franzm Postat Februarie 4, 2020 Partajează Postat Februarie 4, 2020 Acum 7 ore, VAX a spus: Le pui in paralel cate vrei, dar trebuie sa aiba rezistoare in catod, decuplare cu condensatoare ceramice (RF), pentru echilibrarea curentilor. Aia este echilibrare statica si nu foloseste nimic la un amplificator în clasa C. Echilibrarea dinamica se poate face cu transformatoare. Link spre comentariu
VAX Postat Februarie 4, 2020 Partajează Postat Februarie 4, 2020 Cine a zis ca le foloseste in clasa C ? Poate ca vrea sa emita SSB. Important este sa aiba cam acelasi curent in regim static. Daca tuburile sunt noi, nu sunt diferente mari intre ele, decat daca sunt de fabricatie diferita. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 4, 2020 Partajează Postat Februarie 4, 2020 (editat) Pai si nu asta discutam mai sus? Ca tuburile pot fi din loturi diferite / fabricanti diferiti/ etc si ca trebuiesc sortate ca sa aiba amplificari relativ egale?. Rezistori in catod am vazut intr-adevar la o schema a lui PA0FRI si doar la el. Producatorii de trompete pentru CB (gen Zetagi & RMItaly) nu pun nici un rezistor in catod si imperecheaza tuburile. Iar cei mai adevarati (echipamente militare) folosesc un tub de putere mai mare in loc sa se chinuie cu imperecherea ruguiocului cu rogojina... Editat Februarie 4, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
VAX Postat Februarie 4, 2020 Partajează Postat Februarie 4, 2020 Amplifica fiecare dupa puterile lui, ca nu se supara coechipierul. Si daca nu-i convine, ramane cu supararea in el. Dumneata pui la caruta un magarus cu un armasar ? Atunci gandeste-te ca ai mai multe amplificatoare cu intrarea si iesirea legate in paralel. Unul amplifica mult, celalalt se face si el ca amplifica ceva, merge treaba. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Februarie 4, 2020 Partajează Postat Februarie 4, 2020 Eram ferm convins ca am pe undeva foto cu un amplificator militar cu tuburi in paralel. Daca tot am pierdut vremea cautand pozele... 1 Link spre comentariu
yo2mhj Postat Februarie 4, 2020 Partajează Postat Februarie 4, 2020 O sa găsești la R(P)135 și Molnya cate două tuburi atât în final cât și în prefinal...dar sunt puse în push-pull... Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 4, 2020 Partajează Postat Februarie 4, 2020 Etajele driver ( 2 x 8122) si final (2 x 4CX1500B) din Harris RF-110: Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 4, 2020 Partajează Postat Februarie 4, 2020 Ok, daca pe Harris s-au facut de-astea, nu mai comentez. Nu stiam de ele. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 4, 2020 Partajează Postat Februarie 4, 2020 GU-43B in paralel s-a folosit si la R-140 modificat prin adaugarea unui a doilea tub final in paralel cu cel existent, final cu 2 x GU-43 a fost publicat si in urma cu 25 de ani intr-o revista franceza (o am pe la tzara...) , etc., deci se poate, insa pana la urma viata bate filmul si trebuie vazut ce se intampla concret aici... poti sa stii ce tuburi se nimeresc? Eu nu ma indoiesc ca au existat cazuri precum cel prezentat de tine in care intradevar niste tuburi cum sunt GI-7 sau similare s-au intamplat sa fie mult diferite ca parametri. Acolo la Harris e vorba de tuburi imperialiste care nu-i exclus sa fi avut in fabricatie tolerante mai stranse decat cele rusesti si poate ca la ei acolo s-a baut mai putina vodca... Oricum, eu sunt convins ca problema aici daca apare va fi rezolvabila, am explicat anterior ce se poate face in ultima instanta... se vede chiar pe schema de mai sus sirul de diode Zener pentru selectarea independenta pentru cele doua finale in pasi de 6,2V a tensiunilor lor pe G2... Link spre comentariu
yo3fkc Postat Februarie 4, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2020 Multumesc tuturor pentru implicare . In mare parte hotararea e luata , voi merge pe 2 buc in paralel . Ca o sa topesc una-doua la teste ... asta-i viata . Intre timp studiez problema alimentarii trifazate si , din ce citesc , in cazul redresarii trifazate in punte , U mediu redresat este U alt pe faza * 2,34 !!! Poate sa imi comfirme cineva ? Pentru ca , in cazul asta , voi avea nevoie de trei trafo monofazate de 380V/1400V - 1,8A pe care sa le leg ( primarul ) stea sau triunghi , inca nu m-am lamurit care este solutia optima . Adica OK dpdv dimensiuni / greutate . Daca am gresit pe undeva , nu aruncati cu rosii in mine , nu am lucrat cu trifazat in viata mea ! Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 4, 2020 Partajează Postat Februarie 4, 2020 La legarea in stea primarul este alimentat cu 230V iar la legarea in triunghi cu 400V (380V) Daca primarul este de 380V atunci trebuie legat in triunghi (intre 2 faze). Link spre comentariu
yo3fkc Postat Februarie 4, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2020 Acum 6 minute, sesebe a spus: La legarea in stea primarul este alimentat cu 230V iar la legarea in triunghi cu 400V (380V) Daca primarul este de 380V atunci trebuie legat in triunghi (intre 2 faze). Dap . Ai dreptate , aveam capul plecat cu sorcova ! Link spre comentariu
franzm Postat Februarie 4, 2020 Partajează Postat Februarie 4, 2020 Acum 4 ore, yo3fkc a spus: Intre timp studiez problema alimentarii trifazate Pentru muschiul cenusiu: Link spre comentariu
yo3fkc Postat Februarie 5, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2020 Acum 13 ore, franzm a spus: Pentru muschiul cenusiu: Muschiul meu cenusiu a facut febra musculara incercand sa inteleaga ceva in limba aia imposibila ! Ceha sau poloneza ? Link spre comentariu
VAX Postat Februarie 5, 2020 Partajează Postat Februarie 5, 2020 Este limba ceha. Am avut abonament la revista respectiva in anii '80. Nu este pentru radioamatori. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum