Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Nelămurire legata de BDT64C.

marius75

Postări Recomandate

• Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• marius75

6

• alf

4

• UDAR

1

• franzm

1

Cred ca era mai simplu dacă în datasheet spuneau ce dioda este acolo. Văd ca rezistențele le-au trecut valorile. Probabil nu s-au gândit ca cineva o sa cloneze darlington-ul ăsta cu componente discrete. Eu vreun doar sa fac o proba cu ce am pe acasă, sa văd dacă merge canalul respectiv, după care caut trz darlington.

Editat de marius75
Link spre comentariu

In datasheet este specificat faptul ca acest tranzistor poate fi utilizat atat in amplificatoare audio cat si in comutatie. Pentru aplicatii in comutatie se justifica o dioda rapida si cu un curent nominal mai mare, dar in amplificatoare audio poti monta linistit o dioda 1N4007 sau ca sa stai fara griji, monteaza  o dioda 1N5408.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Am cumpărat bdt 64/65c. Cred ca trz. tip 142/147 sunt ceva mai slabi ca putere. Mai am o nelămurire legată de măsurarea cu multimetrul pe dioda a trz bdt, la unii sunt valori de aproximativ 750mV, alții 650mV.  Pot influenta măsurătoarea acele rezistente/diode din interiorul trz? Amplificatorul funcționează bine, dar nu l-am dat tare ca sa văd dacă rezista trz (dacă sunt ultimele clone acelea care au 750mV ). Diferă și producătorul. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări