Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV Led LG model 47LB650V

ROBEERT

Postări Recomandate

Serie sasiu/mainboard: LC/LD/LE42B,42G EAX65384004 ( 1.5 )
Serie sursa: EAX65423801( 2.1 ) rev.2.0
Serie panel: LC470DUH ( FG ) ( P2 )

Descriere defect: Buna seara. La acest TV am schimbat toate ledurile. In urmatorul link am pus o poza cu schema sursei ( editata de mine referitor la ce m-ar interesa ): https://ibb.co/YPdRbqw Schema sursei in format PDF se gaseste aici:  https://elektrotanya.com/lg_lgp474950-14pl2_eax65423801[2.0]_rev.1.0.pdf/download.html

Acum inainte sa fac prostia intreb: as dori sa reduc curentul prin leduri. Dupa parerea mea as crede ca aceasta operatiune se face eliminand din rezistoarele incercuite de mine in poza din primul link de mai sus. Asta trebuie facut pe ambele canale. Deci, intr-un cuvant, trebuie marit omajul din sursele mosfeturilor Q803 si Q806 care vin catre GND. Gresesc?

Multumesc.

Editat de ROBEERT
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ROBEERT

4

• bobo

3

Top autori în acest subiect

Acum 2 ore, bobo a spus:

Nu am deschis schema dar la Lg merge din ajustat din sm.

Aaaaaa, deci sa intru in service meniu cu ajutorul acelui led IR ( la capat prevazut cu mufa jack tata audio special facut pentru asa ceva ) conectat cu ajutorul acelei mufe jack tata la iesirea de casti ( mufa jack mama verde de la calculator ) si cu ajutorul acelui fisier wave, nu? Mi-am facut de vreo doi ani acest dispozitiv si este de milioane. Apropii ledul IR de receptorul IR al TV-ului, pun acel fisier wave la calculator pe repeat ( de preferinta sa fie redat cu programul windows media player si cu volumul pleyerului si al placii de sunet al calculatorului reglate pe maxim ) si TV-ul intra in secunda doi in meniul service. Din cate imi aduc aminte, dupa ce apropii acest dispozitiv de IR-ul din TV, imi apare pe ecran un chenar si cere si o parola ( parola nu o stiu pe de rost, dar o am notata in documentatia din calculatorul de la atelier ). Dupa tastarea parolei respective cu ajutorul telecomenzii TV-ului, apare meniul service. Care nu stie de acest truc, sa ma intrebe si ii dau explicatii cum se face acest dispozitiv de intrat in meniul service la TV-urile LG.

P.S. Deci spui ca si la LG am in service meniu reglajul de dimming? Eu stiam ca numai la " orezariile " china am in service meniu reglajul de dimming.  

Editat de ROBEERT
Link spre comentariu
Acum 3 ore, bobo a spus:

Si azi o sa intru in sm la un lg nou de 60".

Va raspund pe privat cum se face exact.

Nu trebuie sa stie aceste trucuri orice posesor de tv.

Bine-nteles. La mine a mers intratul in service la toate LG-urile cu " trucul " descris mai sus.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, bobo a spus:

Si atunci de ce nu modificari de acolo?

Da, ai avut dreptate. In meniul service am reglajul de dimming. TV rezolvat. Dator de cinste. Multani.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări