legionaru Postat Noiembrie 20, 2019 Partajează Postat Noiembrie 20, 2019 Dacă găsim la cineva un chopper cum este cel de pe placa, are primarul întrerupt. Placa este de la o lada frigorifica. Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 20, 2019 Partajează Postat Noiembrie 20, 2019 (editat) Soluţie de rezervă (sau Plan B) în caz că nu găseşti: Demontează traful şi îl rebobinezi, fiindcă are puţine spire, poţi refolosi aceeaşi sârmă.Fiind lipite cele două jumătăţi ale miezului, le poţi dezlipi prin două metode: 1: Faci o ,,lampă de control,, dintr-un bec de 230V/70W şi un cablu de reţea cu ştecher, iar circuitul ei îl închizi prin miezul de ferită.Practic pui două fire ale ,,lămpii de control,, în contact cu o porţiune de 1-2cm de pe una din jumătăţile miezului, urmărind aprinderea puternică a becului.Când becul se aprinde puternic, traseul de ferită parcurs de curent se încinge puternic, apoi se desface uşor, apucând de miez cu o cârpă sau mănuşi de bumbac.E cea mai rapidă metodă, dar trebuie mare atenţie fiindcă lucrezi direct cu tensiunea reţelei.Dacă poţi să foloseşti un traf separator de maxim 100W e soluţia ideală... 2: Fierbi tot traful într-o cană cu apă câteva minute, apoi scoţi traful şi îndepărtezi cele două jumătăţi de miez, adezivul se ,,înmoaie,, la încălzire. Editat Noiembrie 20, 2019 de validae Link spre comentariu
legionaru Postat Noiembrie 20, 2019 Autor Partajează Postat Noiembrie 20, 2019 Am incercat prima varianta dar a crăpat ferita; o sa caut alt miez identic, sa vad ce pot rezolva... Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 20, 2019 Partajează Postat Noiembrie 20, 2019 (editat) Nu are nimic, lipeşte bucăţile cu superglue (cianoacrilat) şi merge ca nou.... Editat Noiembrie 20, 2019 de validae Link spre comentariu
ovidiu grigore Postat Noiembrie 20, 2019 Partajează Postat Noiembrie 20, 2019 metoda de fierbere era aplicata la un atelier din capitala,ieseau mai ceva ca de fabrica, la problema dv daca il desfaceti, posibil ca bob prim sa fie intrerupta in primul strat de bobinaj, la unghiurile drepte ale carcasei, nu puteti inlocui partea electronica de alimentare cu un traf si un stabilizator? care sa asigure puterea necesara,ar avea viata mai lunga,spatiu cred ca este suficient ,eu o sa incerc metoda colegului cu inserierea feritei in circuitul becului, nu stiam de aceasta, dv cu lada multa Bafta se apropie Craciunul! Link spre comentariu
legionaru Postat Noiembrie 21, 2019 Autor Partajează Postat Noiembrie 21, 2019 Vreau sa montez transformator dar nu știu ce tensiuni scoate; una ar fi simpla că intră într-un stab de 5v dar mai e inca una care nu știu cât este... Link spre comentariu
Postări Recomandate