Bogdan Postat August 31, 2007 Partajează Postat August 31, 2007 Stie cineva parametrii la acest difuzor? Eu tot ce stiu despre el este ca e de provenienta sovietica. Am cumparat demult aceste difuzoare Eu mi-am facut niste boxe cu ele dar asa "dupa ochi", neavand parametrii. Link spre comentariu
Sonic Postat August 31, 2007 Partajează Postat August 31, 2007 Aceste difuzoare erau in niste incinte TENTO ce proveneau de la Magurile Kashtan. Nu stiu daca poti face rost de parametri lor. Eventual sa iti dau dimensiunile boxelor si tu sa-ti faci incinta dupa acest volum. Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 1, 2007 Partajează Postat Septembrie 1, 2007 Da, sint difurile din primele boxe de Kastan, aveau 10W/8Ohmi. Dupa ''standardele'' de azi probabil ca ar avea 100W. :smt003 Oricum sint rezistente, stil sovietic. Singura lor problema mai serioasa era chiar sasiul din Al care se putea fisura la socuri puternice, din cauza magnetului greu si al turnarii defectuoase. Link spre comentariu
cipcirip Postat Septembrie 1, 2007 Partajează Postat Septembrie 1, 2007 Difuzoare 10GD-30B, identice cu 20GDN-1, 63-5000 Hz, 20 VA, 8 Ohmi, frecventa rezonanta 32+/-8 Hz, volum echivalent 0.06 mc....extrase din fila de catalog... Link spre comentariu
Vizitator releu Postat Septembrie 1, 2007 Partajează Postat Septembrie 1, 2007 Difuzoare 10GD-30B, identice cu 20GDN-1, 63-5000 Hz, 20 VA, 8 Ohmi, frecventa rezonanta 32+/-8 Hz, volum echivalent 0.06 mc....extrase din fila de catalog...Ce faci cipcirip, iar o dai si tu in puteri aparente. Vezi, vezi, ceva adevar este la mijloc. :smt003 Uite asa mai invatam cu toti, nici eu nu credeam dar cand ai de la cine invata cate ceva e foarte bine. ONTOPIC: Difuzoare de astea vazusem pe la boxele din magurile Kastan. Puterea, precum spune si cipcirip o aveau exprimata in VA si era dat intr-o fila de catalog - made in Rusia. Dimensiunile boxelor din pacate nu am cum sa le mai aflu. Link spre comentariu
Sonic Postat Septembrie 1, 2007 Partajează Postat Septembrie 1, 2007 Boxa originala are o incinta inchisa de aproximativ 26litri Dimensiuni: Inaltime: 42cm Latime: 27cm Adancime: 23cm Link spre comentariu
adircf Postat Septembrie 1, 2007 Partajează Postat Septembrie 1, 2007 Ti-am raspuns si pe celalalt forum. Difuzoare exceptionale. Eu stiam ca au 25 de W pt ca boxa se lauda cu 25W+5 w tweeterul. 2 bucati intr-o incinta bas reflex faci treaba buna. Eu am facut la plesneala acum vreo 6 sau 7 ani.. cu rezultate surprinzator de bune. Link spre comentariu
cipcirip Postat Septembrie 2, 2007 Partajează Postat Septembrie 2, 2007 Pentru conformitate, un scan dupa fila de catalog; puterea e data in W, nu in VA, mea culpa... :prayer: Link spre comentariu
Bogdan Postat Septembrie 2, 2007 Autor Partajează Postat Septembrie 2, 2007 Ti-am raspuns si pe celalalt forum. Difuzoare exceptionale. Eu stiam ca au 25 de W pt ca boxa se lauda cu 25W+5 w tweeterul. 2 bucati intr-o incinta bas reflex faci treaba buna. Eu am facut la plesneala acum vreo 6 sau 7 ani.. cu rezultate surprinzator de bune.Adi, tu ti-ai facut incinta bas reflex cu ele? Nu aveau o cursa prea mare difuzoarele in bas reflex? Mai tii minte dimensiunea incintei si a porturilor de reflex? (era sa te intreb la ce frecventa ai acordat :smt003 )Si ce fel de boxa ai facut? Fullrange? Ce filtru? Link spre comentariu
adircf Postat Septembrie 2, 2007 Partajează Postat Septembrie 2, 2007 habar n-am. Incinta am gasit-o intr-o carte de la ceva biblioteca.. Volumul l-am respectat dar mi-a fost lene sa mai pun tub. Oricum imi placea cum suna foarte mult si nu am avut probleme cu boxa. Nu pot sa-ti dau mai multe detalii ca am uitat si nu stiu la cine este boxa acuma sau daca mai exista. A.. Le-am dat la un tip ce mi le-a dat cu un spray pe care era desenat un difuzor. Vopseaua s-a transformat in cauciuc si dustcap-ul moale + membrana s-au rigidizat calumea si atunci cred ca s-au schimbat ceva parametrii pe acolo si cobora mai jos in frecventa. Oricum acuma nu a-s mai face asa ceva :smt003 . Cursa o aveau destul de marisoara din cate mai tin bine minte dar repet... nu am avut probleme cu boxa. Forja la greu de pe un amplif de 2 x 80 la 8 ohmi in timp ce boxa avea vreo 50 W Link spre comentariu
Bogdan Postat Septembrie 5, 2007 Autor Partajează Postat Septembrie 5, 2007 cipcirip esti sigur ca cele 2 difuzoare 10GD-30B si 20GDN-1 au toti parametrii identici? Deoarece ale mele coboara mult sub 63Hz (coboara mult mai bine decat hp15w pe care il am in 85 litri acordat la 43Hz). Iar puterea la ale mele stiu ca e 10W. Si ce inseamna frecventa rezonanta 32+/-8 Hz? Stie cineva rusa? Sa traduca ce scrie pe acolo prin catalog? Link spre comentariu
radue Postat Septembrie 5, 2007 Partajează Postat Septembrie 5, 2007 32+\-8 Hz inseamna ca Fs-ul este sitat in intervalul [24,40] Hz. Link spre comentariu
Bogdan Postat Septembrie 5, 2007 Autor Partajează Postat Septembrie 5, 2007 Si nu au fost in stare sa masoare exact cat e frecventa de rezonanta? Bine ca nu au zis ca e situata intre 20 si 20.000Hz :smt005 :smt005 Link spre comentariu
Sharky Postat Septembrie 5, 2007 Partajează Postat Septembrie 5, 2007 de masurat e simplu.De construit un dif fix cu un anume fs e mai greu. :weedman: Link spre comentariu
adircf Postat Septembrie 5, 2007 Partajează Postat Septembrie 5, 2007 da baieti, la ce dreaq va mai trebuie parametrii ca difuzorul are peste 25 de ani. stiu bine ca erau fabricate inainte de '80.Chiar crezi ca mai are parametrii originali? Mai degraba as avea acuma incredere in donpetrica sa-mi zica parametrii ...a cu ocazia asta ii multumesc ca din cauza lui mi-am luat restanta la teoria circuitelor electrice cu puterile aparente, deformate si restu minunilorp.s. glumeam la faza cu increderea :weedman: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum