Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reparatie convertizor de frecventa - rezistenta ceramica

Postări Recomandate

Trebuie reparat convertizorul din imagine, trifazat 4KW.

Problema lui (ca si a altora anterioare, ca nu-i prima data la firma ce le foloseste) este intreruperea unei rezistente ceramice.

Nu am documentatia convertizorului insa din ce-am masurat rezistenta in cauza este inseriata cu tensiunea continua redresata de puntea trifazata.

Rezistenta nu s-a ars din cauza unei probleme a convertizorului ci din cauza folosirii lui gresite. In acest caz, rezistenta de franare a fost legata intre alte borne decat trebuia.

Din cate rezistente din astea am avut, mai am una singura (in a doua imagine), convertizoarele in care s-au montat merg bine mersi... pana da peste ele vreun alt Dorel... :) 

Rezistenta masurata are 93.9 ohmi, pinii sunt conectati doar la cele doua capete ale rezistentei.

Deoarece nu-i chiar domeniul meu, as avea urmatoarele intrebari:

1. Ce are deosebit rezistenta asta in afara de forma constructiva? Stiu ca-n surse se folosesc acele rezistente fuzibile, nu s-ar putea inlocui cu asa ceva? Eventual mai multe serie/paralel?

2. Aveti idee unde as putea sa caut/cumpar asa ceva?

28PSMll.jpg

6addHCw.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Acum 39 minute, validae a spus:

Se pare că a fost aleasă pentru ,,subțirimea,, ei, nu pentru alte calități.În spațiul disponibil nu ar fi intrat ușor alt model.Pare că datorită suprafeței generoase, poate disipa și o putere mai mare decât una cilindrică ,,clasică,,....

Multzam.

N-ar fi asa "elegant" dar spatiu pe verticala este, as putea monta mai multe clasice serie paralel, daca ar fi doar atat.

Link spre comentariu
Acum 10 ore, valivoi a spus:

Ce am putut afla pe internet este ca sunt rezistente de inalta precizie si se mai afla in convertizoarele Vacon

Aici aveti un manual de service,poate gasiti vreo informatie utila.    

Probabil ca au ele ceva de le face mai "speciale" , ma gandesc ca altfel n-ar "merita tehnologic" sa faca asa niste rezistente.

Pe de alta parte nu prea vad rostu` sa pui niste rezistente prea precise in serie pe-o alimentare... ca din ce-am vazut si cat am putut sa "ridic schema", nu-i folosita in vreo masuratoare.

Asta e, cine stie ce motive or fi existand :) ... multumesc pt. manual!

Editat de informer
Link spre comentariu

Stai linistit si pune o resistenta de 100w...250w care sa fie "wirewound"

E folosita ca sa incarce condensatoarele la cuplarea alimentarii  (dupa care resistenta asta e pusa in scurt de un releu).

Daca nu ar fi rezistenta aceea ar pocni puntea redresoare (sau ar sarii tot timpul sigurantele).

Poti sa o pui si afara daca nu ai spatiu .

Numai bine

Editat de lalihifi
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări