Bogdan Postat Iunie 21, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 21, 2009 Ma refeream la tweeterul ala de la hi-vi daca poate fi taiat asa jos si cum suna. Sau sa-mi recomande cineva altul daca ala nue bun Link spre comentariu
Vizitator aurash92 Postat Iulie 5, 2009 Partajează Postat Iulie 5, 2009 Salutare! Am si eu 2 difuzoare identice, de 30cm diametru, carora nu le cunosc parametrii. Am rascolit google-ul si nu am gasit nimic despre aceste boxe... Caut parametrii boxelor pentru a construi o incinta (pentru amandoua), vrand sa le utilizez pe post de subwoofere. Va rog sa ma ajutati si pe mine daca stiti cumva parametrii TS ai acestor difuzoare. Am atasat cateva poze mai jos. Multumesc anticipat! Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 5, 2009 Partajează Postat Iulie 5, 2009 Ce poze pixeloase ai pus...pe ecran lat...ca filmele indiene ! Pentru niste woofere de 50W/8 ohmi mi se pare cam subtirica bobina. Link spre comentariu
Vizitator aurash92 Postat Iulie 5, 2009 Partajează Postat Iulie 5, 2009 imi cer scuze pentru ultima poza...am uitat sa o setez 800X600...asa e ...pare cam mic magnetul ... dar nu stiu ce sa zic...or avea 50W reali?mai am o intrebare...sunt bune de subwoofere? Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 5, 2009 Partajează Postat Iulie 5, 2009 Magnetul ca magnetul ... da' bobina dupa ce ca e mica in diametru mai are si 8 ohmi - asta inseamna de aproape 2 ori mai multe spire ca la cele de 4 ohmi (intr-adevar e mai subtire sirma ca si curentul in circuit e mai mic) si atunci ori e intrefierul mai mare , ori bobina mai lunga. Oricum eu zic sa iei de baza 50...70% din puterea scrisa pe el (aia e ori cea maxima ori cea muzicala). Magnetul si bobina arata cam firave. Link spre comentariu
Vizitator aurash92 Postat Iulie 5, 2009 Partajează Postat Iulie 5, 2009 sunt incepator intr-ale electronicii asa ca nu le prea am cu astea...oricum, ideea am inteles-o -> sa nu iau acea inscriptie ca atare.o alta intrebare: daca leg cele doua difuzoare in paralel o sa fie puterea** egala cu suma puterii fiecarui difuzor? [la scoala am invatat ca P=U*I si I(paralel)=I1+I2 => P=U*(I1+I2); dar nu stiu daca se poate aplica si in cazul acesta formulele respective]** daca ar fi aplicabile formulele si in cazul asta, ma gandeam sa le leg in paralel, astfel "acoperind" puterea unui amplificator mono 75WE buna ideea asta, sau e kitsch? Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 5, 2009 Partajează Postat Iulie 5, 2009 Daca le vei lega in paralel obtii suma puterilor difuzoarelor dar pe impedanta jumatate , deci 100W/4 ohmi (difuzoarele sa fie identice).Important e ca amplificatorul sa aiba impedanta de iesire de 4 ohmi, ca daca o are de 8 ohmi, atunci se va incalzi excesivetajul final al amplificatorului, existind riscul sa-l arzi. Link spre comentariu
Vizitator aurash92 Postat Iulie 6, 2009 Partajează Postat Iulie 6, 2009 am inteles...in legatura cu volumul incintelor: crezi ca ar merge un difuzor intr-o cutie cu volumul de 80L(55*50*30-L*h*l)? Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 6, 2009 Partajează Postat Iulie 6, 2009 Incepind cu 70 de litri merge pentru un difuzor de 12". Deci raspunsul e DA! Link spre comentariu
Vizitator aurash92 Postat Iulie 7, 2009 Partajează Postat Iulie 7, 2009 Ce tip de incinta ar fi mai buna? sealed sau bassreflex? Link spre comentariu
radue Postat Iulie 7, 2009 Partajează Postat Iulie 7, 2009 Mai mult de 70 L nu are rost pentru un difuzor de 12". Chiar nu vad rostul sicrielor in casa Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 7, 2009 Partajează Postat Iulie 7, 2009 Ce tip de incinta ?Daca difuzorul are suspensie moale (banda cauciucata, etc) se potriveste inchisa iar daca suspensia e din materialul membranei (pe gofraj) merge bass-reflex. Link spre comentariu
Sharky Postat Iulie 7, 2009 Partajează Postat Iulie 7, 2009 acela poate fi un indiciu, in cazul in care suspensia este f moale, dar nu tot timpul regula e valabila.Uite-te la unele woofere cu suspensie moale si cu Qts de 0.2-0.3. Astea puse in incinta inchisa nu mai scot DELOC bas.Iar in reflex te ung la suflet. Link spre comentariu
Vizitator aurash92 Postat Iulie 8, 2009 Partajează Postat Iulie 8, 2009 Suspensia e din alt material decat membrana.Factorul de calitate(Qts) nu il stiu .Am avut un difuzor din asta, in incinta bass-reflex si se auzea destul de bine...acum, ramane sa fac o cutie inchisa si sa compar. Daca eu consider ca se aude mai bine in bass reflex, ii dau o gaura ...Multumesc pentru sfaturi. Link spre comentariu
paky90 Postat August 28, 2011 Partajează Postat August 28, 2011 acum o luna am cumparat si eu 2 boxe de Kashtan cu difuzoare identice si as vrea sa stiu daca as putea sa fac di ele 2 sateliti adica sa pun difurile de bass pe post de medii si sa mai cumpar 2 tweetere ce parere aveti e o idee buna ? pretul a fost de 15 ron bucata Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum