Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

100W Basic Mosfet Amplifier!

Postări Recomandate

Va prezint un amplificator ca o valoare sentimentala in primul rand si pe care l-am readus la viata dupa ce i-am reproietat cablajul. A fost printre primele montaje de amplificatoare audio cu tranzistori realizate, acum mai bine de 10 ani si faptul ca a functionat din prima si fara prea mari pretentii m-a facut sa-i refac cablajul si chiar sa comand niste pcb-uri de fabrica.

Mai jos aveti una din paginile web unde se gaseste proiectul original:

http://amplifiercircuit.net/100-w-basic-mosfet-amplifier.html

In continuare cateva imagini cu ce am reusit eu sa fac:

Eagle.jpg

20191117_114425.jpg

basic-mosfet-amplifier.jpg

20191117_114607.jpg

20191117_114535.jpg

20191117_114920.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Vizitator viobio

Genial! Mai ales cum se reglează curentul prin tranzistorii finali! :rade:

Întreb și eu, ce componenta a amplificatorului urmărește temperatura radiatorului pe care sunt montați tranzistorii finali? 

Link spre comentariu

Ceva de genul ăsta (pentru ,,necunoscătorul,, @cablaje pcb):http://electronics-diy.com/electronic_schematic.php?id=440

Citat: Most power MOSFETs (VMOS, trenchFETs, HexFETs etc) use a vertical structure, where the current flows vertically. This has the advantage of stunningly low Rds and hence high efficiency, but does nothing for linearity or capacitance. Lateral MOSFETs are a much simpler structure, where the gate oxide is formed on a flat substrate, and the current flows across the substrate. This results in well defined, controllable device parameters, good linearity, and relatively low gate capacitance

Cum naiba se face că poți căuta diverse topicuri pe forum, să mai acumulezi postări pe noul cont, dar nu știi să dai căutare pe Google după ,,lateral mosfet,, ???  Pe cine încerci să prostești ?

Editat de validae
Link spre comentariu
Vizitator cablaje pcb

Chiar nu știu ce sunt ăia laterali, și nu fac bășcălie și nici postari. N-am chef să caut pe Google atât timp cât îmi poate explica cineva pe românește. Mi-a părut termenul puțin cam de lăcătușerie, de aceea am întrebat.  Pe Gogu ce căutam, tranzistoare laterale?

Link spre comentariu

In topic este vb despre amp cu finali MOS.

In postare s-a scris "mosfeturi verticale". Nu era greu de presupus ca si lateralii sunt tot un fel de mosfeturi. Asa ca o incercare de cautare in Google cu "tranzistori mosfet laterali" era prima ce trebuia facuta  Validae are dreptate.

Editat de Shambala
Link spre comentariu
Vizitator cablaje pcb

Domnilor, nu intelegeti ca sunt prost la faza asta?  Eu am crezut ca e vorba de pozitia lor si nu de structura interna a tranzistorului.

In ce priveste cautarea pe google, aici nu stau prea bine. 

Atata tevatura pentru o simpla intrebare pusa fara nici o alta intentie decat din nestiinta. Poate era mai bine sa o formulez altfel. De ce se numesc laterali? 

Link spre comentariu
Acum 4 ore, validae a spus:

Ceva de genul ăsta (pentru ,,necunoscătorul,, @cablaje pcb):http://electronics-diy.com/electronic_schematic.php?id=440

Citat: Most power MOSFETs (VMOS, trenchFETs, HexFETs etc) use a vertical structure, where the current flows vertically. This has the advantage of stunningly low Rds and hence high efficiency, but does nothing for linearity or capacitance. Lateral MOSFETs are a much simpler structure, where the gate oxide is formed on a flat substrate, and the current flows across the substrate. This results in well defined, controllable device parameters, good linearity, and relatively low gate capacitance

Cum naiba se face că poți căuta diverse topicuri pe forum, să mai acumulezi postări pe noul cont, dar nu știi să dai căutare pe Google după ,,lateral mosfet,, ???  Pe cine încerci să prostești ?

Vali, daca nici acum nu ti-ai dat seama de intentiile acestia pe forum, n-am ce sa mai zic...

Eu deja ignor, vezi "interventiile" lui pe topicul asta de caterinca proasta, pe care n-ai catadiscsit sa-l muti la pubela cum ai facut cu altele...

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări