Marian Postat Decembrie 1, 2019 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2019 (editat) @elmar bine le zici! Jur ca-s sincer, ca nu-s nici pe departe ironic, ca dovada like-urile Constat ca i-am subestimat, deci chiar au clienti persoane juridice, asta ma surprinde pentru ca...na, ma raportez la experienta proprie cu ei. Asta ar putea justifica decizia lor, dar asa cum zice @elmar o sa fie nasol pentru micii depanatori din zone neacoperite de urgent curier, comenzi vor putea in continuare sa plaseze dar la un minim considerabil, si livrarea o sa coste enorm daca nu vine curierul fara km suplimentari. 1 hour ago, celtik said: Pentru mine Mivaromul a fost singura firma care m-a socat efectiv prin atitudinea sa, de la abordari tupeiste tiganesti la telefon Aici nu sunt de acord, as fi ipocrit sa nu recunosc ca sunt ani buni de cand comand la ei ( daca vrei, iti spun si ce, n-am nimic de ascuns ), am discutat la tel cu ei de nenumarate ori, niciodata nu am fost abordat altfel decat politicos si serviabil. 1 hour ago, celtik said: pana la plata produselor inexistente in colet desi puteau fi comandate pe site (in stoc). Efectiv la ei coletul era un mare ou kinder... Aici cel putin partial ai dreptate, confirm din propria experienta ca au fost destule situatiile in care lipsea cate ceva, de cele mai multe ori insa maruntisuri prea nesemnificative sa merite o reclamatie ( am facut o singura data asa ceva si la comanda urmatoare am primit si reperele lipsa la comanda anterioara ). 1 hour ago, celtik said: Din ce am inteles "firma" opereaza intr-o garsoniera de bloc cu un singur angajat care are o atitudine de cocalar la telefon (atunci cand il prinzi) N-ai inteles deloc bine. Am fost la ei si experienta a fost foarte placuta, speram sa o mai repet, dar cu noile reguli, nici nu stiu daca se mai poate... E drept ca nu au un magazin fizic de unde sa-ti alegi produsele din raft asa cum o facem la altele, dar nu activeaza in nici o garsoniera sau apartament. Au 2 hale mari albastre in care isi desfasoara activitatea, undeva la iesire din Alexandria spre Zimnicea ( langa Calonfiresti ), si multi, multi angajati. Au un birou de lucru cu mai multe calculatoare ( si mai multi operatori ) de unde se preiau comenzile, se scot la imprimante si se predau unui angajat, acesta merge prin hale si aduna totul intr-o cutie cu care merge la verificat intr-o alta camera, apoi la ambalat, apoi... Ceea ce am remarcat era relativul haos "organizat" datorat de multimea comenzilor, cel mai probabil asta a fost motivul introducerii acelei taxe de procesare pentru comenzi sub 100 de lei, si tot asta o fi fost macar partial motivul deciziei de acum, poate ca au totusi comenzi semnificative de la persoane juridice si eu habar nu am ( si-atunci asta e, imi asum propriile tampenii )... Raman insa la convingerea ca vor avea de suferit cel putin o periodada, din pierderea clientilor mici ( o multime asa cum am observat cand am mers acolo ). LE: 29 minutes ago, elmar said: Acum dapanatorii mici sunt puși în situația de a repara un aparat electronic care nou e de 200 lei(de ex) cu ”piese de calitate” de 210 lei...deci, în situația asta, ce vor face?? Vor folosi in continuare componente recuperate, asa cum am vazut personal ca se face de catre anumiti depanatori de meserie ( nu dau nume, n-are sens, oamenii sunt ok, destul de priceputi, dar rareori vezi componente noi la ei ). Editat Decembrie 1, 2019 de Marian Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 1, 2019 Partajează Postat Decembrie 1, 2019 (editat) Greseala mea atunci daca i-am judecat prea aspru. Probabil daca se si ocupau de PR, mai dregeau busuiocul cu cumparatorii. Din ce se vede pe recenzii, sunt la pamant cu client service-ul. P.S.-eu in trecut am fost luat la 11 metri de ei la telefon ca trebuie sa achit transportul comenzii anterioare, la urmatoarea comanda. Practic curierul nu m-a mai contactat in ziua acelei comenzi si a fost automat returnata. Cand am dat telefon la curier sa intreb de colet, mi-au spus ca m-au cautat la adresa si ca acel colet a fost returnat la miva deja. Cand am refacut comanda la miva, m-a sunat un tip cu un accent mai "de cartier" asa si mi-a spus ca trebuie sa achit si transportul comenzii anterioare. I-am spus ca e vina curierului ca nu a trimis nici mesaj si nici apel, in timp ce ala de la miva tot o tinea pe a lui. De atunci am jurat ca nu mai am treaba cu mivarom. Si asa a fost. Daca esti firma serioasa si corecta nu te pretezi la tampenii d'astea. Editat Decembrie 1, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
elmar Postat Decembrie 1, 2019 Partajează Postat Decembrie 1, 2019 (editat) Totuși...eu aș fi preferat să repar modulul original al aparatului defect...adică, prin această activitate,ne mai punem un pic la contribuție și creierul din dotare! Doar înlocuirea unor module ...fără să știm exact ce defect au avut ...duce la prostire ...practic, cei care fac asta, n-au nevoie să mai deschidă o schemă ...vor înlocui modulul, la fel cum au făcut cei care reparau calculatoare(scuze ...nu am intenția să jignesc pe cineva) ...și unde au ajuns? Au dat faliment...tehnologia le-au luat-o înainte...și acum nu le mai pot face mai nimic!Aproape sigur că aici se va ajunge în orice domeniu care are legătura cu electronica... Înlocuirea modulelor ar fi o soluție temporară și pe alocuri riscantă și scumpă... Că sunt situații când un modul( dintr-un aparat care are 2-3 module)poate să coste cât aparatul nou...( mai ales la unele magazine ...”care se respectă” atunci când vine vorba de prețuri) Editat Decembrie 1, 2019 de elmar Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 1, 2019 Partajează Postat Decembrie 1, 2019 Acum 26 minute, elmar a spus: Totuși...eu aș fi preferat să repar modulul original al aparatului defect...adică, prin această activitate,ne mai punem un pic la contribuție și creierul din dotare! Doar înlocuirea unor module ...fără să știm exact ce defect au avut ...duce la prostire ...practic, cei care fac asta, n-au nevoie să mai deschidă o schemă ... Formarea depanatorilor adevărați costa bani și timp. Dacă pot lucra și cu maimuțe în depanare, de ce nu? Link spre comentariu
vijelie02 Postat Decembrie 1, 2019 Partajează Postat Decembrie 1, 2019 Sa tina cat mai putin ca sa se intoarca inapoi la depanator cu echipamentul. Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 1, 2019 Partajează Postat Decembrie 1, 2019 Nu asta e interesul, sa dea paine depanatorilor. Module se fac la kilogram, sunt ieftine.La ce sa aiba nevoie de oameni cu inalta pregatire ca sa gaseasca o amarata de componenta defecta, cand cu un necalificat format la locul de munca, poate schimba un modul si treaba merge mai departe.I se explica maimutei simptomul si modulul responsabil si a rezolvat-o.Depanatorii pe care-i stim cei mai vechi in domeniu, vor dispare pe cale naturala, iar din urma cum nu vine nimic, maimutele vor fi la mare cautare. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 1, 2019 Partajează Postat Decembrie 1, 2019 (editat) Stai asa ca intra incet incet pe toate pietele si revolutia industriala 4.0 de nu o sa mai aiba nevoie de niciun muncitor format pe linie. Cativa roboti o sa faca totul. TH-ul necesita mai multa manualitate si gaurire fata de SMD unde poti automatiza totul pentru ca nu mai ai fire de indreptat si ochit pe gauri. Intrebarea este (retorica), odata cu R.I. 4.0, nu ar trebui sa scada si preturile, pentru ca nu mai sunt platiti oamenii sa munceasca, ci robotii, care necesita doar mentenanta, avand un randament si o productie, infinit mai mare fata de oameni? Este posibil ca toata stiinta sa migreze fortat dinspre societate spre industrie, pentru ca existand roboti si AI, nu mai este practic nevoie decat de o mana de oameni...si posibil nici de aia pe viitor. Practic omul nu-si mai are rostul si nu se mai regaseste in activitatile care-l defineau in epocile anterioare. E o imensa schimbare de paradigma si de evolutie (nu stim inca care este ea) a omului in viitor. Editat Decembrie 1, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Marele Savant Postat Decembrie 1, 2019 Partajează Postat Decembrie 1, 2019 Acum 19 minute, doru3160 a spus: Nu asta e interesul, sa dea paine depanatorilor. Module se fac la kilogram, sunt ieftine.La ce sa aiba nevoie de oameni cu inalta pregatire ca sa gaseasca o amarata de componenta defecta, cand cu un necalificat format la locul de munca, poate schimba un modul si treaba merge mai departe.I se explica maimutei simptomul si modulul responsabil si a rezolvat-o.Depanatorii pe care-i stim cei mai vechi in domeniu, vor dispare pe cale naturala, iar din urma cum nu vine nimic, maimutele vor fi la mare cautare. Din ce spuneti dv. rezulta ca depanatorii vechi vor disparea pentru ca nu vor fi capabili sa faca cce face o maimuta! asta era ideea sau doar a fost o exprimare nefericita? Apropo de mivarom: va amintiti situatiile in care vine cineva cu o lista de rezistente, tine vinzatoarea ocupata 30 de minute ca sa cumere de 2 lei? cam asa se ajunsese la mivarom, numai ca trebuia si ambalata marfa, facute documente si restul! presupun ca ar trebui ca multa lume sa se bucure acuma, pot cumpara ei cantitati mari de la alexandria si revinde la bucata in magazinele proprii! dar de ce cred eu ca nu o va face nimeni? Link spre comentariu
xubi Postat Decembrie 1, 2019 Partajează Postat Decembrie 1, 2019 Ha, ha, am comandat și eu prima oară la Mivarom în 28.11. de vreo 57 de Lei. Sper că nu am fost eu de vină pentru schimbarea politicii. A trebuit să-mi fac cont. Sunt curios dacă primesc jucărelele Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 1, 2019 Partajează Postat Decembrie 1, 2019 Acum 2 minute, Marele Savant a spus: Din ce spuneti dv. rezulta ca depanatorii vechi vor disparea pentru ca nu vor fi capabili sa faca cce face o maimuta! asta era ideea sau doar a fost o exprimare nefericita? Apropo de mivarom: va amintiti situatiile in care vine cineva cu o lista de rezistente, tine vinzatoarea ocupata 30 de minute ca sa cumere de 2 lei? cam asa se ajunsese la mivarom, numai ca trebuia si ambalata marfa, facute documente si restul! presupun ca ar trebui ca multa lume sa se bucure acuma, pot cumpara ei cantitati mari de la alexandria si revinde la bucata in magazinele proprii! dar de ce cred eu ca nu o va face nimeni? Pentru ca sari peste adaosurile puse de mivarom daca iti iei direct de pe alibaba. Cumperi in cantitati mari de la chinezi si vinzi cu magazinul tau...ce sa mai cauti cu mivaromul? Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 1, 2019 Partajează Postat Decembrie 1, 2019 (editat) Acum 27 minute, Marele Savant a spus: Din ce spuneti dv. rezulta ca depanatorii vechi vor disparea pentru ca nu vor fi capabili sa faca cce face o maimuta! asta era ideea sau doar a fost o exprimare nefericita? Rezulta fix ce vrea sau poate sa inteleaga fiecare. Cand am spus ca vor disparea pe cale naturala, am fost destul de explicit, dar e drept, nu m-am gandit sa traduc si pt cei care nu pot/vor sa inteleaga. Editat Decembrie 1, 2019 de doru3160 Link spre comentariu
vijelie02 Postat Decembrie 1, 2019 Partajează Postat Decembrie 1, 2019 Pai maimuta e un fel de robot fara AI. Acum fiecare se orienteaza sau nu, dupa necesitati Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 1, 2019 Partajează Postat Decembrie 1, 2019 (editat) Forma corecta la indicativ/viitor este: "vor disparea". Multi sustin tampenia ca n-au domn'le chinezii bani sa bage roboti in loc de muncitori necalificati pe linii. Dar cand si-o face chinezu' un calcul scurt cu ce salarii vs productie are (cu muncitorii) si ce cheltuiala vs productie va avea (cu robotii)...sa vezi atunci ce se vor umple orezariile din munti cu muncitorii din fabrici. Editat Decembrie 1, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 1, 2019 Partajează Postat Decembrie 1, 2019 Acum 9 minute, celtik a spus: Forma corecta la indicativ/viitor este: "vor disparea". Multumesc, e bine de stiut. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Decembrie 1, 2019 Partajează Postat Decembrie 1, 2019 Acum 40 minute, celtik a spus: Pentru ca sari peste adaosurile puse de mivarom daca iti iei direct de pe alibaba. Cumperi in cantitati mari de la chinezi si vinzi cu magazinul tau...ce sa mai cauti cu mivaromul? De un par egzamplu, poate nu vrei/nu poti sa astepti una-trei luni pina vine/daca vine coletul din china! si nu toata lumea locuieste in resedinta de judet, unii stau la multe zeci de km! si cum in multe cazuri coletul ajunge la OP cu asistenta vamala, mai trebuie si o zi libera de la serviciu, poate 100-150 de km pina acolo, deci in situatii normale iese mai ieftin sa cumperi de la alexandria! Link spre comentariu
Postări Recomandate