Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Akai gx f31

legionaru

Postări Recomandate

Casetofonul rulează banda câteva secunde pe redare, după care decuplează; același lucru face și pe derulare inainte, înapoi...

E primul casetofon cu direct drive, și recunosc că îmi depășește cunoștințele... Ceva sfaturi?

Link spre comentariu

Daca  deruleaza stanga/dreapta si face " play " (normal) pt cateva secunde,  verificati  starea optocuplorului tambur dreapta, posibil sa fie obturati cu mizerie. Starea optocuplorului se verifica rapid cu un osciloscop inainte de a demonta sistemul mecanic care necesita o tara de experienta. Daca tamburii nu se rotesc normal, e tocit celebrul idler= rotita de cauciuc, defect clasic al mecanismului...la vreme de "seceta" in locul rotitei de cauciuc se poate pune un oring potrivit !

akai-gx-f31.jpg

Link spre comentariu

Astazi m-am ocupat de casetofon.

Am desfăcut masca, care acoperă fața mecanismului și am văzut optocuplorul indicat de dl.okean, cam murdar... Cu un bețișor de urechi îmbibat în izopropilic l-am curățit, l-am montat la loc și... funcționează!!!

Mulțumesc pentru ajutor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări