Vizitator CIPRIANIO Postat Septembrie 1, 2007 Partajează Postat Septembrie 1, 2007 daca ma poate ajuta cineva cu o schema de filtru pe trei cai cu taiere la 800hz pentru bass si 2200 la inalte.mersi anticipat pentru ajutor.dif. sant eminence kappa 15,aplha 8mr si apt 50. Link spre comentariu
pitbull_bog Postat Septembrie 1, 2007 Partajează Postat Septembrie 1, 2007 uite aici http://www.lalena.com/audio/calculator/apcxover/ poate te ajuta cu ceva ... cred ca ar trebui filtrul pe inalte macar de ordinul 3, si pe medii si inalte de ordinul 2. Link spre comentariu
Vizitator CIPRIANIO Postat Septembrie 1, 2007 Partajează Postat Septembrie 1, 2007 mersi. Link spre comentariu
VTP Postat Septembrie 8, 2007 Partajează Postat Septembrie 8, 2007 Raportul intre Ft2/Ft1= 10; se admite si 8! pentru ordinul II! Link spre comentariu
Vizitator CIPRIANIO Postat Septembrie 10, 2007 Partajează Postat Septembrie 10, 2007 nu stiu ce reprezinta ft1 ft2 . nu cunosc formula de calcul.oricum mersi. Link spre comentariu
VTP Postat Septembrie 10, 2007 Partajează Postat Septembrie 10, 2007 nu stiu ce reprezinta ft1 ft2 . nu cunosc formula de calcul.oricum mersi.Frecventa de taiere 1 si 2 odata ce vorbim de o incinta pe 3 cai! :weedman: Sfatul meu este sa te documentezi temeinic inainte de a te apuca de lucru ca sa nu obtii o lada cu difuzoare. Cele doua frecvente se aleg in functie de caracteristica de frecventa a celor 3 difuzoare! Altfel caracteristica de frecventa a incintei poate avea denivelari sinistre, distorsiunile vor fi usor de observat la putere relativ mica iar imaginea stereo ( soundstage) va fi prin balarii!Vad multe solutii gresite si absurde pe net, intre realizarile unor DIY-ri, cea mai comuna fiind imperecherea unui woofer cu diametru mare cu un tweeter sau driver, in cazul unor incinte de uz domestic, fara a se tine cont de o multime de elemente. alegerea aiuritoare a Ft este cea de a II-a ca frecventa si chiar daca proprietarii acestor struto-camile spun ca sunt fericiti de rezultate, totul se datoreaza faptului ca nu au o referinta de calitate!ATENTIE! Link spre comentariu
adircf Postat Septembrie 10, 2007 Partajează Postat Septembrie 10, 2007 si 2200 la inalte.prea jos vrei sa tai inalta. NU te-as sfatui sa o tai la frecv aia. Am avut apt 150 taiat la 5 Khz si se descurca de minune. Am vazut multe apt-uri arse la boxe diy pe 3 cai. cu filtru facut aiurea si taierea foarte joasapoti sa mergi cu ea pana la 4,5 Khz chiar 4 Khz dar mai jos nu are rost, nu uita ca e supertweeter si nu driver Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum