Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

vehicul electric pe 3 roti

Vizitator sciencetoolbar

Postări Recomandate

Vizitator sciencetoolbar

Acum cateva saptamani am primit o intrebare : " Caut un vehicul electric pe 3 roti, care sa nu fie scump, nu stiu sa merg pe bicicleta si nici pe trotineta electrica, de unde il pot achizitiona ?" 

In urma unui reasearch am gasit exterm de  putine optiuni si acelea foarte scumpe. Asa ca am hotarat sa creez unul folosinf o " reteta " foarte simpla :

un skateboard electric + partea din fata a unei trotinete rezultand  un vehicul pe 3 roti cu tractiune pe spate accesibil din punct de vedere financiar. In acest sens am realizat 2 variante. 

1. Varianta pentru oras

https://youtu.be/q29V2D_vr4I

In functie de teren si de greutatea celui care il conduce

range : max. 20 km 

speed : max 21 km / h

2. Varianta OFF road 

https://youtu.be/cpXPIs3NIps

range: max 30 km 

speed : max 40km / h 

Ansamblarea lor a fost relativ simpla - am taiat partea din fata askateurilor si am prins partea din fata a unei trotinete de tip KIck Scooter.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• AdR!@N

1

• Усилитель

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Are regulator de turatie/viteza? De fabrica/original trotineta sau Diy? Cum sta cu stabilitatea în curbe, cele 2 roti din spate sunt cam aproape.....? 

Link spre comentariu

Interesanta abordare! Felicitari!

DAR mai ai mult de lucru la ele pentru a fi utilizabile in conditii cat de cat sigure.

Cateva intrebari:

1. Cum reusesti sa iei  curbele cu ele cu viteza medie fara sa te rastorni, trotineta clasica o inclini ca sa iti pastrezi echilibru, aici cam esti limitat de articulatia rotilor spate.

2. Cum franezi? (de fapt asta ar fi prima si cea mai importanta intrebare)

3. cum accelerezi? cu o mana pe ghidon si una pe telefon?

Cateva recomandari:

1. Frana mecanica, macar ca la trotinetele alea simple ce freaca ceva pe roata si o incetineste.

2. acceleratie pe ghidon la mana;

3. la viteze mai mari de 7-8 km /h ai nevoie de ghidon cu deschidere mai mare (coarne mai lungi) pentru control precis si stabil al directiei, altfel cu alea mici tragi de ele ca pilotii de F1.

Eu am o trotineta de copii ce atinge 7km/h si are toate cele descrise mai sus.

Numai bine!

Adrian

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări