yo3fkc Postat Decembrie 5, 2019 Autor Partajează Postat Decembrie 5, 2019 Acum 8 minute, gauss a spus: Era bun un roller inductor , cu cursor . Desi la puterea care se vehiculeaza ca va fi obtinuta , sa nu apara ceva probleme la manevrare . Ar fi buna o procedura ( initiala ) cu putere redusa , dar e mai anevoioasa si aduce alte complicatii . Noroc ca nu construiesc liniar , m - am oprit la 3 GU - 50 , cu 750 V anodica . Aia am putut sa procur , noroc cu romanii de peste Prut . In anii '90 , mai insemna ceva . Adica la mijlocul clasamentului , spre in jos . Acum ... , e un soi de QRP ( inteleg ) . Roller inductorul ar introduce un al treile element de reglaj continuu , pe langa cei doi conzi , si ar mari timpul de acord la o trecere de pe o banda pe alta . Plus elementele referitoare la izolatie la 3300V , plus , plus , plus ... Daca vrei sa te reapuci , pot sa iti trimit eu 4 socluri de GU50 cu lampile aferente , NOS . 1 Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 5, 2019 Partajează Postat Decembrie 5, 2019 (editat) Multumesc mult de oferta , sunteti prea generos ... Problema principala e sa pot intinde o antena cat de cat demna de numele acesta . Pe vremuri am avut un dipol scurtat , cu trapuri . Acum e virtualmente imposibil , pe bloc ar starni jihadul , iar intre blocuri au crescut copaci mult peste limita etajului ultim ... , eu nu vad decat fragmente ( mici ) din blocul cel mai apropiat , amplasat paralel cu al meu . De aceea ( am mai scris ) ma rezum la receptii , cu ceva antene active si un discon . N - am nici un transceiver ( n - ar fi asta o problema ... ) , numai receptoare . In fine , mult spor va urez la constructie ... , inteleg ca va fi adecvata timpurilor actuale ! Editat Decembrie 5, 2019 de gauss Link spre comentariu
yo3fkc Postat Decembrie 5, 2019 Autor Partajează Postat Decembrie 5, 2019 Acum 5 minute, gauss a spus: In fine , mult spor va urez la constructie ... , inteleg ca va fi adecvata timpurilor actuale ! Multumesc de urari . Adecvata timpurilor actuale ... cam greu sa reinventez lampa ! Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 5, 2019 Partajează Postat Decembrie 5, 2019 (editat) La input ma refeream , si , desigur , la valoarea utila care pleaca spre corespondent ! Macar 59 + 20dB la controale ... Editat Decembrie 5, 2019 de gauss Link spre comentariu
yo3fkc Postat Decembrie 5, 2019 Autor Partajează Postat Decembrie 5, 2019 Dap . O faceam si eu pe nestiutorul ( cu riscul de a ramane asa ) ! Atata vreme cat sunt concursuri care au categoria HP - 1,5Kw , de ce nu ? Plus ca nu am lucrat niciodata cu QRP-uri . Plus ca , pentru a razbi in pile-up trebuie sa dai cu dulapul in DX ... Link spre comentariu
VAX Postat Decembrie 5, 2019 Partajează Postat Decembrie 5, 2019 Acum 32 minute, gauss a spus: ... iar intre blocuri au crescut copaci mult peste limita etajului ultim ... Folositi antena copac. Copaci sinfazici. Link spre comentariu
yo3fkc Postat Decembrie 5, 2019 Autor Partajează Postat Decembrie 5, 2019 Chiar acum, VAX a spus: Folositi antena copac. Copaci sinfazici. Da , dar numai dupa ce ii cere sfatul colegului @RST ! 1 Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 5, 2019 Partajează Postat Decembrie 5, 2019 (editat) Acum 10 minute, yo3fkc a spus: Dap . O faceam si eu pe nestiutorul ( cu riscul de a ramane asa ) ! Atata vreme cat sunt concursuri care au categoria HP - 1,5Kw , de ce nu ? Plus ca nu am lucrat niciodata cu QRP-uri . Plus ca , pentru a razbi in pile-up trebuie sa dai cu dulapul in DX ... Desigur ! Altfel , aud italieni care striga " QRP , please ! ... " , cu 6 - 700 W ... , se aud bubuind , chiar si la mine ... P.S. - cu folosirea copacilor drept antene , nu sunt asa introdus in problema . Mai ales la emisie . Oare ce diagrama de directivitate si unghi de radiatie or avea ? ... Iar cu sinfazarea ... , m - am pierdut de tot . Sa nu iasa vreun OTH , sa ma caute astia pe - acasa ! Editat Decembrie 5, 2019 de gauss Link spre comentariu
yo3fkc Postat Decembrie 5, 2019 Autor Partajează Postat Decembrie 5, 2019 (editat) Acum 4 minute, gauss a spus: Desigur ! Altfel , aud italieni care striga " QRP , please ! ... " , cu 6 - 700 W ... Pai si ei striga tot cu QRP de 1-2 KW ! Am trecut demult de stadiul italieni . Cu toate ca de ei si de rusi nu scapi nici mort . LE Mai bine zis nu s-au inventat nici un fel de filtre anti-italieni/rusi ! Editat Decembrie 5, 2019 de yo3fkc Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 5, 2019 Partajează Postat Decembrie 5, 2019 (editat) Off - topic : Nu mi - au placut niciodata italienii . Ma rog , ceva tanti de la ei , da . Si masini ... Iar cu rusii ... , am auzit prin viu grai " Mai mare , mai sus , mai departe ! " . Ma rog , era cu aeronave ... , dar cred ca s - au molipsit si cu ( la ) radio . Cand ai autospeciala ( cu pilon ) in curte ... , lucrurile devin mai simple . Carburant si tuburi de schimb sa fie . Si ( se pare ) sunt ! Editat Decembrie 5, 2019 de gauss Link spre comentariu
Marele Savant Postat Decembrie 5, 2019 Partajează Postat Decembrie 5, 2019 scria pe undeva ca tuburi rusesti ar mai fi in stocuri pentru urmatorii 300 de ani! desi daca lumea a inceput sa le redescopere durata s-ar putea reduce la 250! Link spre comentariu
yo3fkc Postat Decembrie 5, 2019 Autor Partajează Postat Decembrie 5, 2019 Acum 7 minute, Marele Savant a spus: scria pe undeva ca tuburi rusesti ar mai fi in stocuri pentru urmatorii 300 de ani! desi daca lumea a inceput sa le redescopere durata s-ar putea reduce la 250! Or fi , da` sunt la ei ! Si mai sunt si pazite pe deasupra ! Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 5, 2019 Partajează Postat Decembrie 5, 2019 (editat) Sunt tuburi . Am mai scris intr - un topic , mai demult . Cu informatii de la sursa . In anii cand mai aveam de unde sa aflu , inainte de 2000 . In Siberia sunt depozite mai mari ca un hipermarket , (si) cu nivele subterane . Ideea era de stocuri in caz de probleme cu fabricile . Prin 2004 am fost in Ucraina ... , am vazut la talcioc ( Cernauti ) tuburi vandute cu lada , din camion . Amestecate , vrac . Unele erau in cutiile de carton . Nu se inghesuia nimeni sa cumpere . Ce am vazut ... , din cele " normale " , de sticla . 6J1P , 6F3P , 6N2P , 6N3P etc . N - am fost prea curios sa intreb de altele , din motive evidente . Editat Decembrie 5, 2019 de gauss Link spre comentariu
Marele Savant Postat Decembrie 5, 2019 Partajează Postat Decembrie 5, 2019 (editat) Acum 8 ore, VAX a spus: Folositi antena copac. Copaci sinfazici. Este o ide foarte buna. In binecunoscuta lucrare ''Little dictionary about ghosts and their customs'', o lucrare de referinta in domeniu, antena copac este foarte laudata de catre cei doi autori, Johnny Calitys si Jimmy Tibilissyca! Nu cred ca aveti argumente sa-i contraziceti! Iar apropo de tuburi, exista ceva provizii si pe la noi, dar posesorii le ''disponibilizeaza'' (nu le vind, Doamne fereste!) din ''colectia proprie'' asteptind sa le creasca preturile! Iar tranzistoarele vin puternic din urma! Editat Decembrie 5, 2019 de Marele Savant Link spre comentariu
yo3fkc Postat Decembrie 6, 2019 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2019 Sa revenim .... Am facut aseara inventarul carcaselor ceramice si singura , zic eu , ca s-ar preta este una cu diametrul 90 mm si lungimea de 100 mm. Nu am avut timp si nici rabdare sa numar cate canale are ( pentru cate spire ) dar la ochi pot spune ca intra sarma de 2,5 - 3 mmp sectiune in canal . Restul au diametre de pana la 50 mm , nu cred ca le pot folosi la asa ceva . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum