lavynyu Postat Noiembrie 25, 2019 Partajează Postat Noiembrie 25, 2019 (editat) Salutare tuturor ! Observ ca aspiratoarele de la un timp pur si simplu nu mai trag(aspira) suficient sau cum aspirau cand era mai noi ! Am inercat desigur curatarea sacului , filtrului de langa sac si filtrului final si nici o schimbare . Aspiratorul momentului este un Philips care a costat la momentul cumpararii 400-500 lei si are o vechime de aprox. 3 ani . Vad ca si acesta ca si altele din trecut a patit acelasi lucru adica nu mai aspira cum trebuie . Are rost sa il desfac bucati si sa caut in interior blocaje sau alte defecte sau imi pierd timpul degeaba ??? Editat Noiembrie 25, 2019 de lavynyu Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 26, 2019 Partajează Postat Noiembrie 26, 2019 Salutare. Poti incerca sa il desfaci doar in cazul in care a fost folosit intr un mediu cu foarte mult praf,dar nimeni nu garanteaza ca, daca il desfaci vei gasi blocaje. de obicei garniturile de etansare sunt vina. Sau poate este doar in mintea noastra ca functiona mai bine. Si sacul trebuie curatat foarte bine. Curata foarte bine acele filtre,nu doar sa le scuturi. Verifica si furtunul, preventiv. P.S. am un aspirator de pe vremea lui Ceausescu, din acela rotund , functioneaza excelent si azi. Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 26, 2019 Partajează Postat Noiembrie 26, 2019 Doar etansarile pot ceda. In rest, motorul are aceeasi turatie, turbinele nu se uzeaza decat in conditii foarte vitrege, rulmentii se schimba la nevoie. N-a mai ramas mare lucru. Sunt o serie de imbinari ce trebuiesc sa fie etanse cat de cat si acolo apar pierderi. Sacul se schimba, eu nu mai folosesc de mult sacul din panza ca sa trebuiasca sa-l scutur sau curat. Deci astea sunt aspiratoarele.Trebuie sa mearga, altfel se schimba. Totusi, ca o observatie personala, motoarele acum sunt mult mai fiabile decat cele vechi, dar mult mai greu de depanat, pt ca sunt cu imbinari capsulate, nedemontabile(usor). Cele vechi le mesteream mai des (perii,rulmenti) pe cand acum, apa, paie si bataie. Cand cedeaza deja ai uitat cat ai dat pe el si vrei unul nou. Link spre comentariu
bmwh548 Postat Noiembrie 26, 2019 Partajează Postat Noiembrie 26, 2019 Incercati si spalarea sacului si a filtrelor (acolo unde e posibil). Nu as crede ca e cazul de inlocuire, dar nici asta nu e exclus. La Samsung le-am inlocuit dupa vreo 5 ani (doar filtrele ca e model fara sac) si s-a schimbat radical comportamentul (desi pe cele vechi le spalam/suflam periodic). Link spre comentariu
barbulescuorlando Postat Noiembrie 26, 2019 Partajează Postat Noiembrie 26, 2019 (editat) Eu am Miele de 6 ani. E cu saci cu gel si nu trece praful spre motor. Trage la fel ca la început. Nu degeaba are 10 ani garanție. Editat Noiembrie 26, 2019 de barbulescuorlando Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 26, 2019 Partajează Postat Noiembrie 26, 2019 Se găsesc acum uşor şi saci de schimb identici cu cei originali (compatibili), deci care se pot goli şi scutura, nu doar de unică folosinţă.Acum au câştigat teren aspiratoarele fără sac, cu recipient separator ciclonic de praf şi filtru EPA, HEPA sau burete lavabile.Au avantajul că reţin mai mult praf decît cele cu sac (nu refulează praf mult în cameră), dar după circa un an, trebuie schimbat filtrul HEPA pentru că se îmbâcseşte cu praful fin care mai scapă din separatorul ciclonic. Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 26, 2019 Partajează Postat Noiembrie 26, 2019 Acum 9 ore, validae a spus: Acum au câştigat teren aspiratoarele fără sac, cu recipient separator ciclonic de praf şi filtru EPA, HEPA sau burete lavabile Ai o gramada de treaba cu ele. Am avut si am renuntat. Folosesc saci de unica intrebuintare din microfibra, nu din hartie si nu am probleme.Nu stiu ce praf se ruleaza la alte modele, dar la mine nu se aduna nimic pe filtrul de pe iesire, sau oricum destul de putin ca sa ma gandesc ca scapa ceva dinspre sac.Cand se umple il scot si bag altul.Asa merg de ani de zile, si nu au fost probleme.Urmatorul cred ca va fi cu filtru cu apa.Am auzit ca sunt eficiente si nu mai cheltui pe saci.Trebuie sa existe si reversul medaliei, dar pana nu incerc, nu aflu.Asta de acum are cca 6 ani si inca nu am ce-i reprosa, in afara de perie care s-a bulit, si a trebuit sa cumpar alta, destul de scumpa...150 lei, si ma uitam ca sunt aspiratoare de 200 lei. Al meu e un Philips si a costat cca 500 lei, si am zis ca merita sa-i prelungesc durata de exploatare decat sa cumpar altul cu accesorii noi. Link spre comentariu
icar Postat Noiembrie 26, 2019 Partajează Postat Noiembrie 26, 2019 Problema poate fi la etansari, la sac dar si la pompa in sine. Adica, pe palele si peretii pompei, se depun particule de praf, care schima caracteristicile aerodinamice ale pompei. Nu mult, dar uneori sesizabil. O curatare a lor, ar trebui sa rezolve problema. Apoi, tot particulele fine de praf, pot schimba "transparenta" sacului, asa ca aerul trece mai greu prin el. Link spre comentariu
lavynyu Postat Noiembrie 26, 2019 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2019 Sacul a fost si spalat si filtrul de langa sac insa fara rezultate ! Ultimul filtru din exterior acela din burete a fost curatat dar cu acel filtru montat sau demontat nu se schimba nimic la puterea de aspirare ! O sa imi fac timp sa il desfac sa vad ce gasesc prin el ! Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 26, 2019 Partajează Postat Noiembrie 26, 2019 Acum 10 ore, icar a spus: Adica, pe palele si peretii pompei, se depun particule de praf, care schima caracteristicile aerodinamice ale pompei. O dam in cercetare...la cel dinaintea astuia de acum, dupa mai bine de 10 ani de exploatare intensiva si un rand de rulmenti, nu s-a depus nimic pe profilul turbinei. Se poate depune acolo in situatii speciale cand tragi apa/umezeala si se intareste praful pe turbina. In asemenea situatie, as zice ca iti meriti soarta. Aspiratorul nu se foloseste in asemenea conditii. Unde mai pui ca orice depunere acolo, duce la dezechilibrare si mers galagios, sunt alte treburi. Eu pe asta l-am ales in principal pt zgomotul mic declarat ca il are in functionare. Ma saturasem de fluieratul Samsungului avut inainte, care altfel s-a dovedit eficient si fiabil. Din cauza zgomotului am demontat motorul si am gasit turbina curata, am luat rulmenti noi de la Ghezaco si dupa ce am vazut ca si cu astia noi face acelasi zgomot, l-am donat si am cumparat Philipsul. Inca se mentine silentios si eficient. La asta am zis ca nu mai muncesc sa-l repar.Cand nu-mi mai place, iau direct altul, nu merita munca, si oricum, rulmentii noi s-au dovedit la fel de prosti ca cei uzati. Era un fel de fluierat pe cca 700...800Hz. Link spre comentariu
lavynyu Postat Noiembrie 26, 2019 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2019 Un aspirator din ala balsoi mai am si eu prin pod ! Il folosesc mai rar la aspirat masina , face ca tractorul dar merge brici dupa zeci de ani si asta este ceva senzational de pe vremea cand se faceau dor lucruri de calitate ! Insa la bloc nu pot folosi asa ceva ! Link spre comentariu
manolo Postat Noiembrie 26, 2019 Partajează Postat Noiembrie 26, 2019 Ai zis ca ai spalat sacul,daca este din cel textil,potisa-l arunci ,prin spalare i-ai inchis "porii". Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 26, 2019 Partajează Postat Noiembrie 26, 2019 Sper că nu aspiri cu clapeta de pe mâner deschisă.....pe acolo se poate pierde mult din puterea de aspiraţie. Link spre comentariu
bmwh548 Postat Noiembrie 26, 2019 Partajează Postat Noiembrie 26, 2019 Poate suna stupid, dar traseul e sigur liber de blocaje? La mine din cauza cainelui se aduna par fix in articulatia periei si in timp obtureaza mult din fluxul de aer. Mai pot fi si accidente care pe moment nu sunt observate (am gasit ghemotoace de hartie si tot felul de minuni prin tubul flexibil). De multe ori doamnele nu dau importanta (Pai de ce e aspirator? Trebuie sa traga.) si se blocheaza tot felul de gunoaie pe traseu. Link spre comentariu
lavynyu Postat Noiembrie 26, 2019 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2019 (editat) manolo interesanta opinia ta o sa incerc cu un sac de hartie dupa ce cumpar unul sau fara sac doar de proba ! validae nici poveste de asa ceva ! bmwh548 cordonul cu tot cu perie sunt in regula fara blocaje ! Editat Noiembrie 26, 2019 de lavynyu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum