Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Combina frigorifica Zanussi

Costica Tv

Postări Recomandate

Salut,

Am cumparat de okazie acest frigider cu 200 de lei, pentru ca era destul de ieftin nu am testat decat congelatorul, daca am vazut ca face bruma, am zis ca e ok, problema e in felul urmator, in frigider se formeaza picaturi de apa in interior pe peretele din spate, care se scurg continu in jos si duc la tavita de colectare situata pe motor, daca reglez termostatul la maxim(pozitia 6) acele picaturi ingheata, mai mult decat atit se formeaza si bruma pe perete, dupa un timp de la oprirea motorului, picaturile de apa se dezgheata si incep iar sa se scurga in jos pe perete, apoi ciclul se repeta...,termostatul l-am inlocuit cu unul nou....intrebarea mea, e normal sa faca acele picaturi de apa si sa ramana continu pe acel perete interior sau cumva frigiderul trebuie incarcat cu freon?. Multumesc

Frigiderul este exact ca in pozele de jos gasite pe net

10644422_combina-frigorifica-zanussi-perfecta_5.jpg

10644422_combina-frigorifica-zanussi-perfecta_6.jpg

10644422_combina-frigorifica-zanussi-perfecta_4.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Costica Tv

7

• validae

5

• PeterKis

2

• yo9gcc

1

Top autori în acest subiect

E normal, aceea e practic apa extrasă prin evaporare din alimentele recent introduse în incintă.Iar umiditatea e drenată prin tubul din spate şi scursă pe vasul de deasupra compresorului, unde se evaporă, astfel contribuind la răcirea compresorului.Ca să nu se mai formeze condens excesiv, trebuie să acoperiţi cu folie toate alimentele umede (carne, brânzeturi proaspete), iar cu capace potrivite, vasele cu alimente lichide.Verificaţi obligatoriu garnitura magnetică a uşii, fiindcă după un timp se degradează şi trebuie înlocuită, altfel aerul rece iese din incintă şi e înlocuit cu aer umed şi cald, producând condens şi consum inutil agregatului....

Condensul se mai produce şi dacă se ţine mult uşa deschisă, sau se deschide foarte des...depinde şi de gradul de umiditate din încăpere.

Editat de validae
Link spre comentariu
15 hours ago, celtik said:

Felicitari, tocmai ai descoperit un frigider cu sistem "no frost" :rade:. Sa-i faci o igienizare riguroasa si apoi o molifta.

Deci daca ma sfatuiesti sa ii fac o rugaciune, inseamna ca e panarama de frigider?, nu de alta, dar sa stiu ca sa-l vand mai departe...:rade:, am observat ca nu prea face frig in interior, decat daca dau termostatul la maxim, in schimb congelatorul e teapan de bruma indiferent ca e reglat la minim.

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu

Pai cine stie ce injuraturi si scandaluri si-o fi luat de la fostul proprietar. Nu le am cu superstitiile, dar stii tu ca dracul poate intra in casa sub diverse forme. Daca tii post si lasi popa in casa de Boboteaza, atunci fa-i si o molifta frigiderului pentru orice eventualitate sau macar sa-l stropeasca cu aghiasma in interior.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
2 minutes ago, celtik said:

Pai cine stie ce injuraturi si scandaluri si-o fi luat de la fostul proprietar. Nu le am cu superstitiile, dar stii tu ca dracul poate intra in casa sub diverse forme. Daca tii post si lasi popa in casa de Boboteaza, atunci fa-i si o molifta frigiderului pentru orice eventualitate.

Nu a luat injuraturi deloc, ca proprietarul e un vecin pocait.

Link spre comentariu

OK, lasand gluma deoparte, poti sa-mi spui si mie in cateva cuvinte, care e treaba cu frigiderele astea "no frost"?, banuiesc ca esti in bransa altfel nu postai!. Multumesc

Link spre comentariu

Nu trebuie sa fii "in bransa", trebuie sa "google is your friend" si pentru ca tehnologia e deja implementata de cel putin 10 ani. Principiul este sa eficientizeze consumul de energie si sa nu inghete. Alimentele inghetate sufera o degenerare tisulara sesizabila la gust si textura. Practic gheata acumulata pe elementul de racire este topita prin incalzire, iar vaporii de umezeala sunt redirectionati in alta zona prin sistemul de ventilatie, unde se transforma in apa. D'aia se si aud trosnituri in spatele frigiderului, este un sistem destul de complex de racire/incalzire pentru ca sa nu existe gheata in frigider.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Asa e daca cauti pe google gasesti pana la urma....dar am zis ca de-aia e forum ca sa mai scutim din timp....ce nu pricepeam eu era, de ce se scurg acele picaturi continu...explicatia am gasit-o mai jos si e destul de simpla si logica, adica acolo pe acel perete interior, exista un element interior de incalzire si topeste regulat cristalele de gheata formate, de aceea se formeaza picaturi de apa si se scurg in jos continu....." Si da intradevar asa este, e un frigider "no frost"!....uni repara tv-uri alti frigidere....., nu poti sa le stii pe toate niciodata.....Pentru un meserias era un raspuns simplu, cam asa: " pe acel compartiment unde se formeaza picaturi de apa continu, exista o rezistenta de incalzire care dezgheata cristalele regulat"...Sunt bucuros ca am dezlegat totusi misterul...probabil ca o sa anulez acea rezistenta si interiorul va raci mult mai bine, ca la un frigider normal....

"Intretinere Dezghetarea Scurgerea unei parti a lichidului format in compartimentele de racire sub forma de cristale de zapada si gheata face parte din functionarea aparatului. Zapada groasa si gheata au efect izolator, deci reduc eficienta racirii, in timp ce temperatura creste in compartimentele de racire, acestea au nevoie de mai multa energie. La acest tip de aparat, dezghetarea placii de racire a frigiderului este automata, fara nici o interventie din exterior. Sistemul de control al termostatului intrerupe functionarea compresorului la intervale regulate, pentru un timp mai lung sau mai scurt, - in acest timp racirea este intrerupta -, temperatura placii de racire depaseste 0 °C datorita incalzirii continutului compartimentului, astfel incat se produce dezghetarea. Atunci cand temperatura suprafetei placii de racire a atins +3 - +4 °C, controlul termostatului pune din nou sistemul in functiune. Apa rezultata din topirea ghetii curge prin orificiul de evacuare a apei rezultata din topirea ghetii, este condusa prin spatele aparatului in tava de evaporare, stocata deasupra compresorului si se evapora datorita caldurii acestuia. Verificati si curatati orificiul de evacuare a apei rezultata din topirea ghetii produsa prin dezghetarea periodica - sunteti avertizati in acest sens de o placuta aflata in interiorul aparatului. Daca acesta este obturat, apa rezultata din topirea ghetii acumulata poate provoca defectiuni, deoarece poate atinge izolatia aparatului. Curatati orificiul de evacuare a apei rezultata din topirea ghetii cu dispozitivul furnizat, care este aratat in figura. Dispozitivul se pastreaza in orificiul de evacuare a apei.

http://ro.lastmanuals.com/manual/ZANUSSI/ZD 22-5 AO

Multumesc celor care au raspuns!

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu

Nu anulaţi în niciun caz rezistenţa de degivrare, fiindcă veţi obţine un frigider mai prost.E ca şi cum ai avea un TV HD şi ai reda numai canale analogice cu el.....

Eu v-am explicat cât se poate de clar fenomenul în prima postare, iar umiditatea excesivă observată e cauzată fie de alimente umede păstrate neacoperite, fie de garnitura de etanşare cu pierderi...

Link spre comentariu
29 minutes ago, validae said:

Nu anulaţi în niciun caz rezistenţa de degivrare, fiindcă veţi obţine un frigider mai prost.E ca şi cum ai avea un TV HD şi ai reda numai canale analogice cu el.....

Eu v-am explicat cât se poate de clar fenomenul în prima postare, iar umiditatea excesivă observată e cauzată fie de alimente umede păstrate neacoperite, fie de garnitura de etanşare cu pierderi...

Am facut testul cu frigiderul gol si e acelasi fenomen, garnitura de etansare este perfecta, fara crapaturi...etc, frigiderul desi are 10 ani este in stare impecabila aproape nou, ca pocaiti sunt stabiliti in Spania, a vandut casa si bineinteles lucruri marunte pe la vecini care nu prea au fost folosite......pentru ca il am si pe cel vechi functional, o sa-l dezmembrez pe acesta pana ajung la acea rezistenta, ca sa o anulez, e lucru sigur zic eu, ca odata anulata acea rezistenta de, dezghetare, ii va da "voie" frigiderului sa raceasca normal .

Link spre comentariu

Domnule, cred că nu înţelegeţi faptul că gheaţa de pe răcitor nu e un lucru bun şi ea înrăutăţeşte răcirea.Dar faceţi cum credeţi, nu ştiu de ce aţi mai întrebat de fapt.....

Aşa am vrut să ajut şi un coleg de serviciu, care m-a întrebat cum să scape de fluctuaţiile deranjante ale iluminatului.El zicea că-i trebuie stabilizator de reţea.Eu i-am propus ca mai întâi să-şi verifice contactele la siguranţe şi cablurile din tabloul electric, că are un contact imperfect.Nu m-a ascultat, a făcut tot ca el şi  cumpărat un stabilizator, care binenţeles că nu a ajutat cu nimic.După ce s-a convins de greşeală, a depistat contacte slabe şi le-a remediat, apoi căuta să vândă stabilizatorul, chiar şi-n pierdere.I-am spus să-şi caute şi singur clienţi, că oricum nu ascultă de sfaturile bune.....

Link spre comentariu

Am avut un frigider aproape identic, ARCTIC congelator jos cu 3 sertare si sus partea de racitor, era printre primele modele produse de romani dar cam nereusite. Nu rezista mancarea prea mult si trebuia tinut in incaperi cu temperaturi destul de ridicate parca peste 18 grade. Nu astea sunt variantele de ,,no frost,, seamana dar nu prea. El  normal ar trebuii sa faca zapada pe partea din spate dupa, se topeste si se scurge pe tavita de la compresor. La al meu am gasit rezistenta de degivrare doar  intre compartimentul congelator si racitor 5W -220V si conectata permanent la tensiune, alta nu am gasit, posibil la variantele mai noi. No frost  - nu face gheata, nici macar in congelator!

Link spre comentariu

Ideea de bază a degivrării e îndepărtarea stratului de gheaţă de pe răcitoare, fiindcă e un izolator termic, chiar dacă unii nu înţeleg cum gheaţa poate să izoleze termic.E aşa cum ghioceii şi grâul stau bine sub un strat de zăpadă îngheţată, dar degeră pe un ger uscat.Stratul de gheaţă acumulat la grosimi sesizabile împiedică răcitorul să reducă rapid temperatura din incintă, iar o soluţie de împiedicare a acumulărilor de gheaţă a fost montarea de rezistenţă de degivrare printre serpentinele răcitorului.Acea rezistenţă nu ar trebui practic să funcţioneze continuu, ci intermitent, iar faptul că la unele frigidere o face astfel nu înseamnă că metoda degivrării e proastă.

Editat de validae
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări