Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ROG schema filtru pt VTP cu Paudio PA-800K & Paudio PCT-

diasomie

Postări Recomandate

salut, m-am decis la incinta VTP Paudio PA-800K & Paudio PCT-300 ( difurile le-am gasit pe site Hi-End)

AM CITIT toate paginile de forum cu VTP

Am gasit planurile si nici schema cros overului DAR unde erau postate nu merge atasamentele sau fisierul nu se mai gaseste pe server. :(

Sunt printre voi persoane care siguri au schema Rog daca se poate sa mi-o dea si mie. ( postare sau pe mail: [email protected])

Multumesc

Cu planul de incinta am vazut O SINGURA PARERE ca ar fi identic ca la planul 8PW3 ( Selenium ) + PCT 300 ( PAudio ). ESTE CORECT ???

la kitul asta am si plan si schita cross over dar nu mai gasesc 8PW3 ( Selenium )

SINTEZA :) :

1 )va rog schema cross overului VTP Paudio PA-800K & Paudio PCT-300

2)sunt similare planurile 8PW3 + PCT 300 (pe care la am)

CU planul incintei A-800K & PCT-300 ?

Dac nu , va rog si planul de incinta A-800K & PCT-300

multumesc

[email protected]

ps: in IASI as avea la cine sa ascult astfel de realizari/incinte?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 47
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• diasomie

20

• Sharky

7

• lucianbl

7

• CBI

7

Top autori în acest subiect

multumesc mult am incredere ( daca zici ca l-ai intrebat pe dl Mateescu) exect desenul acesta il aveam ca pt schema cu 8PW3 ( Selenium ) + PCT 300 ( PAudio ) dar la care nu am gasit diful 8PW3, mai ales ca jos e scris de mana ...filtru valabil doar pt .....8PW3 + PCT 300 !!dar daca zici tu ...:) merg pe mana ta..CUM se aud boxele facute cu cele doua difuri?Voiam sa fac proiectul Ariel mk 5, cica cel mai raspandit in lumea Diy dar ma rupe la bani ...20 milioane doar difurile si incinta proiectata tot dupa principii acustice. M-am reorientat pe meleaguri romanesti ...e mai ieftin de VTP-uri ma apuc dar am o USOARA STARE DE INDOIALA...nu am auzit mai pe nimeni facand termeni de comparatie cam pe unde ar suna PA 800 K + PCT 300 ( presupunem ca le fac bine..)tu cam ce parere ai ? Eu sincer tare putine boxe am ascultat ca referinta...MULTUMESC MULT INCA O DATAINTREBARE : schema incintei e aceeasi ca la 8PW3 + PCT 300 ???in postul ala lung despre vtp gasisem o singura indrumare care spunea ca AR FI aceeasi incinta( parca Sharki, sper sa nu gresesc..)

Link spre comentariu

"dar la care nu am gasit diful 8PW3"nu cred ca mai se gaseste 8pw3 pentru ca pa800k este varianta mai noua a lui"CUM se aud boxele facute cu cele doua difuri?"citeste la linkul de mai sus si vezi cum se aud INTREBARE : schema incintei e aceeasi ca la 8PW3 + PCT 300 ??? da sigura diferenta este marimea gaurilor pentru difuzoare si eu am pus in centru diful pct300 ( marginile celor doua difuri trebuie sa aiba distanta intre ele de 20 mm calculele le faci tu vezi ca gasesti pe net specificatiile pentru fiecare dif dimesniunile gaurilor pentru fiecare si tot ce tine de dimensiunea fizica, caracteristici etc)

Link spre comentariu

multumesc...m-ai ajutat mult .am scris deja mail la hi-end sa vad daca au pe stoc ca sa comad difurile.pt filtre apelez cred ca la Shambala ( ca avea oferta , contra cost ) si l-am si cunoscut.ampl am un gainclone , facut tot cu ajutorul lui shambala ( lm 3886) Sa vad ce pot stoarce din elMa mai documentez o fac si postez impresiio zi buna

Link spre comentariu

1,1mH+ >10uF(prin incercari) pe joasa si 4,7uF+0,56mH pe inalta,plus un l-pad (2-3db),2,2+22ohmi /15-20wIncintele sunt aceleasi.pa800 nu este nici o varianta mai noua a lui 8pw3,ele nu au nici o legatura intre ele,sunt firme diferite,aplicatii diferite.8pw3 era o medie,midbas cu mem. de celuloza,dar care era cam scump si nu s-a mai fabricat,importat.Si sunetul nu se verifica 'din link-uri'.Vorbele raman doar vorbe.Eu zic sa pui tw la 2 cm de laterala,si tot la fel sub joasa.Chiar dc nu influenteaza semnificativ sunetul,arata mult mai bine.Pe incercate.(vezi sa nu faci 2 de st sau de dreapta.Sa le faci in 'oglinda')Bafta.

Link spre comentariu

CBI nu te contrazic cred ca ai dreptate uite aici ce mi-a spus VTP intr-unpm referitor la aceeasi intrebare ''Va recomand o solutie chiar mai buna, inlocuirea lui DT300 cu PCT 300 care are dispersia mai buna, la baza fiind acelasi difuzor, diferind flansa. O alta up-gradare o reprezinta inlocuirea lui 8PW3 cu PA800K, fara costuri suplimentare. Cele doua variante sunt la fel de bune, cu un plus pe bas pentru PA800K."

Link spre comentariu

Pai asta am si zis,pa800 nu este nici o 'varianta' mai noua a lui 8pw3,iar simplul fapt ca se pot folosi ambele in aceeasi incinta nu este mare lucru,se schimba doar filtrele si putin fono-ul.Upgradare este intradevar cuvantul corect,dar este impropriu spus si asta ,deoarece pa-ul este mai bun la bas,in sensul de putin mai mult,mai extins si mai scurt(Q 0,19 ,fs 28 vs. Q 0,66,fs 69) ,dar nu se compara cu seleniumul in banda unde facut el sa lucreze,adica media,din pacate.Chiar daca ambele sunt destul de neutre,pa-ul are clar un timbru specific,dulce,cald,putin plasticat,dar totusi nu are pb si se leaga f bine cu pct-ul,el fiind din categoria 'soft'.Am incercat si imperecherea cu un tw metalic,si rez nu au fost la fel de multumitoare.A nu se intelege ca este prost sau ceva de genul.Nici vorba.Este al naibi de bun.Doar ca precum se stie,fiecare material are timbru diferit,,agreat sau nu de fiecare.DT300 este pct300(indicativul firmei Monacor) caruia ii lipseste waveguide-ul.Acesta se poate demonta si la pct,daca exista curiozotatea de a 'vedea' cum suna fara.Am uitat de filtre.Pt cine se pricepe la facut ,se poate incerca in loc de cel de mai sus,btw 2 departat si cel de la BR,facut de DNA.Nu sunt diferente majore intre ele,dar eu personal am agreat mai bine cel LR 2 cu zobel si RC pe tw.

Link spre comentariu

Multumesc , ma ajutati mult , dar mai strecurati si cate un " ghimpe ". ma faceti sa cred ca nu-s destul de "bune" ..( si asta e relativ insa)Eram convins sa fac boxe " celebre " de care , din zeci de pareri citite pe forumuri dinafara nimeni nu s-a plans ci doar superlative.Preturi exorbitante pt buget de roman. Despre VTP-uri , culmea nu am auzit superlative iar pe ici si colo chiar si plangeri........grea alegere, mai ales ca e vorba de bani. Merg pe VTP-uri dar cu indoiala.. Aveti ceva cuvinte de incurajare?

Link spre comentariu

Spor la treaba :partyman: Stai linistit,ca oricum fata de daytoanele alea de 30$ sunt parfum.La un moment dat fiecare boxa are bunurile si neajunsurile ei,mai mari,mai mici,depinde de experienta si de pretentii.Eu unul nici nu ma deranjam sa aduc difurile alea din state,asa ca sper sa tragi niste concluzii.Daca ai bani si vrei ceva demn de 'hiend',care sa nu maraie la nimic si sa ramai surprins,impresionat,uita jucariile alea de 30-50$.Ia ceva pro din gama de varf.Fa niste vtp cu bm8cxa,sau bassreflex cu bm12cxa.S-ar putea sa ai surprize.Bafta.P.S. la 430 lei cat dai pe pa si pct nu ai alternative.NU au competitie.Si daca nu-ti place vtp-urile,exista solutia de back-up - faci BR cu ele.Unii prefera sunetul de BR,compresie pt ca nu produc acele coloratii pe midbass,pe care unii le iubesc,altii le detesta.

Link spre comentariu

diasomieUite daca erai in Timisoara puteai sa vii aici sa le asculti pe ale mele Normal CBI are dreptate citi oameni atitea pareri, eu zic ca pana nu faci ceva cu mana ta nu vei stii cum se aud si ce iti place si ce nu.Boxele cu pa800k si pct 300 merg bine nu iti fa probleme Eu ma delectez in fiecare zi cu ele, cel mai bine se aude muzica inregistrata Live concerte unplug, am pus tot asa unui prieten de-al meu care spunea citez '' bah daca vreau sa imi iau boxe imi iau din magazin cu combina cu tot si nu ma chinui ca si tine ,iar boxe fac astia care sunt mai tineri nu tu " Pentru el i-am pus ultimul album Madonna la 320kb/s si in 5 min a tacut ( el are o combina sharp hahahaha ). Daca ai amplif bun merita boxele astea. Singurul dezavantaj (minor de altfel) bassul nu este prea pronuntat la volum mic daca dai putin mai tare ( sa nu intelegi gresit eu ascult la prima linie din volum deci daca dai intre prima si a doua ) totul e ok simti kikul ala in piept la muzica tehno si electronica.Nu stiu cum se face ca boxele merg foarte tare la volum foarte mic nu vreau sa ma gindesc vreodata sa le dau la 50w cred ca nu mai sta nimeni in bloc eu am statie de 100w technics. Acum ramane la aprecierea ta daca te apuci de treaba sau nu. Intradevar exista sisteme soround la 5oo ron exact la cit costa numai difurile dar nu stiu daca te vor satisface....

Link spre comentariu

Uite incurajari...:)..despre amplificare , nu stiu cat de buna e..am un gainclone cu lm 3886 . Suna bine dar nu-s lamurit la ce nivel real este. Placa de sunet hercules fortissimo 4. Boxele ma cam chinuiau. Facute dupa un proiect al lui vasile de la konn cu boxe kinezesti dar lucrate bine.Am si facut si vandut 2 perechi ca le-au placut la amici.Bune pt un buget dat.Dar cu timpul parca simt ca boxele ma limiteaza.Chiar de-s in Iasi si l-am cunoscut pe Colonelu' si Shambala. sincer am ascultat o singura data niste boxe ce le testau sus numitii . Si am mai ascultat junghiuri din media galaxy. deci fara cultura in domeniu, decat destul de multe concerte la filarmonica. Culmea e ca pe sistemul incropit se simte diferenta intre mp3 la 320 ! si cd audio. nu mai zic intre 128 si cd.dar aud distorsiuni.sunetul nu e curat.La pasaje mai grele se cam amesteca treburile...Simt ca vine de la difuzoareDar in comparatie cu un cd player ( de prin casa) cu boxele lui...sunetul e mai dinamic mai viu, aud mai muuulte insa e si obositor si .cum am mai zis .distorsionat parca...pe viitor ma mai roade un dac extern "alintat" de un dvd

Link spre comentariu

Uite incurajari...:)..despre amplificare , nu stiu cat de buna e..am un gainclone cu lm 3886 . Suna bine dar nu-s lamurit la ce nivel real este. Placa de sunet hercules fortissimo 4. Boxele ma cam chinuiau. Facute dupa un proiect al lui vasile de la konn cu boxe kinezesti dar lucrate bine.Am si facut si vandut 2 perechi ca le-au placut la amici.Bune pt un buget dat.Dar cu timpul parca simt ca boxele ma limiteaza.Chiar de-s in Iasi si l-am cunoscut pe Colonelu' si Shambala. sincer am ascultat o singura data niste boxe ce le testau sus numitii . Si am mai ascultat junghiuri din media galaxy. deci fara cultura in domeniu, decat destul de multe concerte la filarmonica. Culmea e ca pe sistemul incropit se simte diferenta intre mp3 la 320 ! si cd audio. nu mai zic intre 128 si cd.dar aud distorsiuni.sunetul nu e curat.La pasaje mai grele se cam amesteca treburile...Simt ca vine de la difuzoareDar in comparatie cu un cd player ( de prin casa) cu boxele lui...sunetul e mai dinamic mai viu, aud mai muuulte insa e si obositor si .cum am mai zis .distorsionat parca...pe viitor ma mai roade un dac extern "alintat" de un dvd

Apai dragule: nici pe jos, nici in caruta, nici pe sus, nici in teleguta! Ai multe cerinte din nimic, sau aproape nimic! :snakeman: Daca vrei ceva bun si ieftin incepi sa semeni cu nevasta-mea si probabil cu nevestele multora, caci doar femeile vor ceva bun si ieftin, doua chestii care se exclud apriori! Am sa-ti fac unele remarci care sa te ajute:- nu am dat proecte cu difuzoare f.scumpe, desi am lucrat cu multe din ele pentru ca de cele mai multe ori sunt pentru realizari "de fite"! Nu-si justifica pretul. - am preferat difuzoarele cu SPL mare din motive clare si evidente: rezolutie buna, lucreaza bine cu amplificatoare mici, au parametrii stabili la un pret sensibil mai mic;- toate proectele date au fost lucrate real si verificate inclusiv prin auditii de catre mai multe persoane;- proectele au fost lucrate in numar mare din fiecare varianta si doar in putine cazuri am avut feedback negativ derivat din nerespectarea proectului;- "coloratia pe medie" este o TAMPENIE daca se respecta proectul: apare doar la anumite woofere, daca incinta nu are materialul fono bine plasat!- multe defecte pe care le inregistrez pe net la diverse proecte, nu numai de incinte, se datoresc lipsei educatiei muzicale si auditive ( multi ISI INCHIPUIE cum ar trebui sa sune o incinta sau un amplificator :rock: ). Cum iti poti imagina ca poti sti cum trebuie sa sune ceva, dinainte? Daramite doua sau mai multe incinte?- din cate incinte BR DIY am ascultat, niciuna nu era CORECT acordata si nu reprezentau decat in mic procent O INCINTA! De cele mai multe ori rezultatul era datorat utilizarii calculatorului la proectare, fara acordul fin ce trebuie efectuat ulterior, dificil pentru un amator fara posibilitati de masura.( de aceea am preferat VTP ca o solutie hi-fi abordabila si usor de pus la punct!).- vrei un up-grade: lucreaza din MDF de 18 mm si dubleaza fata!- foarte multi pe forum bat literalmente campii despre hi-fi, hi-end si pretentii nemasurate de fidelitate, neutralitate si bla bla, bla! Dar uita ceva extrem de simplu: folosesc copii de CD-uri, mp3, calculatorul ca sursa, etc. ascunzandu-se dupa tot felul de teorii, formate, etc.Idealul e sa ai un CD-player decent, un amplificator decent si incinte la fel!Dar te gadila o alta tampenie: dac extern atacat de un dvd! :weedman: Idealul ar fi sa judeci limpede, logic si mai ales cu capul tau. :toimonster: TOTI AR TREBUI SA NU UITE CEVA EXTREM DE SIMPLU: GENERAREA SUNETULUI NATURAL SE FACE MECANIC, URECHEA RECEPTIONEAZA MECANIC, DIGITALUL ESTE, DECI, O SOLUTIE DE COMPROMIS.
Link spre comentariu

Dreptate aveti, si multumesc domnule Mateescu, ma simt onorat...

Spuneam de mici indoieli in privinta VTP-urilor, indoieli date nu deexperienta personala si nici a amicilor ci doar de unele critici care mai apareau pe forum..Poate e un defect, cautam doar superlativul la produsele pe care le doream.De aceea ma indreptasem spre ARIEL 6 de exemplu care pentru app 20 milioane doar pe difuzoare , intrunea superlativul din partea a zeci de " constructori " si care a si generat o mica " miscare " de masa " in lumea Diy -erilor.

Apropo sunt lecuit INSA de pretul mare pt Ariel .

Dar domnule Mateescu ce puteti spune despre tipul acesta de incinta , destul de sofisticata se pare ? Vazuta/criticata de dvs . strict prin ochii cunoscatorului....

http://www.nutshellhifi.com/Ariel-6c.gif

( CHIAR DACA E OFF TOPIC ) Pledez pt diy si ar trebui sa fie iertata dorinta DE ieftin si bun dar in definitiv cam de aici cred ca s-a nascut curentul" vreau ceva mai bun , facut de mine, in aceeasi bani sau mai ieftin"......gresesc oare ?

Am gasit mici statistici care aratau ca in mare sunt 2 categorii de diy eri: cei pasionati care au "malai" si la care atelierul si echipamentele cu care lucreaza fac multe mii de usd. Ar putea sa-si cumpere scule audio bune , dar ...unde mai e placerea de a face??

si 2) cei ca mine care au un microb si care chiar daca castiga un salar maricel, nevasta de acasa si copilul in pampers ii determina sa caute solutii ...relativ bune si ieftine. ( si la care exista si placerea de a lucra)

sunt roman si ..traiasca "ieftin DAR bun"

Despre Dac extern si DVD ... vorbesc din experienta urechilor mele la o auditie la un cunoscut (Timisoara):

CD player Marantz CD 593 ( am auzit ca nu e prea bine cotat), DAC Zhaolu D2 ( adus SUA)

http://www.diykits.com.hk/Zhaolu%20D2.5.htm

http://www.ifiaudio.com/d25.html

DVD player Philips ieftin ...no nane

boxe nu mai retin din pacate ce avea(ceva bun, 2 cai )

diferente mari de sonor intre CD player fara Dac si CD player + dac sau DVD player + DAC ( IN FAVOAREA combinatiei cu dac DAC-ului)..Greu de exprimat. Voi aveti si limbajul format in termeni specifici: legat de transparenta, realism, pozitionare, detalii, bass..parca de astea vorbiti.

Un player de asta mi se oferteaza acum pt 150 RON...e acceptabil pt bugetul meu , DAR prefer sa mai strang de un DAC + un DVD mai rasarit ( total 10 milioane) pt diferenta de calitate si formate multiple de interpretare.

Amicul mi-a subliniat ca a testat dacul cu playere pana in 1000-1500 ron SECOND si ..DAC ul bate orice cand e pus in configuratie CHIAR SI CU DVD-ulL sus numit.

Daca as da ceva din buzunar cam asta ar fi suma ..10-15 mil , si sincer mia- placut mai mult combinatia cu DAC-ul

Atat , subliniez ca am putina exeperienta si ...si mai putina teorie...urechile insa atunci asta mi-au dictat.

Cu respect

ps: Upgrade la VTP prin dublarea fetei ...

E vorba de dublarea "fetei" ...adica doar a placii din fata unde incastrez difuzoarele?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări