stefanev Postat Septembrie 5, 2007 Partajează Postat Septembrie 5, 2007 pai nu are parametri originali, ii masoara acum pe cei actuali Link spre comentariu
Bogdan Postat Septembrie 5, 2007 Autor Partajează Postat Septembrie 5, 2007 da baieti, la ce dreaq va mai trebuie parametrii ca difuzorul are peste 25 de ani. stiu bine ca erau fabricate inainte de '80.Prin 87 sau 88 cred ca le-o cumparat tata (noi). Acuma recent au fost puse pentru prima oara in functiune. Parametrii probabil ca s-au modificat dintre ei, nu stiu in ce masura... Ferita s-o fi demagnetizat ceva in toti acesti ani...De masurat, nu are rost osteneala. Cu sculele care le am eu pe acasa nu cred ca o sa obtin date foarte exacte (mai bine apelez la donpetru si eu :weedman: )Hai sa vad ce zice lumea si pe forumul asta... Vreau sa-mi fac un subwoofer din ele. Pun ambele difuzoare in incinta ca sa coboare mai bine. Daca un difuzor merge bine in 25 litri atunci fac cutie de vreo 50 litri pt cele 2 difuzoare, da? Dar ce ziceti, sa o fac inchisa sau bassreflex (ca sa coboare mai bine). Si daca bassreflex, atunci ce tuburi sa pun????? (din moment ce nu am parametrii ca sa calculez acordajul) Link spre comentariu
cipcirip Postat Septembrie 6, 2007 Partajează Postat Septembrie 6, 2007 Sigur difuzoarele coboara mai jos de 63 Hz, dar cu neliniaritatea de rigoare; cel putin asa se indica banda de frecvente redata - de ex 63-5000 Hz, (-14dB)... P.S. La cat de moale e suspensia, cred ca e mai potrivit pentru incinte inchise, sau cel mult bp4. Bafta... Link spre comentariu
adircf Postat Septembrie 6, 2007 Partajează Postat Septembrie 6, 2007 suspensia moale?? eu imi aminteam ca sunt super rigide.oricum ti-am mai spus bogdan si pe forumu alalalt.vin acasa de la restanta si incer sa-mi aduc aminte de dimensiuni si de portul respectiv. p.s. Nu mai zice de petriCA CA poate se umfla in pene :weedman: Link spre comentariu
Bogdan Postat Septembrie 6, 2007 Autor Partajează Postat Septembrie 6, 2007 suspensia moale?? eu imi aminteam ca sunt super rigide.Suspensia e super moale. De aia ziceam eu de cursa... Poate ale tale s-au rigidizat dupa ce ai dat cu spray-ul ala... Link spre comentariu
adircf Postat Septembrie 6, 2007 Partajează Postat Septembrie 6, 2007 suspensia nu a fost afectata Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 6, 2007 Partajează Postat Septembrie 6, 2007 Tin minte si eu ca am masurat Frez la 4 difuri de 75BT (W la rusi), si era cuprinsa intre 18,5 si 21Hz, deci rusul nu minte in catalog. Si chiar l-as ruga pe cipcirip daca are in catalogul respectiv acel tip de difuzor sa-l afiseze (basii din boxele Radiotehnica de 90W aparute dupa 1990 la noi, 75W/4Ohmi, diametrul cam 22cm, bobina pe foaie de Cu cu diametrul de 6cm si sirma de 0,5mm, suspensie de cauciuc asezata invers, 2 magneti facuti sandvis, sasiu turnat de Al, bumbul imens, din carton, acoperea cea mai mare parte a membranei). Link spre comentariu
adircf Postat Septembrie 6, 2007 Partajează Postat Septembrie 6, 2007 bumbul imenszal te rog frumos sa nu mi-o iei in nume de rau.zi si tu.... calota sau dust-cap. :yawinkle: Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 6, 2007 Partajează Postat Septembrie 6, 2007 Fie si calota, desi ma duce cu gindul la chestii legate de xxx. :smt003 Link spre comentariu
cipcirip Postat Septembrie 7, 2007 Partajează Postat Septembrie 7, 2007 Difuzoarele cu pricina, de 75 w, au fost realizate in 3 variante, identice ca aspect, dar relativ diferite ca parametri; cel mai ,,bun`` dintre ele suporta o putere de varf de 300w, fata de cel mai slab care suporta ,,doar`` 100. Postez niste scan`uri dupa ce repar agregatu`... Link spre comentariu
cipcirip Postat Septembrie 7, 2007 Partajează Postat Septembrie 7, 2007 iata... Parametri TS pt aceste difuzoare n`am vazut pe nicaieri, dar se pot ,,compila``dimensiunile incintelor echipate cu astfel de difuzoare; cel putin eu asa am facut acu f`o 10 ani... Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 7, 2007 Partajează Postat Septembrie 7, 2007 Multumesc cipcirip! :partyman: Link spre comentariu
cipcirip Postat Septembrie 7, 2007 Partajează Postat Septembrie 7, 2007 ...sa fii iubit! Link spre comentariu
adircf Postat Septembrie 7, 2007 Partajează Postat Septembrie 7, 2007 cipcirip, te rog redimensioneaza-ti pozele, putin respect pt cei de pe amaratul de romtelecom si arhicunoscultul modem :smt006 Link spre comentariu
cipcirip Postat Septembrie 10, 2007 Partajează Postat Septembrie 10, 2007 Pe viitor o voi face; initial le`am pus mai mici dar scrisul nu mai era lizibil...sorry! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum