Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Depanare System Stereo Panasonic SA-AK18

kdog

Postări Recomandate

Am rezolvat cu alimentare, acum apare eroarea 61, si manualul spune ca eroarea F61 arata nefunctionarea corecta final audio, am verificat lipiturile, am schimbat un condesator de 35v/100uf, dar nimic, acum spuneti-mi va rog, cum ma asigur daca acest final este 100% ars. Va multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• kdog

12

• vergil

5

• bobo

4

• dan-a2

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Dupa schema pinii FAN sant intrerupti , deci posibil sa nu aibe ventilator . Sa ne spuna initiatorul topicului .

Finalul ic 500 , RSN3502 , este pretentios , dar nu neaparat defect . Asta nu inseamna ca nu poate fi defect  . Încearca suspendarea alimentarii pinilor 2/3 , acolo vine +/- 40V  . Vezi daca mai apare eroare F61. Daca nu mai apare , trebuie finalul inlocuit . 

Inaintea lui este un ic 501 , STK470-010 , eu  acolo as verifica , daca ies tensiunile conform schemei . Verificarile la ic 501 le faci cu finalul deconectat de la toate tensiunile .

Cam nasol . e mult de munca .

Succes 

Link spre comentariu

Eu intai as relipi toti conectorii si as reface toate lipiturile pe placa cu finalii iar apoi as trece la masuratori.

F61 nu are legatura cu supravoltarea trafurilor care s au ars.

Poate fi stk defect sau altceva dar la vechimea aparatului obligatoriu se cere refacerea lipiturilor pe placa.chiar di crle care par ok.

Link spre comentariu
Acum 14 ore, vergil a spus:

Dupa schema pinii FAN sant intrerupti , deci posibil sa nu aibe ventilator . Sa ne spuna initiatorul topicului .

Finalul ic 500 , RSN3502 , este pretentios , dar nu neaparat defect . Asta nu inseamna ca nu poate fi defect  . Încearca suspendarea alimentarii pinilor 2/3 , acolo vine +/- 40V  . Vezi daca mai apare eroare F61. Daca nu mai apare , trebuie finalul inlocuit . 

Inaintea lui este un ic 501 , STK470-010 , eu  acolo as verifica , daca ies tensiunile conform schemei . Verificarile la ic 501 le faci cu finalul deconectat de la toate tensiunile .

Cam nasol . e mult de munca .

Succes 

Am suspendat pinii 2/3 ai RSN3502-ului, si tot imi apare eroarea F61.

Editat de kdog
Link spre comentariu
Acum 21 ore, Florinel TV a spus:

Eu as alimenta separat finalul audio daca este separat(pe un modul) si injectez semnal sa vad daca merge

Ar fi foarte bine si asa , cel putin stii satrea finalului  , si-l scoti din cauza .

Acum 22 ore, bobo a spus:

Eu intai as relipi toti conectorii si as reface toate lipiturile pe placa cu finalii iar apoi as trece la masuratori.

F61 nu are legatura cu supravoltarea trafurilor care s au ars.

Poate fi stk defect sau altceva dar la vechimea aparatului obligatoriu se cere refacerea lipiturilor pe placa.chiar di crle care par ok.

Dupa ce faci ce a spus colegu , nu mai ramane dacat ic 501.

Si totusi ar fi bine de verificat conectorii , mai intai , sa nu cumva sa fie la ei vreun contact imperfect , care duce la eroarea aceasta .

Link spre comentariu
1 oră în urmă, vergil a spus:

Ar fi foarte bine si asa , cel putin stii satrea finalului  , si-l scoti din cauza .

Dupa ce faci ce a spus colegu , nu mai ramane dacat ic 501.

Si totusi ar fi bine de verificat conectorii , mai intai , sa nu cumva sa fie la ei vreun contact imperfect , care duce la eroarea aceasta .

Deci, din start am refacut toti conectori de pe acest modul. Acum ramane sa verific ic 501. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări