Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Energie termonucleara?

-Atlas-

Postări Recomandate

Parca traznetul este o descarcare electrica intre nor si pamant(copac,o inaltime oarecare,un trecator prin zona)....fulgerul este o descarcare intre doi nori....eu,cel putin asa stiam!...sa "ricoseze" traznetul...?!...chiar as fi curios sa vad/aud/citesc o explicatie pe tema asta!

Link spre comentariu

Noo Flomar, dupa stiristi, un om a fost lovit de un fulger (mai stii, poate zbura printre nori), o casa a luat foc dupa ce a fost lovita de un fulger si asa mai departe. Nu am auzit, niciodata la stiri, ca o casa sa fi luat foc dupa ce a fost lovita de un traznet.

Link spre comentariu

Totusi, chestia cu fulgerul si traznetul se invata, nu la fizica, ci la stiintele naturii, prin clasa a cincea! Abia apoi la fizica, in liceu. Asta arata, inca o data, daca mai e nevoie, cit de pagubos este conceptul: ce cultura generala, mie nu-mi trebuie fizica, la ce sa o invat! Ei bine, uite ca trebuie, altfel te faci de rahat. In fata intregii tari!

Link spre comentariu
Acum 12 minute, icar a spus:

Totusi, chestia cu fulgerul si traznetul se invata, nu la fizica, ci la stiintele naturii, prin clasa a cincea! Abia apoi la fizica, in liceu. Asta arata, inca o data, daca mai e nevoie, cit de pagubos este conceptul: ce cultura generala, mie nu-mi trebuie fizica, la ce sa o invat! Ei bine, uite ca trebuie, altfel te faci de rahat. In fata intregii tari!

Nu chiar intreaga . Doar ca suprafata . Ca stiristii au si ei colegi . De banca , de clasa , de liceu , de generatie ...

Link spre comentariu

Aveam un coleg, electronist, care tocmai achizitionase o pereche de integrate amplificatoare, 2020. Era incintat de cite protectii avea circuitul. Dar, tot el remarca cinic: numai la prostie nu e protejat! Acelasi lucru a remarcat seful radioprotectiei, intr-o prezentare a sistemelor de protectie, de la iradiatorul IFIN: numai la prostie nu e protejat! Si a dat exemplul unui operator ungur, care s-a aruncat in piscina iradiatorului, ca l-a parasit gagica. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări