VAX Postat Februarie 8, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2020 Domnule, abtine-te sa mai pui poze cu montaje realizate mizerabil, ca vad strainii care intra accidental pe acest forum si trag concluzia gresita, cum ca asa ar lucra toti romanii. Ne faci de ras ! Ori prezinti ceva lucrat ca la carte, ori iti vezi de treburi. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Februarie 8, 2020 Partajează Postat Februarie 8, 2020 (editat) Draga, am vazut pe destule site-uri straine constructii de acest gen! Desigur, din gura sau din tastatura e usor de spus, mai greu de aratat realizari concrete! Editat Februarie 8, 2020 de Marele Savant Link spre comentariu
VAX Postat Februarie 8, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2020 Este vorba de putina decenta, cand prezinti un montaj experimental. Nici nu merg bine cum le faci dumneata, cu fire incalcite, facute ghem. Uita-te cum le fac nemtii, consulta colectia de reviste UKW Berichte, sunt pdf-uri pe net. 1 Link spre comentariu
Marele Savant Postat Februarie 8, 2020 Partajează Postat Februarie 8, 2020 Noi am vrea sa vedem cum le faceti dv.! nu nemtii chibiteaza pe aici! Link spre comentariu
VAX Postat Februarie 8, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2020 @Savantul de la Motru Am sa fotografiez maine cateva montaje mai vechi, sa vezi ca eu am lucrat nemteste, cand mai faceam ceva pentru mine. Dupa anul 1990 am construit numai pentru ce-mi trebuia la serviciu si mi s-a cam scarbit sa fac cablaje. Am sa mai construiesc cateva circuite, de hobby, pana nu dau in primire. Discutia era despre cat de mizerabul lucreaza RST, care nici nu vrea sa asculte/invete de la altii, o tine pe-a lui. Asa ca mai scuteste-ma, vezi-ti de lipituri, sa nu le faci reci si sa arate bine. Pune mai mult sacaz, incinge bine varful pistolului de lipit si la final sa speli cablajul cu diluant nitrocelulozic. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Februarie 8, 2020 Partajează Postat Februarie 8, 2020 Slab! Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Februarie 8, 2020 Partajează Postat Februarie 8, 2020 (editat) 1 oră în urmă, VAX a spus: final sa speli cablajul cu diluant nitrocelulozic. Daca este doar un cablaj fara componente da, merge, daca insa mai sint si componente eu n`as paria pe calul asta, diluantul acela dizolva tot ce vrei si mai ales ce nu vrei! De preferat alchool izopropilic. Editat Februarie 8, 2020 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Februarie 8, 2020 Partajează Postat Februarie 8, 2020 (editat) Eu mă intreb cu ce sunt tratate cablajele imprimate de fabricație industrială ... traseele căpăta binecunoscuta culoare verde. Editat Februarie 9, 2020 de +_Florin_+ Link spre comentariu
VAX Postat Februarie 9, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2020 Cu o rasina (lac) de protectie, care se polimerizeaza prin incalzire. Eu protejez cablajele cu un strat de sacaz dizolvat in diluant nitrocelulozic, aplicat cu un tampon de vata. Nu este rezistent mecanic, dar daca nu-l deranjezi, protejeaza bine timp de zeci de ani. Am sa pun o poza cu un montaj construit in anul 1981, sa vedeti ce bine arata cablajul si acum. Acum 6 ore, Ion_Bumbu a spus: Daca este doar un cablaj fara componente da, merge, daca insa mai sint si componente eu n`as paria pe calul asta, diluantul acela dizolva tot ce vrei si mai ales ce nu vrei! De preferat alchool izopropilic. Speli doar partea cu cabajul, cu vata inmuiata in diluant. Asa fac eu. Link spre comentariu
grosu99 Postat Februarie 9, 2020 Partajează Postat Februarie 9, 2020 Eu am folosit si lac fixativ de par la spray.Permite lipirea si nu se depune praful la fel ca pe montajele cu sacaz.Merge si sacazul dar foarte diluat in alcool izopropilic.Placile de final de putere VHF si mai sus se curata de orice urma de sacaz pentru ca se inegreste si devine conductiv.Pentru pentru persoanele mai 'rasarite" exista si sacaz la spray,plus alte sprayuri penrtu protectie,etc. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Februarie 9, 2020 Partajează Postat Februarie 9, 2020 Acum 13 ore, VAX a spus: @Savantul de la Motru Am sa fotografiez maine cateva montaje mai vechi, sa vezi ca eu am lucrat nemteste, cand mai faceam ceva pentru mine. Dupa anul 1990 am construit numai pentru ce-mi trebuia la serviciu si mi s-a cam scarbit sa fac cablaje. Am sa mai construiesc cateva circuite, de hobby, pana nu dau in primire. Discutia era despre cat de mizerabul lucreaza RST, care nici nu vrea sa asculte/invete de la altii, o tine pe-a lui. Asa ca mai scuteste-ma, vezi-ti de lipituri, sa nu le faci reci si sa arate bine. Pune mai mult sacaz, incinge bine varful pistolului de lipit si la final sa speli cablajul cu diluant nitrocelulozic. Daca tot faceti poze, puneti si cu kg de tranzistoare sa ne clatim si noi ochii, daca in magazine nu au mai ramas! referitor la lipituri, ati mai facut cindva o aluzie de acest gen (pe care nu o voi mai cataloga asa cum merita) si v-am informat ca imi comanda cablajele la aia care stiu si au cu ce sa le faca, lipesc cu o letcon termostatat iar fludor folosesc doar fludor de firma, no clean! si spre deosebire de alti laudarosi am pus si poza! deci, tot slabut! '''' Dupa anul 1990 am construit numai pentru ce-mi trebuia la serviciu si mi s-a cam scarbit sa fac cablaje.'''' -inseamna ca sinteti pasionat tare, daca de 30 de ani nu ati facut nici un proiect personal! Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 9, 2020 Partajează Postat Februarie 9, 2020 Pe tabla stanata tii letconul pana se face cat de cat rotunda lipitura si nu faci economie de cositor: Link spre comentariu
VAX Postat Februarie 9, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2020 Am gasit, ramase din anii '80, niste montaje construite de mine. Primul este un generator VHF cu dubla-trioda, pentru masurarea lungimii de unda pe linie bifilara. Cred ca mergea pe 300MHz, nu-mi amintesc exact. Al doilea montaj este un voltmetru digital cu C520D. Afisoarele erau pe placute separate, nu le mai am. Cablajele le lucram pictate cu vopsea auto. Daca dau de el, va arat si un amplificator stereo cu TBA790K (CLB790K). Majoritatea montajelor le-am dat altora, nu le mai am. Dupa '90 am lucrat doar pentru facultate, dar tot ce-mi trecea prin cap, nu aveam tema impusa. Sa fie ceva pe care sa prezint studentilor, ca laboratoarele erau la pamant. A fost o perioada urata pentru mine (vid - gol sufletesc), nici nu vreau sa-mi amintesc. Mai multumit am fost cand predam la liceu, desi nici acolo nu era chiar bine (mancatorii, mizerie umana). Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Februarie 9, 2020 Partajează Postat Februarie 9, 2020 Eu am preferat întotdeauna cablajul imprimat în special la montajele cu tranzistoare. Când am rămas fără clorura ferică le-am făcut cu cutter-ul . În RF sunt obsedat de ecranarea etajelor, nu am nicio greață în a folosi cutii/ecrane din tablă de fier galvanizat. E cea mai eficientă variantă dpdv al ecranării. Link spre comentariu
gas2 dan Postat Februarie 9, 2020 Partajează Postat Februarie 9, 2020 (editat) Are si RST dreptate cand face ceva glume pe aici. Daca realizarile tehnice ale contestatarilor sunt la nivelul licuricilor pt. bateriile auto, la mai multe RST. Editat Februarie 9, 2020 de gas2 dan Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum