Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Parametrii difuzor

Bogdan

Postări Recomandate

• 1 an mai târziu...
  • Răspunsuri 64
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Bogdan

14

• adircf

8

• cipcirip

7

• remus68

6

Top autori în acest subiect

Am folosit aceste difuzoare de kashtan1 la un subwoofer pentru casa. Acum vreau sa fac din ele 2 fullrange-uri. Basii astia coboara foarte bine si au un sunet cald, destul de placut cand ai chef sa asculti la volum mic, in camera. As dori sa-mi recomandati un tweeter langa ele, tot asa cu sunet cald, placut, si sa urce bine in frecventa.Deci vreau 2 bookshelf-uri (2 cai), incintele au vreo 25 litri (closed). M-am jucat cu un generator de ton, si de pe la 1800hz, basii incep sa faca beaming. Prin urmare, am nevoie de un tweeter capabil sa coboare destul de jos. Nu prea as vrea sa ma complic cu 3 cai. Difuzoarele sunt de 8" si aveau vreo 10w rms acu' vreo 20 de ani cand au fost cumparate de catre tatal meu. Acuma cred ca a mai slabit magnetul la ele si nu mai suporta puterea aia (daca dai volum mai mare cam scapa membrana de sub control), dar pentru ascultat in surdina sunt foarte bune, si mai ales pentru filme imi place foarte mult cum suna.

Link spre comentariu

Am avut si eu un difuzor din acesta rusesc acum vreo 8 ani de zile si i-am facut o cutie de vreo 40litrii,bass reflex acordata la 40hz!Difuzorul l-am primit impreuna cu cutia lui originala care era inchisa si avea vreo 20 litrii aproximativ(din cate mai tin minte),oricum era mica si nu i-mi placea cum suna basul(in cutia originala),avea si tweter-ul original in cutie care suna aceptabil si urca destul de sus.In cutia ce i-am facut-o eu cobora mult mai bine,era o diferenta simtitoare la bass,dar cursa era mai mare sub rezonanta mai ales(i-mi aduc aminte ca lovea bobina in spate).Oricum la cat sunt de vechi suna destul de bine si acum,cel putin eu am ramas uimit de el si prietenii care aveau pe atunci combine sony.Reda destul de bine frecventele joase,nu prea aveau kick,dar in schimb aveau ceva subbass(35-50hz).

Link spre comentariu

Nu aveau kik fiindca ai facut cutia prea mare. Si ai acordat prea jos. Eu am cutii de vreo 25 litri (inchise) si au si ceva kik difurile. De coborat coboara bine la mine in volumul asta, mai ales ca tin boxele in coltul camerei.

In fine, eu vroiam o recomandare de tweeter pentru diful asta, dar vad ca nu se inghesuie nimeni.

Asa ca fapt divers, cfare dintre astea 2 se potrivea mai bine la boxele mele:

Beyma T2010 http://profesional.beyma.com/ingles/pdf/T2010.pdf

sau Pct300?

Daca le-am ascultat cineva pe ambele sa-mi9 spuna ce diferente sunt... Reamintesc ca eu am nevoie de taiere joasa (vreo 2khz). Nu stiu daca Beyma ala se poate taia asa jos (si sa sune si bine), dar poate s-a jucat cineva cu el....

Link spre comentariu

Omule asta a fost acum 8 ani!Experimentam si eu pe atunci,dar sincer sa zic nici in cutiile originale nu aveau kick!Iar ca tweter poti sa pui unul de putere mica(originalul parca avea 5watts,sau 5VA),cu conditia sa coboare destul de jos ca sa se imbine cu woofer-ul.

Link spre comentariu

daca ai citi PDF`ul ala de la beyma ai vedea ca recomanda minim 2Khz cu 12Db panta :bataie asa ca pune mana si fa un filtru cu panta de 18 sau 24Db ca sa fii tu sigur ca tine

degeaba scrie. :somn: Ma intereseaza si cum suna taiat asa jos, nu doar sa tina, mecanic. Si la pht405 scrie ca poate fi utilizat de la 2k in sus, si dasca-l tai sub 5-6k suna ca ceapa (din cate am auzit de la altii)O fi mai avantajat pct300 fata de Beyma din acest punct de vedere, datorita wg-ului?
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator LUCIFER
Stie cineva parametrii la acest difuzor? Eu tot ce stiu despre el este ca e de provenienta sovietica. Am cumparat demult aceste difuzoare

Posted Image

Salut!

Cautand ceva pe forum, am dat de discutia legata de difuzorul asta rusesc. Vin acum cu o intrebare: are cineva de vanzare 2 difuzoare de'astea? Vreau sa cumpar. Eu am o pereche in cate o incinta (bass-reflex) costruita de mine. Separat am cite o boxa mai mica pe medii-inalte.

Le folosesc de 10 ani ( la inceput pe o statie romaneasca 2X50W, iar de 3 ani pe un Amplituner Sony 5X100W) si merg excelent.

Cand le-am luat aveau bobinele arse dar mi le-am bobinat din nou ( le-am facut bobina pe suport de Cu).

Am folosit aceste difuzoare la 80W ore intregi fara nici o problema.

Ideea este sa pun cite 2 difuri in cutie -binenteles bass-reflex. Deci daca imi poate spune cineva unde as putea gasi 2 difuzoare......

Va multumesc!!!

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Deja ma incurca difuzoarele astea ca stau de vreun an in dulap degeaba. Nu vreau sa renunt la ele fiindca au valoare sentimentala. Le-am gasit in fundul unui dulap cand aveam vreo 15 ani (cumparate de tata prin 87 si uitate acolo) De atunci am devenit pasionat de domeniul audio.

Acuma am ceva timp liber si vreau sa le transform in 2 fullrangeuri. Cutia e demult facuta da nu am mai cumparat un tweeeter la ele.

Ca sa va reamintesc, difuzoarele trebuie taiate pe la 1,8-2 kHz fiindca deja fac beaming mai sus. Au un sunet cald, coboara bine, medii placute. Nu prea inghit putere mare, nici de acei 10 W nu sunt sigur, fiindca la putere mare deja scapa membrana de sub control si distorsioneaza pe medii. Probabil a slabit magnetul destul de mult la ele in astia 20 de ani. Ca SPL sunt f slabe. Nici la full power nu cred ca a trec de 90 db.

Deci nu prea are rost sa investesc foarte mult in tweetere pentru boxele astea. Nici pct300 nu stiu daca se merita sa iau la pretul de 115 lei cat e acuma. Boxele vreau sa le pun in dormitor unde le voi folosi ca sa ascult la volum de surdina inainte de culcare si pentru filme (la filme se aud excelent difurile astea). Singura problema este ca nu vreau sa ma complic cu 3 cai si nu stiu ce tweeter as putea cumpara la un pret mai mic, care sa poata fi taiat pe la 2k si sa sune bine. Nu-i vorba ca se va distruge mecanic tweeterul avand in vedere puterea care intra in boxe, si SPL-ul basilor (indiferent ce tweeter pun, va trebui ditamai L-padul la el ca sa nu acopere basii). As vrea doar sa sune bine tweeterul si pe acel spectru de mid-high pe care va trebui sa-l reproduca, sa nu sune infundat si sa nu sasaie.

De tweeterul asta ce ziceti? http://www.swanspeaker.com/product/htm/view.asp?id=29 . Vad ca are fs 1300 Hz

Link spre comentariu

Daca te referi la caracteristicile difuzorului 10GD-30B (20GDN-1) in catalog spune asa: E pentru functionare in incinte inchise (de compresie); Banda de lucru efectiva 63...5000Hz; Neregularitati de putere in banda nu mai mari de 14db; Caracteristica nivelului de sensibilitate in banda 200...5000Hz (SPL-ul) nu depaseste 86db; PUTERE DE LUCRU = 3W; Coeficient de distorsiuni armonice la 125Hz-7%, 200...630Hz-5%, 1000...2000Hz-3%; Rezistenta electrica nominala 8 ohmi; Limita puterii de zgomot 20W; Limita puterii de lunga durata 20W; Limita puterii de scurta durata 20W; Frecventa fundamentala de rezonanta 32+/-8Hz; Volum echivalent 0,06mc; Dimensiuni de gabarit fi200x97mm. Se poate ca in timp magnetul din ferita sa-si fi modificat parametrii.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări