andrei23 Postat Noiembrie 16, 2019 Partajează Postat Noiembrie 16, 2019 (editat) Am executat circuitul de mai jos si nu functioneaza. Poate schema este gresita sau poate valorile,oricum nu-mi dau seama. Circuitul l-am verificat in amanunt si nu am gasit nici o greseala de executie. Putine scheme din tehnium mi-au functionat din prima. Problema este ca nici circuitul format din T7,T8/T9 si T10 (circuitul de declansare)nu functioneaza cum trebuie. Este o schema din tehnium Nr. 7/88 pag.8-9. https://imgur.com/r7xd9nV Editat Noiembrie 16, 2019 de andrei23 Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 16, 2019 Partajează Postat Noiembrie 16, 2019 (editat) Erau destule scheme în Tehnium cu greşeli grosolane, unele clar intenţionate.Dar nu putem exclude niciodată o eroare de execuţie, o componentă greşit aleasă... Dacă vrei scheme serioase, caută în colecţia revistei Elektor.... Editat Noiembrie 16, 2019 de validae Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 16, 2019 Partajează Postat Noiembrie 16, 2019 Un circuit asa complex nu se poate urmari fara osciloscop. Pune niste oscilograme, sa zicem din baza lui T10 si colector T8 functie de pozitia P3. Link spre comentariu
Nostalgic Postat Noiembrie 16, 2019 Partajează Postat Noiembrie 16, 2019 Aceeași schemă mi-a captat atenția cu mulți ani in urmă , nu mi-a plăcut cum se comportă. Am construit un osciloscop inspirat de OSC.0109, baza de timp, în rest concepție proprie. Funcționează ireproșabil . Am și două 0109 ,unul perfect celălalt nu se sincronizează(n-am avut timp să-l rezolv). Link spre comentariu
andrei23 Postat Noiembrie 17, 2019 Autor Partajează Postat Noiembrie 17, 2019 (editat) Scuze de intarziere. Nu am facut acest circuit pentru al folosi. In timpul liber mai fac cate ceva de prin tehnium ca sa nu-mi ies din mana. Deci, cu R7=10Kohm si R22 spre 15v functioneaza. Insa, nu se pastreza constanta amplitudinea dintelui(frecv.mica ampl. mica si invers) iar sincronizarea este foarte proasta,mai ales pe declansat. Parerea mea este ca circuitul nu a fost facut decat pe hartie si aruncat in graba in revista. Editat Noiembrie 17, 2019 de andrei23 Link spre comentariu
andrei23 Postat Februarie 22, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2021 Se poate inchide. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum