Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Monacor SPH-170

Toader

Postări Recomandate

A avut cineva experienta cu acest difuzor?Vreau sa-l folosesc pe post de medie  intr-o boxa pe trei cai cu  wooferul CIARE HS251 si tweeterul SB ACOUSTICS SB 29RDNC  .Multumesc anticipat

Editat de Toader
Link spre comentariu
Acum 2 ore, Toader a spus:

A avut cineva experienta cu acest difuzor?Vreau sa-l folosesc pe post de medie  intr-o boxa pe trei cai cu  wooferul CIARE HS251 si ribbonul MONACOR RBT-95 SQ.Multumesc anticipat

As recomanda ca media sa fie cu membrana usoara de celuloza si sa poata urca usor pana la 4 - 5 kHz, daca utilizati un ribon ca tweeter.

Un midrange de 4" ar fi perfect.

Link spre comentariu

Este cu desavarsire neimportant daca difuzoarele de medii si/sau inalte au 4 sau 8 ohmi. Conteza foarte putin - spre deloc la impedanta generala a boxei. Ceea ce conteaza este ca spl-ul acelor difuzoare sa fie suficient pt a se putea echilibra cu cel al wooferului. Oricum in filtre, de cele mai multe ori vin rezistente in serie cu mediile si uneori si inaltele.

In schimb este foarte important ca sa va placa timbrul mediilor. La difuzoarele de calitate - si al inaltelor.

Link spre comentariu

Am vazut proiecte cu SPH-170 in Klang und TON, dar folosit ca midbass si nu au fost pareri rele despre el. O sa caut proiectul si fac un scan si ti-l trimit, bineinteles daca esti interesat.

Visaton AL130 (2 bucati) a fost folosit de un sarb be diyaudio, dar tot ca midbass, o sa caut si pe ala, dar cred ca a primit ban acolo si va fi mai greu.

Legat de medie frumoasa, ai auzit si tu boxele lui dyscus, el a folosit peerless 830875 parca. Eu zic sa-l intrebi. Nu suna rau deloc. Vineri am ascultat la el medii ceramice Accuton , suna in mare fel, la fel si costa destul...

vezi ca sbacoustics ce le-ai pus sunt obsolete :( . (https://www.sbacoustics.com/index.php/products/discontinued/midwoofer/nrx/4-sb12mnrx25-4/#zoomImage16 )

Am vrut sa te trimit si la site-ul lui Troels Gravesen, dar am vazut ca si el foloseste SB12MNRX25-4 la proiectul lui: SBAcoustics, 3-Way Classic. 

Daca vrei SB12MNRX25-4, grabeste-te ca mai e pe stock la Falcon Acoustic  la 25 lire + transport.

Spor!

Editat de kablu
Link spre comentariu

SB Acoustic de 4 inch cel vreau eu se poate aduce inca in Romania la 51 de euro.Am vazut un mid bas de 6.5 inch care mi-ar place.E vorba de Focal 6W4359 Utopia.

https://www.lautsprechershop.de/chassis2/focal-6w4359_en.htm

https://www.hifisound.de/out/media/pdf.php?r=9poFWUKgZChzVsXrHcIqkTi5gEo6BBOdiKAGFAUI9n2Wa959B0usAy935YArwNR%2BwzaBKGBhdrrHONWa3RYzXQ%3D%3D.pdf

http://www.petoindominique.fr/php/mysql_thiele_seul_ref.php?ref=6W 4359

Editat de Toader
Link spre comentariu
La 01.12.2019 la 22:08, Toader a spus:

Alt difuzor de medii pe care l-as alege ar fii Visaton AL 130 M

Am ascultat acest difuzor la putin timp dupa lansare,  cand firma ii facea mare reclama (cu mai multi ani in urma). Neimpresionant, chiar dezamagitor.  Se simte putin sunet de tabla.

SBA-urile suna relativ acceptabil dar sunt fragile, trebuie sa ai grija cum il folosesti (nu prea tine la petreceri).

Daca vrei un sunet "mare" revelatoarele raman imbatabile.  Din pacate si scumpe. 

Link spre comentariu
La 03.12.2019 la 10:14, Shambala a spus:

Am ascultat acest difuzor la putin timp dupa lansare,  cand firma ii facea mare reclama (cu mai multi ani in urma). Neimpresionant, chiar dezamagitor.  Se simte putin sunet de tabla.

SBA-urile suna relativ acceptabil dar sunt fragile, trebuie sa ai grija cum il folosesti (nu prea tine la petreceri).

Daca vrei un sunet "mare" revelatoarele raman imbatabile.  Din pacate si scumpe. 

Am avut din seria Claassic 8454  de 6,5 parca,Un dif care are nevoie de o putere mare ca sa sune rezonabil.Eu asa ceva nu m-ai iau.Un sunet pe care te cam chinui sa-l scoti din acest gen de difuzoare.As putea sunet anti-vivace.

Editat de Toader
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări