alzisor Postat Septembrie 1, 2007 Partajează Postat Septembrie 1, 2007 am un tub mac audio de 12 inch si nu prea suna cum vreau eu, are putere rezonabila pt banii la care l-am cumparat, si bas destul de mult dar nu are definitie sunetul si scoate mult aer pe rezonator iar spre limita lui de putere face zgomot aerul prin port. Nu este ceva deranjanu pentru ca este in portbagaj iar eu nu il aud si as putea sa-i pun un port mai mare usor..........dar totusi as vrea sa-i fac o incinta din pal gros, credeti ca ar suna mai bine decat in tub ? ca volum tubul are 30 de litri, eu cred ca intr-o incinta de 30 de litri cu un port mai mare acordat ca acum pe la 48 Hz ar suna mai plin basul, mai infundat, dar la fel de tare ? are cineva parametri la difuzorul asta ca pe net nu am gasit nimic ? Link spre comentariu
Sonic Postat Septembrie 1, 2007 Partajează Postat Septembrie 1, 2007 Daca asa l-ai cumparat si asa l-a facut producatorul nu cred ca are rost sa te pui sa faci alta incinta ca oricum mai mult nu poti scoate din el. Link spre comentariu
alzisor Postat Septembrie 1, 2007 Autor Partajează Postat Septembrie 1, 2007 de acord cu tine dar nu vreau sa se auda neaparat mai tare, vreau sa sune mai curat mai precis, el acum bubuie mai mult. Mai este o chestie ciudata : difuzorul fiind scos din incinta daca-i dau un impuls scurt cu degetul [ciocanit in membrana] , membrana se opreste imediat din miscare dar pusa in cutie la un impuls se mai misca cel putin odata sau de doua ori depinde cat de tare dau. Daca amortizez incinta cu mult material nu mai face asa rau si suna mai bine mai jos, dar pierd putere la volum mare, mi se pare ciudata chestia....stie cineva sa imi explice ? e bine sau nu ? eu stiu ca incinta trebuie sa amortizeze miscarea membranei, asta o amplifica si la volum mare are un Xmax destul de mare. astept parerile voastre cum or fi ele Link spre comentariu
Sonic Postat Septembrie 1, 2007 Partajează Postat Septembrie 1, 2007 Am cautat pe net parametrii pentru "mac Audio MP TUBE 30" <- presupun ca modelul acesta il ai si nu am gasit nimic, chiar si pe situl producatorului am cautat si nimic. Daca ne-ai putea spune ce model este difuzorul atunci am putea gasi mai usor parametri. Link spre comentariu
alzisor Postat Septembrie 2, 2007 Autor Partajează Postat Septembrie 2, 2007 asa este, difuzorul este din mptube 30 Link spre comentariu
cburlea Postat Septembrie 13, 2007 Partajează Postat Septembrie 13, 2007 Uite ca am gasit un link... http://www.macaudio.de/produkte/produkt ... 33&lang=EN dar nu-mi arata nimic atunci cand apas 'manual' :axe: Am cautat de mai multe ori si n-am gasit detalii cu parametri! Sorry! Dar incearca sa masori tu parametri daca poti... de exemplu cu un grafic de impedanta poti aproxima parametri ca Qes, Qms, Qts... problema e ca trebuie si Xmax si asta (daca dupa aflarea parametrilor se dovedeste ca diful e pentru incinta bass-reflex) se masoara mai greu... Oricum, bafta! :smt006 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum