Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Monacor SPH-170

Toader

Postări Recomandate

Foarte interesant.

Eu nu am ascultat ScanSpeak-uri de tip midwoofer decat din seriile Revelator si Illuminator.

12M/4631-G00 mi s-a parut un difuzor cu un sunet extraordinar de placut.

Nu am avut niciodata senzatia ca midwooferele de 4,5",  5,5" si 6,5" de la ei nu au destul spl, ca se chinuie sa cante. 

Link spre comentariu

Eu am folosit pentru boxele actuale (3 căi) medii și înalte Monacor și sunt foarte mulțumit. Ce e drept nu am ascultat boxe cu pretenții dar personal mi se pare că se aud foarte bine. Mediile sunt Monacor SPM 165/8 iar înaltele Monacor DT-19SU.

Link spre comentariu

Crede-ti-ma ca am dat la maxim un amplificator Technics SE-A7 de 60 de W RMS si de abia am auzit ceva sunet.Dar seriile superioare s-ar putea sa fie altceva.Multe firme le folosesc in incintele lor.O sa caut sa ascult undeva seriile scumpe.

Link spre comentariu
Acum 9 ore, Shambala a spus:

Foarte interesant.

Eu nu am ascultat ScanSpeak-uri de tip midwoofer decat din seriile Revelator si Illuminator.

12M/4631-G00 mi s-a parut un difuzor cu un sunet extraordinar de placut.

Nu am avut niciodata senzatia ca midwooferele de 4,5",  5,5" si 6,5" de la ei nu au destul spl, ca se chinuie sa cante. 

Crede-ti-ma ca am dat la maxim un Technics vintage de 12 kg, SE-A7  de 60 de W RMS si de abia s-a auzit ceva sunet, muzica.Dar s-ar putea ca seriile superioare sa fie altceva.Mi-ar place sa le aud undeva.Nu neg expeienta dvs cu difuzoarele ScanSpeak, dar asta e experienta mea.Boxele cred ca avea undeva pe la 85 db/m.Mi-ar place sa folosesc seriile Revelator daca sunt asa bune.Multe firme le folosesc in boxele lor, dar alaturi de boxe vedem niste amplificari imense.O seara buna.

Link spre comentariu

Uitadu-ma chiaracum si dupa alte marci pe olx, am dat peste o pereche de difuzoare care, dupa parerea mea, sunt peste orice am ascultat.Le-am ascultat in Arad  la cineva, intr-o configuratie pe trei cai.Nu stiai daca esti la concert live sau nu..Pretul o sa va surprinda, dar e pretul corect ptr ele.Suna fenomenal.Nu stiu ce e acel material Z din care sunt facute, dar e ceva deosebit de orice am ascultat.Nu vreau sa fac reclama marcii sau vanzatorului.Cine le stie, stie bine ce vorbesc.

https://www.olx.ro/oferta/vand-micro-precision-z-260-mk-ii-IDd0OrE.html#28268fad14

Editat de Toader
Link spre comentariu

Doar ca idee, vreau sa precizez ca acel "Foarte interesant" nu a fost ironic. Si eu retin experientele altora, este bine sa fie acolo, "la arhiva".

Difuzoarele nu le-am probat in aer, ci in incinte de cativa litri caci daca le lasi singure in aer poate suna foarte pacalitor. Pe astea de 4,5" le-am probat in 3 cai.  Pe cele de 6,5' le-am probat si in 2 si in 3 cai.

Scuze de off-topic.

LE - nu am ascultat Micro Precision dar am auzit de ele.  Intradevar sunt scumpe...

Editat de Shambala
Link spre comentariu

Stiu.Am si ascultat un standfloor facut de el cu difuzoare Usher, cele asematoare cu seria Clasic de la ScanSpeak, tweterul si mid-basul de 6,6.Sincer, nu m-au dat pe spate deloic.Sensibilitatea mica le omoara sunetul live care e dat de difuzoare cu sensibilitate in jurul celor 90db/m.As minti dacas aas spune ca mi-au placut.Era ok ptr acei bani probabil si nimic mai mult.E cam mult, parerea mea sa ceri unui difuzor de 6,5 sa coboare la 30 de hz, sa urce pana pe la 1500 si sa aiba SPL de peste 90db.Analogia as face-o cu masinile actuale care scot din motor 1.0 uneori 100 de cai putere.Parerea mea.Cred ca pana la urma voi alege un mid-bas si un alt tweeter facute de o firma care produce difuzoare PA dar are si cateva modele hi-fi.

Editat de Toader
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări