Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Battery charger Casio defect! Rezistor ars! Ma puteti ajuta?

Vizitator valera

Postări Recomandate

Vizitator valera

Am un CASIO battery charger pentru aparat foto, model BC-11L, AC input 100-240V 80 mA, DC output 4,2V 600mA. S-a prajit un rezistor smd (R10) si nu se mai poate citi nimic de pe el. Se afla intre plusul condensatoarelor de 4,7 MF/400V si transformator. Stie cineva ce valoare ar putea avea!? Am atasat niste fotografii ale placii...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Pai tocmai ca sa se arda inaintea unor componente scumpe e pus acolo. Verifica daca nu s-a defectat (strapuns, topit) tranzistorul de comutatie din primar (daca exista discret si nu e in vreun integrat). Daca ala e bun, transformatorul poate avea spire in scurtcircuit ( exista un aparat care poate depista chestia asta, legai una din bobine la borne - cu traful dezlipit de pe placa), dar nu ma intreba unde gasesti asa ceva...)Cu riscul de a te dezamagi, genul asta de aparat e facut in ideea ca s-a defectat, iti cumperi altul... Un produs "de consum".Bafta la investigatii si fii atent la tensiunea retelei!

Link spre comentariu
Vizitator valera

Multumesc tuturor! Cu exceptia rezistentei cu pricina, care e topita, vizual nimic altceva nu pare afectat. Integratul are indicativul: 582/707C. Voi incerca, asa cum m-ati sfatuit, cu o rezistenta de 2 ohmi. Daca nu va functiona, am sa cumpar unul nou. Cu toate ca, stiti si voi, depanarea e mult mai placuta!

Link spre comentariu
Vizitator valera

Multumesc tuturor pentru sfaturi. Am incercat cu o rezistenta de 2 ohmi insa din pacate mai era ceva in scurtcircuit. Va anunt cu placere ca chargerul a plecat in vacanta cu o masina de la salubritate.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări