Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

AMPLITUNER DELIA

tepeleacatalin

Postări Recomandate

buna seara tuturor

as avea o rugaminte la dvs....daca are cineva o schema pt amplitunerul Delia Electromures

am arestat unul azi din talcioc intr-o stare destul de buna 

pe UUS are doar fasait ...i-am montat un convertor est vest si receptia e nula desi a avut un moment in care a receptionat....apoi doar fasait

tensiunea de varicap este prezenta si reglabila

va multumesc mult

o seara placuta

Link spre comentariu
Acum 36 minute, vio2007 a spus:

Schema este incompleta,lipseste chiar partea de tuner UUS.

S-a postat de atatea ori pe forum schema Deliei, incat cred ca incep s-o invat pe de rost. 

Link spre comentariu
La 01.12.2019 la 17:23, tepeleacatalin a spus:

buna seara tuturor

as avea o rugaminte la dvs....daca are cineva o schema pt amplitunerul Delia Electromures

am arestat unul azi din talcioc intr-o stare destul de buna 

pe UUS are doar fasait ...i-am montat un convertor est vest si receptia e nula desi a avut un moment in care a receptionat....apoi doar fasait

tensiunea de varicap este prezenta si reglabila

va multumesc mult

o seara placuta

Buna ziua,

Nu va complicați cu cine stie ce chinezarie de convertor... Veti pierde sigur din calitatea semnalului. E pacat, mai ales cand Delia pate fi convertita la FM-ul de azi foarte usor si facuta sa receptioneze in stereo cu sensibilitate foarte buna intreaga banda.

Pe site-urile poloneze se gasesc numeroase instrucțiuni pentru tunerul GF 105, cu tot cu poze, ca pentru grupa mica....nu aveti decat sa traduceti site-ul cu google.

Mai jos e un citat dintr-un post de-al meu de pe forum de acum 2-3 ani cand am convertit prima Delia. Intre timp am mai lucrat la jnul cu aceleasi rezultate bune.

Succes!

Partea de radio - perfect functionala. L-am "tras in banda" FM foarte usor dupa instructiunile de aici de pe site: mai intai scosi din tuner C1, C9, C13. Apoi "mutata'' toata banda FM din L5, incat sa se alinieze pe scala capetele. In Constanta 88.5 e Virgin si 107.5 e Zu, ambele se receptioneaza. Apoi sensibilitatea ajustata pentru partea de sus din C2 si C 10 iar pentru partea de jos din L2 si L4. Si atat... procesul in sine a durat cateva minute, joaca de copil, mai mult mi-a luat sa scot tunerul FM cu totul de pe placa (pentru dezlipit condensatoarele, nu stiu cu ce anume instrument chirurgical au declarat unii ca le-au taiat piciorusele). Sensibilitatea dupa operatie este foarte buna, fara probleme intra usor posturile in stereo. Toata gama e impartita cum trebuie si acoperita cu sensibilitate egala. Nu ii inteleg pe unii de se vaitau in alte postari ca nu le iese procedeul... probabil au invartit la bobinele alea de le-a luat naiba, si alte L-uri in plus fata de cele necesare... mai erau alte posturi cu un nene de taiase din bobine, altcineva ca se aseamana cu trasul in banda al Gloriei :rade: si altul si mai si... pusese diode varicap in paralel cu cele existente ca nu ii intra toata banda... unde nu-i cap, vai de... aparatura (nu ca nu as fi patit-o si eu, din greseli se invata), la al meu nici nu a trebuit sa umblu la voltajele varicap.

Link spre comentariu

Nu trebuie scos nimic , merge repede , cand am facu la cele 2 pe care le detin , si la una ce am vindut , am gasit pe net : sunt cate 2 condensatoare puse in paralel ,una la oscilator una la acord ,cu o surubelnita taioasa se taie picoarele  cate unul aproape de placa ,si merge .Mici ajustari fine la bobine pt postul dorit /preferat .......

Cauta cu prietenul nostru Google ....gasesti undeva procedeul .

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
La 06.12.2019 la 10:28, Sorin - Viorel Mares a spus:

Buna ziua,

Nu va complicați cu cine stie ce chinezarie de convertor... Veti pierde sigur din calitatea semnalului. E pacat, mai ales cand Delia pate fi convertita la FM-ul de azi foarte usor si facuta sa receptioneze in stereo cu sensibilitate foarte buna intreaga banda.

Pe site-urile poloneze se gasesc numeroase instrucțiuni pentru tunerul GF 105, cu tot cu poze, ca pentru grupa mica....nu aveti decat sa traduceti site-ul cu google.

Mai jos e un citat dintr-un post de-al meu de pe forum de acum 2-3 ani cand am convertit prima Delia. Intre timp am mai lucrat la jnul cu aceleasi rezultate bune.

Succes!

Partea de radio - perfect functionala. L-am "tras in banda" FM foarte usor dupa instructiunile de aici de pe site: mai intai scosi din tuner C1, C9, C13. Apoi "mutata'' toata banda FM din L5, incat sa se alinieze pe scala capetele. In Constanta 88.5 e Virgin si 107.5 e Zu, ambele se receptioneaza. Apoi sensibilitatea ajustata pentru partea de sus din C2 si C 10 iar pentru partea de jos din L2 si L4. Si atat... procesul in sine a durat cateva minute, joaca de copil, mai mult mi-a luat sa scot tunerul FM cu totul de pe placa (pentru dezlipit condensatoarele, nu stiu cu ce anume instrument chirurgical au declarat unii ca le-au taiat piciorusele). Sensibilitatea dupa operatie este foarte buna, fara probleme intra usor posturile in stereo. Toata gama e impartita cum trebuie si acoperita cu sensibilitate egala. Nu ii inteleg pe unii de se vaitau in alte postari ca nu le iese procedeul... probabil au invartit la bobinele alea de le-a luat naiba, si alte L-uri in plus fata de cele necesare... mai erau alte posturi cu un nene de taiase din bobine, altcineva ca se aseamana cu trasul in banda al Gloriei :rade: si altul si mai si... pusese diode varicap in paralel cu cele existente ca nu ii intra toata banda... unde nu-i cap, vai de... aparatura (nu ca nu as fi patit-o si eu, din greseli se invata), la al meu nici nu a trebuit sa umblu la voltajele varicap.

Asa se face. Este asa cum a-ti descris.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

rezolvat...scos c9 si c13....a intrat toata banda...reglat din L1 sensibilitatea.....care e maxima cand am scos total miezul.....reglaje fine din C2 si C10  si functioneaza uimitor de bine.....va multumesc mult pt tot...un an nou fericit si implinit va doresc.....c1 nu l-am scos dar nu a fost nevoie

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Buna ziua

Daca ma poate ajuta cineva in urmatoarea problema:

Am tras receptorul in banda, fct. foarte bine.Care este procedura de reglare a  CAF-ului ?Documentatie despre UL1200N am gasit doar in poloneza, am incercat cu google translate dar nu

m-a ajutat prea mult.Nu am gasit pe schema contactul l de la butonul de CAF.

Link spre comentariu

Se găsește pe net cartea Radioreceptoare cu circuite integrate. Tot ce scrie acolo privitor la procedeele de reglare a etajelor construite cu βM 3189 se aplică și în cazul circuitului cu UL1200N

1.png

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări