Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ROG schema filtru pt VTP cu Paudio PA-800K & Paudio PCT-

diasomie

Postări Recomandate

CBI ....nu am ce sa contrazic, mai ales ca am ales sfaturile tale privind filtrul. Am ales valorile pt filtru date de tine ( ma rog de dl VTP)Problema e : de ce cu alt filtru ( facut prost , condensatori polarizati, fir de 0.5 mm pt alte difuri)se aude mai bine , mai cristalin pe medii si inalte ,iar filtrul gandit pt difurile astea nu mai au acelasi sunet, ci mai putine detalii.si repet , nu mai e vorba de incinta. AM scos difuzoarele din incinte cand am vazut cum e treaba cu diferentele. Si sa numa pacaleasca alte frecvente amplificate de cutie ( pt ca scoate un car de joase) am pus difuzoarele jos.Nu mai e discutia acum ca sunt VTP sau PR , ci cat sunt taiate frecventele, ce lasa sa se auda si ce lasa. E discutia de ce pe inalte nu merge bine condensatorul de 4,7 mF ci se aude muult mai bine cu 20-30 mF.......E vorba totusi de o schema gandita si testata, de dl Mateescu.Nu cred ca punand tweterul in o incinta BR deoadata se aud 2 instrumente in plus care nu se auzeau inainte , DAR pe celalalt filtru se aud .Chiar si asa , consider proiectul o reusita, e prima pereche de incinte care m-a tintuit in scaun si m-a facut sa ascult ...Dau mai mult un aer de realitate, de claritate.Ma multumem asa pana cand am vazut ca se poate mai bine cu alt filtru aiurea si strain ( dar imperfec si el) Pt filtre am facut locas special sub incinta si pot sa le perfectionez. chiar cu incinta "sigilata" se poate deci mai bine si caut acel mai bine..pt are potential incinta asta.Nu e un esec. Cata placere am cand vin de la firma si imi gasesc consoarta ascultand Madonna ( tare :)) si imi zice ca-i place cum suna...

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 47
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• diasomie

20

• Sharky

7

• lucianbl

7

• CBI

7

Top autori în acest subiect

@diasomie referitor la mufele SO239....sunt pentru radioamatori, se folosesc pt conectarea cablului coaxial de 50ohmi la statie.... Viata e si asa suficient de complicata, incearca macar tu sa ti-o simplifici. Cumpara 2 panouri cu conectoare de boxa, de-alea cu piulita cu gaura in surub...costa 3,5 lei bucata.....mai jos atasez o fotografie. E simplu. Le cumperi, le cositoresti pe interior la lamele si prinzi cu holzsuruburi pe spatele boxelor.As dori sa pun spike-uri pe partea inferioara a boxelor. Se recomanda ca sub aceste spike-uri sa pun pe parchet cate o placa de marmura de 2 cm grosime? AM gandeam ca nu ar trimite vibratii prin pardoseala si mai ales ca "ar arata bine". Multumesc.

Link spre comentariu

As dori sa pun spike-uri pe partea inferioara a boxelor. Se recomanda ca sub aceste spike-uri sa pun pe parchet cate o placa de marmura de 2 cm grosime? AM gandeam ca nu ar trimite vibratii prin pardoseala si mai ales ca "ar arata bine". Multumesc.

Eu am pus.Si am lipit pe partea ce vine in contact cu parchetul folie alba de material ce se foloseste la montarea parchetului (se pune prima data materialul-burete parca- si apoi parchetul)....de 2mm.Chestia la mine e ca le mai trag in fata cind ascult si nu vreau sa zgarii parchetul care deja e zgariat. :yawinkle:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări