Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recondiţionare radio Traviata 1

Vizitator

Postări Recomandate

Salutare. 

Reconditionez un radioreceptor Traviata 1 cu pick up. 

Partea de amplificare am pus-o pe picioare,intrarea de pick up functioneaza perfect.

Pe partea de recepție imi da putin de furcă,in sensul ca nu recepționează niciun post.

Am schimbat si ECC85,de pe un radio functional.

Bobinele sunt in stare buna,suspectez o problema la tuner.

La apăsarea butoanelor de selecție a benzii nu se sesizeaza nicio modificare a sunetului..

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

2

• Nostalgic

2

• vio2007

1

• florinmar

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

ECC85 este in blocul(tuner)de uus,nu are relevanta.Vezi daca se aprind toate lampile,daca se alimenteaza corect, tensiuni ca pe schema sau de valori apropiate.

Tubul ochi magic(indicator de acord) se aprinde?Daca tuburile se alimenteaza,le poti verifica pe fiecare prin inlocuire .Posibil sa nu functioneze etajul AFI,amplificator de frecventa intermediara,detectorul de semnal,oscilatorul cu schimbatorul de  frecventa.Pe schema lampile dintre potentiometrul de volum si ECC85.

Posteaza schema aici daca o ai!

Editat de vio2007
Link spre comentariu

Se aprind absolut toate lampile. 

filamentul si tensiunile sunt bune.

Schema este in topicul pentru solicitări scheme,este in format PDF. 

Nu pot sa o încarc,este prea mare ca dimensiune. 

Am o fotografie,însă nu este prea inteligibilă.

Am sa verific traseele cum ajung la atelier.

post-177837-0-04823000-1426519945-01.jpeg

Link spre comentariu

Când am văzut titlul ,,Revolutionare Traviata 1,, m-am gândit că l-aţi făcut să se rotească după Soare, nu altceva......cred că ar merge schimbat în ,,Recondiţionare Traviata 1,, nu credeţi ?

Edit: Am corectat acum.

Editat de validae
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Condensatorul variabil in ce stare este , dacă plăcile fac contact intre ele nu va funcționa , multe aparate vechi au problema asta .Trebuiesc verificate tensiunile pe pinii tuburilor , așa se identifică mai ușor defectul .

Multe aparate au defect EBF89 , nu tot tubul , diodele din tub , se pot inocui cu EFDxxx , aparatul nu recepționează pe AM . ECH81 se " consumă " rar , eu nu am întâlnit ECH81 care să nu mai fie functional , chiar și după 50 ani .

Uitasem ..... antenă are ? 

Editat de viobio
Link spre comentariu
Acum 33 minute, validae a spus:

Când am văzut titlul ,,Revolutionare Traviata 1,, m-am gândit că l-aţi făcut să se rotească după Soare, nu altceva......cred că ar merge schimbat în ,,Recondiţionare Traviata 1,, nu credeţi ?

imi cer scuze pentru titlu. 

Autocorectorul este de vina. am postat de pe telefonul mobil..

cum pot schimba?

Link spre comentariu
Acum 18 minute, Faust2018 a spus:

Condensatorul variabil in ce stare este , dacă plăcile fac contact intre ele nu va funcționa , multe aparate vechi au problema asta .Trebuiesc verificate tensiunile pe pinii tuburilor , așa se identifică mai ușor defectul .

Multe aparate au defect EBF89 , nu tot tubul , diodele din tub , se pot inocui cu EFDxxx , aparatul nu recepționează pe AM . ECH81 se " consumă " rar , eu nu am întâlnit ECH81 care să nu mai fie functional , chiar și după 50 ani .

Uitasem ..... antenă are ? 

Va salut !

condensatorul variabil pare ok la prima vedere. chiar mi am aruncat o privire la el mai atenta inainte sa il montez inapoi pe sasiu. 

Am sa il desfac si vad exact ce se intampla acolo.

Acum am inteles treaba cu ECH81,eu l-am schimbat preventiv, lafel si EBF89,la prima vedere,odata cu verificarea tensiunilor . 

Antena a fost si ea conectată in momentul probarii. 

Imi cer inca odata scuze pentru titlu,chiar nu am observat ca si-a facut de cap autocorectorul pe aici.:qetrwe

Link spre comentariu

Nu e nicio problemă, am corectat eu acum titlul, dar iniţial mi s-a părut ceva de genul ,,senzaţional,, în titlu şi am intrat curios pe topic, crezând că i-aţi adus nişte îmbunătăţiri revoluţionare....nu m-am gândit că aţi postat de pe telefon, chestia asta cu autocorectarea e o porcărie.De aceea nu prea postez decât rar de pe telefon şi am anulat funcţia de autocorectare a textului de pe toate dispozitivele.

Link spre comentariu

Bună dimineața! 

Revin cu noi vesti.

Am verificat condensatorul variabil,si se prezintă intr o stare foarte buna. 

Am verificat si circuitele dintre ECH81 si EBF89,sunt ok.

Tensiunile sunt bune si ele..

Am verificat si componentele conform schemei.

Ceva imi scapa..undeva nu ajunge semnalul..se aude ca si cum nu are semnal audio.(bâzâit) 

Bănuiesc contactele de selecție...

Ce parere aveti?

Link spre comentariu

Fa rost, sau fa-ti, un generator de semnal MA si injecteaza semnal, etaj cu etaj, incepind de la detectie. Asa vezi care etaj nu mai merge si il poti lua la puricat. Verifica atent comutatoarele, cam subrede, ele  si pot sa-ti faca figuri.

Link spre comentariu
  • 4 ani mai târziu...

Buna ziua,

Reinvii topicul cu o solicitare pentru o schema de Traviata 3.

Aparatul este in familie de cand ma stiu si am tot amanat resuscitarea lui in favoarea altor aparate. Imi amintesc ca a suferit ceva interventii inainte de '89. Prin anii 90 inca mergea. 

Acum are brum, probabil condensatorii de filtraj nu mai sunt in specificatii si la pick-up nu am deloc doza.

Nu am incercat inca sa vad cum sta cu receptia.

Pe unde as putea gasi o doza ceramica pentru el si o schema care sa se vada bine. Sau chiar brosura originala (contra cost) :)

Multumesc!

Link spre comentariu

-Schema cu toate detaliile se poate găsi în cartea albastră /Scheme radio , vol 1 ./ la pag 115 . Vă postam fișierul , dar este mai mare de 1,95MB .

- doza pentru picup este VK311.

Editat de Nostalgic
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări