informer Postat Noiembrie 10, 2019 Partajează Postat Noiembrie 10, 2019 N-am stiut unde sa deschid topicul, nu-i chiar de cumparare ca nu stiu daca exista ce caut. Deci, vreau un altimetru pt. mers la munte... pana aici e simplu ca sunt o multime... dar din pacate n-am gasit niciunul cu TOATE urmatoarele caracteristici: 1. Altimetru DUAL, GPS ȘI Barometric; 2. Posibilitatea de a afisa in clar si in paralel altitudinea determinata GPS si altitudinea determinata barometric. 3. Posibilitatea de masurare barometrica a altitudinii relative, avand posibilitatea de a seta nivelul de referinta oricand si la orice altitudine se doreste... sunt de ex. la 2000m si vreau sa stiu cat urc in urmatoarele 5 minute. Nu am de unde sa stiu cat este atunci presiunea la cota 0, vreau s-o considere pe aia din momentul setarii ca fiind cea de referinta si sa-mi arate de acolo incolo cat urc sau cobor, pe baza de diferenta de presiune. Mai departe, conform cu pct. 2, am posibilitatea sa vad (daca vreau) si GPS daca "se verifica". Sunt relativ disperat si pe punctul de a face unu` cu BMP280 + NEO6M ... da` mi-e cam groaza de carcasa sa fie si ergonomica si etansa si antisoc si mica si... Link spre comentariu
ratza Postat Noiembrie 11, 2019 Partajează Postat Noiembrie 11, 2019 Eu mă folosesc de telefon cînd vreau altitudinea dată de GPS, în rest mă folosesc de ceas. Link spre comentariu
Haralambie Postat Noiembrie 11, 2019 Partajează Postat Noiembrie 11, 2019 Poti face cu BMP380 / 388 care e net superior. Eu chiar as dori un astfel de senzor pentru aplicatiile mele, daca cineva s-ar incumeta sa mi-l produca. Link spre comentariu
informer Postat Noiembrie 11, 2019 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2019 Acum 26 minute, ratza a spus: Eu mă folosesc de telefon cînd vreau altitudinea dată de GPS, în rest mă folosesc de ceas. Cu un altimetru barometric am avut anu` asta o surpriza chiar neplacuta: urcam spre un varf de-mi sareau capacele iar el indica o altitudine in continua scadere... am crezut ca-l sparg... . Probabil oi fi nimerit cine stie ce "front atmosferic" sau d-astea, da-i aiurea oricum. Acum 7 minute, Haralambie a spus: Poti face cu BMP380 / 388 care e net superior. Eu chiar as dori un astfel de senzor pentru aplicatiile mele, daca cineva s-ar incumeta sa mi-l produca. N-am apucat inca sa folosesc seria asta (380/388), am folosit maxim 280 (+180/085) pana acum... si ala sesiza cand il ridicam cu mana deasupra capului sau il asezam pe jos dar vad ca astea-s si mai sensibile... comand chiar azi in China vreo cateva, ca tot ii 11.11... La ce va referiti cand spuneti "sa vi-l produca"? Link spre comentariu
ratza Postat Noiembrie 11, 2019 Partajează Postat Noiembrie 11, 2019 Acum 5 minute, informer a spus: Probabil oi fi nimerit cine stie ce "front atmosferic" sau d-astea, da-i aiurea oricum. Exact aia se întîmplă. Şi la mine s-a întîmplat o dată să iau altitudine, stînd pe loc. Mamă, şi ce ploaie a venit! Link spre comentariu
informer Postat Noiembrie 13, 2019 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2019 Bun, a trecut 11.11 si n-am gasit nimic la pret rezonabil la chinezi asa ca o sa il fac sub forma unei "cutiute" de agatat la brau / centura rucsacului. Pt. presiune/temperatura/umiditate cred ca totusi o sa folosesc un BME280... nu-i chiar asa sensibil ca BMP388 dar sincer pt. un altimetru de excursii nu cred ca-i nevoie de mai mult... si in plus are umiditatea in acelasi senzor Pt. temperatura am sa pun SI un senzor exterior etans (1Wire - DS18B20), pe un cablu scurt flexibil... ca de multe ori m-am intrebat cate grade are apa din paraul in care am alunecat... GPS-urile din ce-am vazut nu difera prea mult ca si consum, toate iau cativa zeci de mA pe receptie... probabil o sa folosesc un NEO-6M cu varianta de antena ceramica mai mica (nu aia patrata, este una dreptunghiulara mai mica in sectiune), antena plasata in partea superioara a cutiutei. Ca si afisaj ma gandesc la un LCD grafic monocrom, pt. consum mic... sau OLED dar atunci sa afiseze doar la apasarea unui buton. Am comandat la chinezi un LCD COG 1,4" cu ST7565... pare OK, vedem cand ajunge. O sa pun si un difuzor mic SMD pt. semnalizari diverse + 3 taste (cred). Alimentarea dintr-un element LiIon, incarcare pe USB ( am si un panou solar pliant pe rucsac de care sunt EXTREM de multumit in urma testelor... ). O sa postez aici pe masura ce inaintez... mai dureaza sa ajunga piesele dar am vreme pana-n primavara. Daca topicu` se considera nepotrivit aici, rog mutati unde credeti. Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Noiembrie 13, 2019 Partajează Postat Noiembrie 13, 2019 Acum 3 ore, informer a spus: Daca topicu` se considera nepotrivit aici, rog mutati unde credeti. Este in regula, continuati! Link spre comentariu
informer Postat Noiembrie 21, 2019 Autor Partajează Postat Noiembrie 21, 2019 Componentele sunt aici... Am sa incep prin a scrie o librarie pt. LCD-ul grafic. Am mai scris una pt. OLED-urile SH1106/SSD1306 dar difera aici... vreau tot asa, caractere de latime fixa, 8 linii a cate 21 (poate 22) caractere. Revin cand merge asta. Link spre comentariu
vijelie02 Postat Noiembrie 22, 2019 Partajează Postat Noiembrie 22, 2019 Puteti sa ne spuneti cateva motive pentru care nu folositi librariile deja facute de altii? Link spre comentariu
informer Postat Noiembrie 22, 2019 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2019 Acum 16 minute, vijelie02 a spus: Puteti sa ne spuneti cateva motive pentru care nu folositi librariile deja facute de altii? Desigur: 1. Nu fac CE vreau eu - de ex. in cazul LCD-ului unele fac refresh la tot ecranul pt. orice schimbare oricat de mica in loc sa faca acest lucru doar partial. 2. Ceea ce fac nu fac CUM vreau eu - de ex. in cazul LCD-urilor grafice multe afiseaza caractere cu latime variabila a.i. numarul de caractere pe rand este variabil functie de ce caractere se afiseaza... ceea ce in cazul de fata ma deranjeaza. 3. Cele mai multe NU sunt optimizate pt CONSUM REDUS - in cazul sculelor alimentate din baterii mici este un aspect foarte important. 4. Multe au functii care nu ma intereseaza si probabil nici n-au sa ma intereseze vreodata, in detrimentul marimii - pt. LCD-uri: animatii, tot felul de treburi grafice gen rotiri, inversare culori etc. 5. ... La acestea as putea sa adaug cateva motive mai... subiective: 1. Nu-mi place sa nu stiu EXACT CE si DE CE se intampla. 2. Am patit de o multime de ori ca librariile sa NU functioneze pt. ca cei ce le-au scris "presupuneau" niste treburi care-n cazul meu nu erau asa, din motive obiective. 3. Sunt multe librarii scrise pt. alte compilatoare decat ce fol;osesc eu si daca tot trebuie sa le rescriu, mai bine le fac pe ale mele. 4. Nu in ultimul rand, cum am mai spus pe diverse topicuri, placerea la mine consta mai mult in preludiu ... Link spre comentariu
vijelie02 Postat Noiembrie 22, 2019 Partajează Postat Noiembrie 22, 2019 Multumesc pentru explicatii, dar acel preludiu e cam lung.... pana ajungeti sa scrieti cod pentru tema propusa vine si mosu' Link spre comentariu
informer Postat Noiembrie 22, 2019 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2019 (editat) Acum 43 minute, vijelie02 a spus: pana ajungeti sa scrieti cod pentru tema propusa vine si mosu' Credeti? Fara falsa modestie, ma subapreciati... nu ca preludiile ar trebui scurtate cat mai mult... Dati o bere daca in cursul zilei de azi va trimit libraria functionala cu ceea ce am spus ca trebuie sa faca? Dar si daca n-ar fi asa, "winter is coming"... ;) Editat Noiembrie 22, 2019 de informer Link spre comentariu
vijelie02 Postat Noiembrie 22, 2019 Partajează Postat Noiembrie 22, 2019 Eram convins ca veti gandi asa. Ca veti fi subapreciat. N-am avut nici cea mai mica intentie. Imi pare rau ca am intervenit pe topicul d-voastra. Imi lasati adresa in PM si marca preferata sa va trimit berea indiferent cand va fi gata libraria. Link spre comentariu
informer Postat Noiembrie 22, 2019 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2019 Acum 34 minute, vijelie02 a spus: Imi pare rau ca am intervenit pe topicul d-voastra. Nu-i absolut nici o problema... sunt un tip sociabil in general si-mi face placere sa discut cu colegii... si serios si in gluma. Am sa postez evolutia constructiei ca si pana acum. Link spre comentariu
informer Postat Noiembrie 22, 2019 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2019 (editat) Gata libraria... 2 fonturi cu latimea caracterului fixa (5 respectiv 8 pixeli, cu tot cu spatiu), emularea pt. un LCD alfanumeric cu 8 randuri a 21 caractere respectiv 4 randuri a 16 caractere, folosibile simultan. Refresh / stergere la nivel de rand. Totusi ceva e putin ciudat la afisajul asta: in documentatia driverului (ST7567) se specifica o matrice de afisaj cu 132 coloane si 65 randuri insa am reusit sa afisez doar pe primele 128 de coloane... poate buffer-ul display-ului are atata da` "sticla" nu... . Randul al 65-lea nu l-am incercat ca nu mi-e de nici un folos. O sa trec la proiectatul schemei. Editat Noiembrie 22, 2019 de informer Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum