cburlea Postat Septembrie 1, 2007 Partajează Postat Septembrie 1, 2007 Salve :smt006 as dori sa construiesc o bobina pe ferita pentru ca vreau sa montez un dif intr-un circuit si-mi trebuie sa tai frecventa la 700 Hz... si atunci imi trebuie o inductanta de: 0,758 mH! Pe miez aer imi iese un monstru de bobina!:smt103 Nu stiu cum sa calculez o bobina pe miez de ferita... de aceea stiti cumva daca exista un calculator de bobine pe astfel de miez? sau ma puteti ajuta cumva?Am o carcasa cu diam de 25 mm si cu inaltimea tot la fel! Multumesc frumos :smt006 Link spre comentariu
Sharky Postat Septembrie 1, 2007 Partajează Postat Septembrie 1, 2007 0.7mH nu e deloc o bobina monstru.Fa-o din sarma de 1mm sau mai groasa. Link spre comentariu
CBI Postat Septembrie 1, 2007 Partajează Postat Septembrie 1, 2007 Cu 0,75mh nu tai la 700 decat pe 4 ohmi,probabilOricum valoarea asta este destul de mica,se folosete si pe la twetereDaca ziceai de >5mH atunci mai vorbeam de cartite,da la 0,75.Eu zic sa mai calculezi.Calculatoarele alea nu sunt precise nici pt bobine cu miez de aer,daramite pe ferita.No way.Ia-ti aparat de masura daca chiar vrei sa faci asa ceva Link spre comentariu
Sharky Postat Septembrie 1, 2007 Partajează Postat Septembrie 1, 2007 pe ferita din cate imi aduc aminte se pot calcula mult mai precis decat pe aer.In orice caz omului pe aer ii trebuie, deci ar fi cine sa le masoare undeva. Link spre comentariu
cburlea Postat Septembrie 13, 2007 Autor Partajează Postat Septembrie 13, 2007 0.7mH nu e deloc o bobina monstru.Fa-o din sarma de 1mm sau mai groasa.ai dreptate nu e 'un monstru' am gresit cand am introdus valoarea in calculatorul de bobine... am pus virgula in loc de punct :toimonster: Multumesc frumos! :smt006 Link spre comentariu
matzah Postat Septembrie 27, 2007 Partajează Postat Septembrie 27, 2007 Incearca sa eviti sa faci bobine pt filtre audio pe miez de ferita. Ferita nu raspunde bine pentru treburi de genu asta. Link spre comentariu
cburlea Postat Septembrie 27, 2007 Autor Partajează Postat Septembrie 27, 2007 Incearca sa eviti sa faci bobine pt filtre audio pe miez de ferita. Ferita nu raspunde bine pentru treburi de genu asta.pai da stiu si eu ca sunt mai greu de echilibrat si pot crea distorsiuni! :toimonster: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum