Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Coral, Independent, PDP11, Felix C/Felix M, Robotron: Emulator unitate de banda magnetica pe 9 piste

skaarj

Postări Recomandate

....pentru că ăia sunt xeroxanți profesioniști iar într-un regim politic așa sever nimic nu pleacă afară fără aprobare de sus de la biroul de miliție care include și ceva copii în dosarul cu șină.

Ăștia așa își iau inspirațiile și te miri cum de apar tot felu de trăsnăi pe piață ce conțin elemente inovate de-ți stă mintea în loc.

Plus că la cât de mare e placa de bază  - 30 cm x 20 cm (e de dimensiunile unei plăci tipice procesorului Pentium-2/Pentium-3 slot 1 ce conține 3 porturi ISA și 5 porturi PCI) -  și având vreo 2500 de găuri cu treceri metalizate, sigur în 24 de ore fac ăia o lucrare de stă mâța în coadă. Nu mai zic de perifericele care vin înfipte în sloturi. N-am încredere. 

În schimb Electra nu m-a dezamăgit niciodată, dau de 5 ori mai mult la ei dar am lucrări care rezistă de vreo 10 ani încoace în tot felul de medii dubioase - corozive, atmosferă viciată, foraj, vibrații, în pauzele dintre exploatări s-au găsit unii mai isteți de au desfăcut tablourile electrice și le-au spălat în interior cu jetul sub presiune - și nu mi-au dat chix niciodată. 

Editat de skaarj
Link spre comentariu
Acum 6 ore, skaarj a spus:

....pentru că ăia sunt xeroxanți profesioniști iar într-un regim politic așa sever nimic nu pleacă afară fără aprobare de sus de la biroul de miliție care include și ceva copii în dosarul cu șină.

Ăștia așa își iau inspirațiile și te miri cum de apar tot felu de trăsnăi pe piață ce conțin elemente inovate de-ți stă mintea în loc.

Plus că la cât de mare e placa de bază  - 30 cm x 20 cm (e de dimensiunile unei plăci tipice procesorului Pentium-2/Pentium-3 slot 1 ce conține 3 porturi ISA și 5 porturi PCI) -  și având vreo 2500 de găuri cu treceri metalizate, sigur în 24 de ore fac ăia o lucrare de stă mâța în coadă. Nu mai zic de perifericele care vin înfipte în sloturi. N-am încredere. 

În schimb Electra nu m-a dezamăgit niciodată, dau de 5 ori mai mult la ei dar am lucrări care rezistă de vreo 10 ani încoace în tot felul de medii dubioase - corozive, atmosferă viciată, foraj, vibrații, în pauzele dintre exploatări s-au găsit unii mai isteți de au desfăcut tablourile electrice și le-au spălat în interior cu jetul sub presiune - și nu mi-au dat chix niciodată. 

Fara conspiratii viata este pustiu!

P.S. 5 placi de 20x30 cm, 2 straturi, gauri metalizate si tot restul fac exact 24 de dolari! sau 63 de dolari (tot 5 bucati) daca e pe 4 straturi!  dar dv. va cunoasteti cel mai bine necesitatile, desi cele in medie 10.000 de comenzi pe zi spune suficient despre firma respectiva!

Link spre comentariu

Am o reținere față de chestii făcute acolo, având în vedere că am fost și prin zona aia și știu cum se lucrează.  Dar de curiozitate - ce firmă e aia cu un număr așa de mare de comenzi? Să fac măcar o placă de test la ei și să văd ce le poate pielea din punct de vedere calitativ. 24 de dolari în 2 straturi e totuși ceva interesant față de o singură asemena placă cu preț de fix 10 ori mai mult cât e la noi.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Interes - sigur ca da. Pot face și recuperare de date de pe ele - daca de asemenea exista interes - și le pot pune pe ceva sait pentru analiză ulterioară - dacă și pentru asta există interes.

Eu am un sfert de tona de benzi - o căruță plină - le-am testat si dintre toate am identificat vreo 5....6 care pot fi si rescrise. Știu asta pentru că la ridicare am fost rugat să le șterg pe toate. 

Un coleg de aici de pe forum mi-a trimis mai de mult două benzi nou-noute sigilate. La fel au aceeasi belea - nu se mai magnetizeaza la scriere... de-aia am facut experimentul cu VHS.

Link spre comentariu
La 24.11.2019 la 12:39, skaarj a spus:

Am o reținere față de chestii făcute acolo, având în vedere că am fost și prin zona aia și știu cum se lucrează.  Dar de curiozitate - ce firmă e aia cu un număr așa de mare de comenzi? Să fac măcar o placă de test la ei și să văd ce le poate pielea din punct de vedere calitativ. 24 de dolari în 2 straturi e totuși ceva interesant față de o singură asemena placă cu preț de fix 10 ori mai mult cât e la noi.

Apeleaza cu incredere la gălbejiții ăia de la jlcpcb.com, nu mai pierde sacoșa cu bani data la jepcarii din Iași oricât de super tank ar ieși cablajul la ei.

Ai matale secrete așa mari in râjnița priectată de tine de ti-e frica sa nu ti-o fure chinejii ? :rade:

Link spre comentariu

Domnilor, la recomandările dumneavostra o sa incerc. Daca era sa fie de rau, in postarile dvs CNA ar fi pus "BIP". 

20 hours ago, Ovidanie said:

Benzile mele au fost depozitate in arhiva, merita sa incerci. Vreau adresa, o sa-ti trimit cateva pt. teste.

....există și vreo unitate de citit benzile pe acolo? întreb de curiozitate. N-am lucrat decât cu Qualstar, Cipher și Storagetek, și pentru fiecare am întâmpinat tot felu de nebunii până să unific protocolul.

Din păcate setările forumului nu îmi permit să dau mesaj privat că v-aș trimite. Cică sunt permise zero mesaje pe zi. Am semnalat  problema, rog pe domnii moderatori când vor găsi nițel timp să șurubărească nițel pe la căblăraie.

Editat de skaarj
Link spre comentariu

Sunt, chiar doua, de astea ce seamana cu magnetofoanele. Este si a treia unitate, stocheaza pe casete, este de marimea unui videocasetofon. Are interfata SCSI, dar mufa este deosebita. Am pe undeva doua casete de 250Mb, scoteam HDD-ul de 600 Mb din calculatorul de acasa si-l duceam la amicul meu sa-i fac ''backup''. Cred ca existau si casete de 2,5Gb.

Cand se caseaza instalatia, daca vor fi disponibile, te anunt.

y4mbpZd95buzwtQE9IkXePYKmq285ZGmlbEUb2Q8

y4mzH1C4vZYHR35ASBASFOVCcBEyHykDCREjT9c4

y4mJWeBxYSo2OIUyN2hLWvdooVhJpQO6JoTSboCo

y4mI4XH0iUDJwyaGl3dUtRMByI9pUWrmRyYpwPa_

y4mjIA1JnE7NoPs5HdtH1K--UiQkUEq4SZwy5n2u

Editat de Ovidanie
Link spre comentariu

Magnetofonul pare a avea in spate un convertor de la SCSI la interfata Pertec, dar nu pot sa ma pronunt pana nu vad placa din spate mai clar - ma refer la cea verde-deschis cu jumperii rosii in partea de jos. Ce făcea instalația aia? Între timp până la casare eu îmi blindez serios dihania mea de dacie care a mai cărat vreo juma de tonă de benzi, unități de bandă și carcase de Felix-M18 tocmai de la Sibiu la Focșani, plimbându-le vreo juma de zi și prin Poiana Brașov fin'că mi-o luase GPS-ul razna...

Eu am telefonul mobil prăjit. De vreo 7...8 ani încoace e tradiție la mine ca în preajma anului nou telefonul din dotare să strâmbe din nas ca gagicile botoase și să o ia pe coajă din senin. Orice telefon, chiar și nokia de-ăla cu șarpele, zici că-i blestem. Ultima dihanie - un telefon smart mare, relativ nou care zăcea prin biroul IT la ce serviciu aveam acu ceva vreme pe post de proptea de ușă - nu reușise nimeni să-l repare. Cuplat la USB vibra de 2 ori și pace - vreo 3 săptămâni l-am gâdilat până am putut să-i încarc un but-loader să-mi aprindă vreo trei cuvinte pe ecran, să încarce FreeBSD Unix, să-i configurez o interfață grafică și să pot suna lumea fără să deschid terminal să scriu de mână comenzi AT de modem. Între timp a ieșit fumu magic din el și din noaptea anului nou tot trag cu câțiva kilo-octeți pe secundă datele pe "hyperterminal". Încă nu am reușit să recuperez agenda, așa că deocamdată nu am acces la numărul dvs de telefon - iar aici pe elforum încă nu funcționează să trimit mesaje private din propria mea inițiativă. Săptămâna viitoare pe wkend termin cu recuperarea și o să am agenda din nou - atunci vă contactez pe "uațap". Între timp lucrez la un convertor de la USB la PERTEC ca să pot face backup din telefon direct pe magnetofon de-ăsta mare. Pe cartele perforate am deja soluția da e nasol că n-am unde stoca lăzi de cartele cu sutele. Și să-i fac o husă personalizată de tip 'cyberpunk' - din alamă cu inserție de pâslă, cu rotițe dințate, lămpi și robineți ca să fugă ghinionul dacă-l vede că-i antic.

Editat de skaarj
Link spre comentariu

D-le skaarj tot respectul meu!...ce faci dumneata acolo e reconstructia unui dinozaur având la dispozitie doar unghia! Interventia mea in acest topic se leaga insa de modul extraordinar de amuzant in care expui problemele! Am ras cu lacrimi! Sanatate maxima din partea mea și spor în toate! 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări