Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tv LED adus din USA

Vizitator

Postări Recomandate

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• matzah

2

• sla

1

• bobo

1

• modoran

1

Zile populare

NTSC-ul (sau PAL-ul) nu au nici o treaba cu transmisia digitala. Nici in SUA nici in mare parte din Europa nu se mai emite analogic (sau nu mai este relevanta ca numar de posturi).

Si la americani si la noi (cel putin la alde RDS) se foloseste modulatia QAM pentru transmisia digitala. Ar trebui sa functioneze si la noi acel TV...

Ce NU e o sa functioneze e receptia "over the air" unde la americani folosesc standard ATSC iar in Europa se folosesc cateva variante de DVB-T. 

Editat de matzah
Link spre comentariu

Un prieten de-al meu s-a repatriat din SUA acum cativa ani si a adus aparatura de acolo. A adus si un televizor Samsung, acesta nu mergea pe cablul de la RCS-RDS. I-a trebuit un receptor digital de cablu de la RDS si problema s-a rezolvat. El mi-a zis ca n-a mers fiindca normele americane sunt diferite de cele europene (inclusiv la QAM).

Link spre comentariu

Sunt multe de spus, aceasi chestie se intampla si cu DVB-T cu echipamente aduse de la japonezi/koreeni. DVB-T-ul nostru e diferit de al lor. Ideea e ca tunere-le mai recente suporta mai multe standarde. Pe de alta parte, alde RDS sau care mai sunt si producatorul TV-ului ar trebui sa aiba pe undeva declarate exact specificatiile astea sa vedem daca se nimereste sau nu in acest caz. 

Aditional, fireste ar fi mai simplu sa vina furnizorul cu un decodor/receiver ce se cupleaza la tv prin hdmi. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări