flomar60 Postat Noiembrie 18, 2019 Partajează Postat Noiembrie 18, 2019 Parca traznetul este o descarcare electrica intre nor si pamant(copac,o inaltime oarecare,un trecator prin zona)....fulgerul este o descarcare intre doi nori....eu,cel putin asa stiam!...sa "ricoseze" traznetul...?!...chiar as fi curios sa vad/aud/citesc o explicatie pe tema asta! Link spre comentariu
icar Postat Noiembrie 18, 2019 Partajează Postat Noiembrie 18, 2019 Noo Flomar, dupa stiristi, un om a fost lovit de un fulger (mai stii, poate zbura printre nori), o casa a luat foc dupa ce a fost lovita de un fulger si asa mai departe. Nu am auzit, niciodata la stiri, ca o casa sa fi luat foc dupa ce a fost lovita de un traznet. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Noiembrie 18, 2019 Partajează Postat Noiembrie 18, 2019 Stiristii habar n-au de chestii ce țin de fizică, chimie, tehnică in general, ei sunt "jurnaliști" și atât. Să nu avem prea mari pretenții ... . Link spre comentariu
icar Postat Noiembrie 18, 2019 Partajează Postat Noiembrie 18, 2019 Totusi, chestia cu fulgerul si traznetul se invata, nu la fizica, ci la stiintele naturii, prin clasa a cincea! Abia apoi la fizica, in liceu. Asta arata, inca o data, daca mai e nevoie, cit de pagubos este conceptul: ce cultura generala, mie nu-mi trebuie fizica, la ce sa o invat! Ei bine, uite ca trebuie, altfel te faci de rahat. In fata intregii tari! Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 18, 2019 Partajează Postat Noiembrie 18, 2019 Unii pana isi dau bacul uita ce au invatat. Interesant povestea, pana la urma poti sa iei cate masuri vrei, ca pune mana Dorel si da toate socotelile peste cap. Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 18, 2019 Partajează Postat Noiembrie 18, 2019 Acum 12 minute, icar a spus: Totusi, chestia cu fulgerul si traznetul se invata, nu la fizica, ci la stiintele naturii, prin clasa a cincea! Abia apoi la fizica, in liceu. Asta arata, inca o data, daca mai e nevoie, cit de pagubos este conceptul: ce cultura generala, mie nu-mi trebuie fizica, la ce sa o invat! Ei bine, uite ca trebuie, altfel te faci de rahat. In fata intregii tari! Nu chiar intreaga . Doar ca suprafata . Ca stiristii au si ei colegi . De banca , de clasa , de liceu , de generatie ... Link spre comentariu
icar Postat Noiembrie 18, 2019 Partajează Postat Noiembrie 18, 2019 Aveam un coleg, electronist, care tocmai achizitionase o pereche de integrate amplificatoare, 2020. Era incintat de cite protectii avea circuitul. Dar, tot el remarca cinic: numai la prostie nu e protejat! Acelasi lucru a remarcat seful radioprotectiei, intr-o prezentare a sistemelor de protectie, de la iradiatorul IFIN: numai la prostie nu e protejat! Si a dat exemplul unui operator ungur, care s-a aruncat in piscina iradiatorului, ca l-a parasit gagica. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum