Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Controller bormasina bosch

criss

Postări Recomandate

Buna ziua,

Am o bormasina Bosch pe baterii 18V(nu stiu modelul, nu se mai vede), care s-a stricat. am gasit cei doi transistori de putere strapunsi. Avand in vederea ca erau sprapunsi consider ca si controllerul este distrus.

As incerca sa inlocuiesc toata placa, puteti sa-mi dati o schema cu un controller simplu. doar variatia de turatie as avea nevoie, de frana nu, schimbare sens este facut din buton.

Atasez placa, poate cineva recunoaste modelul.

BormasinaBosch.jpeg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• BRANCA

1

• criss

1

• modoran

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Bosch afera piese de schimb pentru sculele lor. Cumpara de la ei modulul cu totul. Bineinteles trebuie sa stii modelul.

Si apoi de unde esti sigur ca este tot controllerul distrus ? Scoti de pe placa tranzistorii aia si vezi din ce se comanda si daca e vreun scurt ceva pe acolo sau nu, poate sunt doar tranzistorii aia defecti. 

Variatia de turatia e PWM daca-i motor de curent continuu, sunt la chinmezi module cate vrei.

Link spre comentariu

Foarte posibil ca sa nu fie mort controlerul.Tranzistorii se duc de la suprasarcina.Vezi sa nu fie dus si motorul.Intai verifici motorul si,daca e bun,inlocuiesti tranzistorii.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări