alcon Postat Iulie 28, 2018 Partajează Postat Iulie 28, 2018 6 hours ago, franzm said: Planeta gigantilor. Ce vremuri. Si ce tineri eram. Da! Cred ca am ramas foarte putini care ne mai aducem aminte. Link spre comentariu
icar Postat August 1, 2018 Partajează Postat August 1, 2018 Quote exista un barbat cu numele de familie Muia. Nici politistii, nici pesedistii nu stiu defapt ce inseamna muie! MUIE s. f. (Argotic) Gură. I-a dat peste muie. GR, S. VII, 120 ◊ Expr. A duce cu muia = a face promisiuni înșelătoare, a convinge cu minciuni, a amăgi, a înșela; a duce cu vorba, a duce cu zăhărelul. Cf. BL II, 174, BUL. FIL. V, 191. L-am dus cu muia pînă mi-a împrumutat plugul. COMAN, GL., cf. MAT. DIALECT. I, 231. – Și: mîie (BUL. FIL. IV, 172) s. f., moi (BL II, 174) subst. – Din țig. mui. sursa: DLR (1913-2010) Cum PSD cu asta se ocupa, adica conving cu minciuni, nu vad care-i problema cu numarul buclucas!!! Ca romanul i-a dat si un alt inteles, care-i problema? Nemtii din Romania, spun la penis, Schwanz. Defpat, Schwanz, inseamna coada. Ce facem, interzicem cuvintul ...coada??? Muie mai inseamna si MUIÁ, moi, vb. I. 1. Tranz. A introduce un obiect într-un lichid, a îmbiba cu lichid; a înmuia. ♦ Spec. A băga rufele în apă cu sodă sau cu săpun și a le ține câtva timp înainte de a le spăla. ♦ A întinge cu pâine sau cu mămăligă în sos, în grăsime etc. 2. Tranz. A uda, a stropi. ♦ A scălda. 3. Tranz. și refl. A face să devină sau a deveni mai moale, mai puțin consistent, mai puțin țeapăn. ◊ Expr. (Tranz.) A muia oasele (sau ciolanele) cuiva = a bate foarte tare pe cineva. 4. Refl. A-și pierde puterile, a slăbi, a se moleși. ♦ (Despre ger) A scădea în intensitate, a deveni mai puțin aspru. 5. Tranz. și refl. Fig. A (se) potoli, a (se) calma, a (se) liniști. ♦ A (se) îmblânzi, a (se) înduioșa; a (se) îndupleca. 6. Tranz. și refl. (Fon.) A (se) palataliza. – Din moale. Cf. fr. mouiller. sursa: DEX '98 (1998) Insa, cum PSD-ul se simte cu musca pe caciula, a calcat in strachini! 1 Link spre comentariu
adrian_pic Postat August 1, 2018 Partajează Postat August 1, 2018 (editat) Macar Duckadam a zis: Helmuth Duckadam si-a inmatriculat masina in SUA cu numarul STEAUA si spunea in urma cu un an: "Sa vedem daca imi face Talpan proces". Editat August 1, 2018 de adrian_pic 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate