Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Parametrii difuzor

Bogdan

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 64
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Bogdan

14

• adircf

8

• cipcirip

7

• remus68

6

Top autori în acest subiect

Vizitator aurash92

Salutare!

Am si eu 2 difuzoare identice, de 30cm diametru, carora nu le cunosc parametrii.

Am rascolit google-ul si nu am gasit nimic despre aceste boxe...

Caut parametrii boxelor pentru a construi o incinta (pentru amandoua), vrand sa le utilizez pe post de subwoofere.

Va rog sa ma ajutati si pe mine daca stiti cumva parametrii TS ai acestor difuzoare.

Am atasat cateva poze mai jos.

Multumesc anticipat!

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
Vizitator aurash92

imi cer scuze pentru ultima poza...am uitat sa o setez 800X600...asa e ...pare cam mic magnetul ... dar nu stiu ce sa zic...or avea 50W reali?mai am o intrebare...sunt bune de subwoofere?

Link spre comentariu

Magnetul ca magnetul ... da' bobina dupa ce ca e mica in diametru mai are si 8 ohmi - asta inseamna de aproape 2 ori mai multe spire ca la cele de 4 ohmi (intr-adevar e mai subtire sirma ca si curentul in circuit e mai mic) si atunci ori e intrefierul mai mare , ori bobina mai lunga. Oricum eu zic sa iei de baza 50...70% din puterea scrisa pe el (aia e ori cea maxima ori cea muzicala). Magnetul si bobina arata cam firave.

Link spre comentariu
Vizitator aurash92

sunt incepator intr-ale electronicii asa ca nu le prea am cu astea...oricum, ideea am inteles-o -> sa nu iau acea inscriptie ca atare.o alta intrebare: daca leg cele doua difuzoare in paralel o sa fie puterea** egala cu suma puterii fiecarui difuzor? [la scoala am invatat ca P=U*I si I(paralel)=I1+I2 => P=U*(I1+I2); dar nu stiu daca se poate aplica si in cazul acesta formulele respective]** daca ar fi aplicabile formulele si in cazul asta, ma gandeam sa le leg in paralel, astfel "acoperind" puterea unui amplificator mono 75WE buna ideea asta, sau e kitsch?

Link spre comentariu

Daca le vei lega in paralel obtii suma puterilor difuzoarelor dar pe impedanta jumatate , deci 100W/4 ohmi (difuzoarele sa fie identice).Important e ca amplificatorul sa aiba impedanta de iesire de 4 ohmi, ca daca o are de 8 ohmi, atunci se va incalzi excesivetajul final al amplificatorului, existind riscul sa-l arzi.

Link spre comentariu

Ce tip de incinta ?

Daca difuzorul are suspensie moale (banda cauciucata, etc) se potriveste inchisa iar daca suspensia e din materialul membranei (pe gofraj) merge bass-reflex.
Link spre comentariu

acela poate fi un indiciu, in cazul in care suspensia este f moale, dar nu tot timpul regula e valabila.Uite-te la unele woofere cu suspensie moale si cu Qts de 0.2-0.3. Astea puse in incinta inchisa nu mai scot DELOC bas.Iar in reflex te ung la suflet.

Link spre comentariu
Vizitator aurash92

Suspensia e din alt material decat membrana.Factorul de calitate(Qts) nu il stiu .Am avut un difuzor din asta, in incinta bass-reflex si se auzea destul de bine...acum, ramane sa fac o cutie inchisa si sa compar. Daca eu consider ca se aude mai bine in bass reflex, ii dau o gaura ...Multumesc pentru sfaturi.

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

acum o luna am cumparat si eu 2 boxe de Kashtan cu difuzoare identice si as vrea sa stiu daca as putea sa fac di ele 2 sateliti adica sa pun difurile de bass pe post de medii si sa mai cumpar 2 tweetere ce parere aveti e o idee buna ? pretul a fost de 15 ron bucata :freaza:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări