nu trebuie sa ai nici un pic de experienta, consideri orice depanare ca un examen de admitere. 3846 nu limiteaza ca 3842, are un amplif de curent la care vine permanent secundarul trafului de curent (pinii 3-4) dar reglajul se face din potentialul in pinul 1. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum