Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Statie meteo wireless

Vizitator Marton Ioan

Postări Recomandate

Vizitator Marton Ioan

Bună ziua,

Aș avea nevoie de ajutorul Dvs. in ceea ce privește un senzor exterior de la o statie meteo wireless....model mai vechi. Este o statie simplă care are un senzor exterior ce măsoară temperatura si umiditatea. De o vreme acel senzor exterior afiseaza doar niste caractere ciudate si nu transmite semnal catre aparatul de bază din locuință.  Suspectez ca ar fi o problema la oscilatorul HR433C sau la celalalt oscilator cilindric, mai mic. Va rog sa imi spuneti daca ati mai întâlnit asemenea caz si ce ar trebui sa verific mai exact ?   Va multumesc !

Screenshot_20191122-214235.png

Screenshot_20191122-214214.png

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ratza

1

• validae

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Suspectez că a fost corodat cablajul de umiditatea din aer şi unele treceri prin placă sunt oxidate puternic şi posibil unele trasee întrerupte.E posibil să nici nu fie vizibilă întreruperea, ci doar o uşoară umflare a ,,soldermask-ului,, deasupra traseelor afectate...

Link spre comentariu
Vizitator Marton Ioan

Buna seara. Am schimbat oscilatorul quartz mic cu unul 32.768Khz ; am cositorit contactele componentelor ; am verificat sub lupa toata placa dar problema persistă.  Ce mi se pare ciudat ca acel chip / bulina neagra are o topitura mica.  E normal sa arate asa ca in poza ? E din fabrica asa sau e ars ? Mulțumesc. 

20191125_171604.jpg

20191125_172848.jpg

20191125_170040.jpg

Editat de Marton Ioan
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări