Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Circuite si aplicatii cu ADC MCP3551, LTC2440 si DAC MCP4921, LTC1655 cu PIC, mikroC & Proteus

Postări Recomandate

1 oră în urmă, Thunderer a spus:

Citeste din nou postul lui sesebe ca sa intelegi de unde vin "parazitii". 

Citește și tu răspunsul pe care l-a primit @sesebe. 

@nickrvl Nu sunt erori vizibile pe cablaj . Poate încerci totuși să faci și măsurătorile cel puțin în trei situații - În gol ( eventual cu intrarea în scurt ) , cu semnal de intrare mic 10-20mV și cu semnal de intrare normal 100-200mV.  În principiu trebuie măsurat pe toți pinii AO - nu te baza pe faptul că sunt legați între ei . Ai acum ocazia să descoperi eventuale lipituri defecte.

Iar dacă nu se întrevede nimic - osciloscopul pe ieșire . 

Editat de UDAR
Link spre comentariu

La asta va refereati? Am incercat si asta inca de cand am incercat montajul presupunand ca "e de acolo"..... in sensul ca am alimentat montajul cu +/-5v din surse separate galvanic , la fel se manifesta, astfel am si stabilit "precis" acei -0.06V pentru alimentarea negativa pentru a functiona bine...., deci si cu "pompa" si cu alimentare separata functioneaza la fel.

Link spre comentariu

Diferența între o tensiune pozitiva și una negativa o reprezinta doar punctul de referinta. Unii de pe aici poate s-au prins deja dece am cerut măsurarea de tensiuni negative. 

Dacă ai alimentare diferențiala corecta operaționalul nu știe ca o anumita tensiune de intrare este pozitiva sau negativa, nu are cum sa facă diferența. Deci eu ramin la ideea ca ai probleme cu alimentarea, negativa în special. 

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări