Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

caut schema de filtru pasiv pe trei cai

Vizitator CIPRIANIO

Postări Recomandate

Vizitator CIPRIANIO

daca ma poate ajuta cineva cu o schema de filtru pe trei cai cu taiere la 800hz pentru bass si 2200 la inalte.mersi anticipat pentru ajutor.dif. sant eminence kappa 15,aplha 8mr si apt 50.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• VTP

2

• adircf

1

• pitbull_bog

1

Top autori în acest subiect

nu stiu ce reprezinta ft1 ft2 . nu cunosc formula de calcul.oricum mersi.

Frecventa de taiere 1 si 2 odata ce vorbim de o incinta pe 3 cai! :weedman: Sfatul meu este sa te documentezi temeinic inainte de a te apuca de lucru ca sa nu obtii o lada cu difuzoare. Cele doua frecvente se aleg in functie de caracteristica de frecventa a celor 3 difuzoare! Altfel caracteristica de frecventa a incintei poate avea denivelari sinistre, distorsiunile vor fi usor de observat la putere relativ mica iar imaginea stereo ( soundstage) va fi prin balarii!Vad multe solutii gresite si absurde pe net, intre realizarile unor DIY-ri, cea mai comuna fiind imperecherea unui woofer cu diametru mare cu un tweeter sau driver, in cazul unor incinte de uz domestic, fara a se tine cont de o multime de elemente. alegerea aiuritoare a Ft este cea de a II-a ca frecventa si chiar daca proprietarii acestor struto-camile spun ca sunt fericiti de rezultate, totul se datoreaza faptului ca nu au o referinta de calitate!ATENTIE!
Link spre comentariu

si 2200 la inalte.

prea jos vrei sa tai inalta. NU te-as sfatui sa o tai la frecv aia. Am avut apt 150 taiat la 5 Khz si se descurca de minune. Am vazut multe apt-uri arse la boxe diy pe 3 cai. cu filtru facut aiurea si taierea foarte joasapoti sa mergi cu ea pana la 4,5 Khz chiar 4 Khz dar mai jos nu are rost, nu uita ca e supertweeter si nu driver
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări