Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Depanare System Stereo Panasonic SA-AK18

kdog

Postări Recomandate

buna seara,

Cer ajutorul vostru in legatura cu o problema va rog, am primit acest sistem audio de la cineva, el defapt lucreaza la 120V si a fost alimentat la 220V, a mai fost umblat in el din ce vad, si in loc de fuse-ul de 3.15A a fost pus o "sarmulita", in fine, probabil cand a fost alimentat la 220v s-a distrus ceva mai departe pe placa. Intrebarea mea, ce ar putea fi, exista vreo sansa sa il modifc sa il fac sa functioneze la 220V ?? Daca doreste cineva sa ma ajute cu ceva sfaturi, multumesc mult.

https://imgur.com/a/fD6012X

numai bine.

Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• kdog

12

• vergil

5

• bobo

4

• dan-a2

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

salut,

Asta m-am gandit si eu, adica oricine poate spune asta, dar ce pot face? Am atasat niste poze, spre exemplu imi poate da cineva vreo schema a modulului de alimentare? nu stiu, doar intreb, sa incerc sa refac ceva, sau sa alimentez dintr-o sursa de pc, de ce voltaj as avea nevoie, ce imi recomandati?

o zi buna,

Multumesc!

Editat de kdog
Link spre comentariu

La cate tensiuni secundare are , sursa de pc iese din calcul .

Fara rezolvarea celor doua trafuri , nu aveti cum . Nu cred ca sa defectat si altceva , dincolo de trafuri .

Dupa schema , traful T501 , are  un intrerupator termic . Cauta-l si vezi starea lui . Poate ai noroc,  sa-și fi facut treaba si a salvat traful principal .Daca este ars , trebuie schimbat/rebobinat (daca permite )

T502 nu cred ca a scapat . Acolo trebuie un traf care scoate in secundar cca 7/8Vca . 

Alimentare.PNG

Editat de vergil
Link spre comentariu
Acum 28 minute, vergil a spus:

Fara rezolvarea celor doua trafuri , nu aveti cum . Nu cred ca sa defectat si altceva , dincolo de trafuri .

Dupa schema , traful T501 , are  un intrerupator termic . Cauta-l si vezi starea lui . Poate ai noroc,  sa-și fi facut treaba si a salvat traful principal .Daca este ars , trebuie schimbat/rebobinat (daca permite )

T502 nu cred ca a scapat . Acolo trebuie un traf care scoate in secundar cca 7/8Vca . 

Alimentare.PNG

Va multumesc, acum il dau jos si verific. Revin cu date.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, vergil a spus:

Alimentare.PNG

@vergil fac ce trebuie, ca nu am mai facut asa ceva, este si mai adanc? Pe infasurarea primara multimetru arata 2.4 ohmi. Iar T502 in primar are 5.7KOhmi

WhatsApp Image 2019-11-23 at 17.59.39.jpeg

Editat de kdog
Link spre comentariu

De obicei acel intrerupator termic  se pune peste bobinajul primarului . Daca nu l-ai gasit , inseamna ca e posibil sa nu-l aibe .

La 2,4 ohmi , sigur primarul este ars .

La T502 e mult , ptr 120V , la cat a fost construit .

Parerea mea ca sant arse amandoua .

Poate alt user are alta parere .

Editat de vergil
Link spre comentariu
Acum 6 minute, vergil a spus:

De obicei acel intrerupator termic  se pune peste bobinajul primarului . Daca nu l-ai gasit , inseamna ca e posibil sa nu-l aibe .

La 2,4 ohmi , sigur primarul este ars .

La T502 e mult , ptr 120V , la cat a fost construit .

Parerea mea ca sant arse amandoua .

Poate alt user are alta parere .

Dl @vergil , ok dar nu as putea sa le inlocuiesc cu ceva cat de cat asemanator functional pt 220v, sau nu stiu, orice sfat e bun venit. Va multumesc.

Editat de kdog
Link spre comentariu

Cele doua trafuri sint aproape sigur arse.

Nu ai nici o sansa sa gasesti un traf care sa se potriveasca decit daca provine de la ceva similar pt ca ai secundare de duble pt etajele de putere mica, duble pt partea de forta si secundar pt alimentare filament ionizare la un display cu plasma.

La traful mai mare se poate vedea foarte usor unde este conectata siguranta termica si poate fi masurata (cam inutil dealtfel).

B693ADp.png

Ps: nu inteleg de unde a aparut ideea asta de a desface  trafurile pt a ajunge la siguranta termica. Tot timpul (aproape) siguranta termica este conectata si la unii pini ai trafului si poate fi masura si eventual strapata usor.

Editat de sesebe
Link spre comentariu
Acum 40 minute, sesebe a spus:

Cele doua trafuri sint aproape sigur arse.

Nu ai nici o sansa sa gasesti un traf care sa se potriveasca decit daca provine de la ceva similar pt ca ai secundare de duble pt etajele de putere mica, duble pt partea de forta si secundar pt alimentare filament ionizare la un display cu plasma.

La traful mai mare se poate vedea foarte usor unde este conectata siguranta termica si poate fi masurata (cam inutil dealtfel).

B693ADp.png

Ps: nu inteleg de unde a aparut ideea asta de a desface  trafurile pt a ajunge la siguranta termica. Tot timpul (aproape) siguranta termica este conectata si la unii pini ai trafului si poate fi masura si eventual strapata usor.

Ok, am inteles, deci nu am nicio solutie/adaptare, decat daca gasesc trafuri similare. Multumesc!

Am gasit modul de alimentare la cineva pe olx, pret decent, il iau si il schimb, si sper ca mai departe procesorul sa nu fie afectat, voi ce ziceti, procedez ok?

Editat de kdog
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări