elman Postat Noiembrie 10, 2019 Partajează Postat Noiembrie 10, 2019 (editat) Va salut, am o centrala Chaffoteux Alixia 24FF, de 3 zile, incetisor (in 12-24 ore) creste presiunea pana da apa afara, scot apa pana la 1 bar si iar creste, fara ca eu sa o alimentez cu apa. Am golit centrala, am verificat vasul de expansiune, presiunea era mica, am bagat 1 bar (cat scrie in manual), aceleasi simtome. Am verificat robinetul de umplere si pare ok, am mai desfacut o piesa din apropierea robinetului care se numeste cartus robinet retinere acesta avea sita sparta si supapa de sens un pic afectata, (nu stiu ce rol are supapa), avea si o bucatica din sita in supapa de sens. Atasez poze cu sita defecta si cartusul. Impresia este ca presiunea creste mai repede cand utilizez apa calda menajera frecvent. Este posibil sa intre apa in centra ( in caz de defect) si prin alta parte in afara de acel robinet de umplere? Care ar putea fi cauza. Editat Noiembrie 10, 2019 de elman Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 10, 2019 Partajează Postat Noiembrie 10, 2019 vana cu 3 cai defecta . Link spre comentariu
elman Postat Noiembrie 10, 2019 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2019 (editat) Nu ma pricep la centrale dar m-am uitat pe schema centralei, din schema nu reiese ca vana cu 3 cai ar avea vreo legatura cu apa calda menajera, aceasta inchide apa ce merge in calorifer si o directioneaza prin schimbatorul secundar de caldura???. Editat Noiembrie 10, 2019 de elman greseala de ortografie Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 10, 2019 Partajează Postat Noiembrie 10, 2019 (editat) Ori robinetul de umplere nu închide, ori schimbătorul în placi are o fisura și apa rece întra în circuitul de incalzire. Asta nu are nici o legătură cu consumul de apa calda. Poți proba, închizând apa rece care întra în centrala, deschide larg robinetul de apa calda și în 24 ore ar trebui sa scadă presiunea pe cazan. Ca sa fie mai concludent, poți încarca pe la 2,5...3 bar. Notezi cât ai, și verifica după trecerea timpului. Dacă e ok, înseamnă că robinetul de umplere e glumeț (cel mai probabil și mai des întâlnit). Editat Noiembrie 10, 2019 de doru3160 Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 11, 2019 Partajează Postat Noiembrie 11, 2019 (editat) Cred că vă daţi seama că prezenţa unei bucăţi de plastic în supapa de sens nu avea cum să-i facă bine.Cum a spus colegul mai sus, fie robinetul vă face figuri, fie aveţi schimbătorul fisurat.Bănuiesc că aveţi centrala de ceva timp, nu e montată recent... La mine (centrală Saunier Duval Semia condens 25) observ un efect invers, presiunea în instalaţie scade treptat de la 1-1,5 bari cât o reglez (în săptămâni, sau luni) spre minim şi trebuie să compensez din când în când din acel robinet de umplere.Dar eu nu-mi dau seama unde se tot duce acea presiune, că înapoi nu are cum să se ducă apa, fiindcă oricum presiunea din reţea e mult mai mare decât cea din calorifere.....iar caloriferele nu curg, că le-am verificat şi nici picături sau umezeală nu am observat pe tot traseul.Instalaţia a fost realizată personal cu mare atenţie, lipiturile ţevilor de cupru fiind făcute cu simţ de răspundere, nu am făcut economie de materiale.... Dacă ar fi vasul de expansiune spart, nu s-ar observa o scurgere pe undeva ? Editat Noiembrie 11, 2019 de validae Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 11, 2019 Partajează Postat Noiembrie 11, 2019 (editat) Daca scurgerea e atat de mica incat picatura se evapora pana vine urmatoarea, umezeala n-ai sa vezi, dar in schimb apar saruri la locul cu pricina, deci tot ar trebui sa se vada ceva. Eu am avut o scapare din asta parsiva la imbinarea stutului filetat al vasului de expansiune. La 2...3 luni trebuia sa compensesz, pt ca intra pe avarie din lipsa presiune.Am inspectat cu lumina puternica tot traseul, toate imbinarile, toate lipiturile, instalatia fiind din cupru. Tarziu am dat de scurgerea aia, cand am avut treaba la centrala si i-am dat chilotii jos.Vasul e undeva in spatele cazanului iar stutul ala e mai sus, in asa fel incat e greu de vazut fara oglinda.Am observat teava umezita si am luat-o pe firul apei.Ca sa evit deranjul, am suspendat vasul de expansiune al centralei (am blindat teava) si am montat intr-un loc convenabil altul nou. Am mai bine de 1 an de cand n-am mai completat, si asa si trebuie la instalatiile de cupru. Daca nu ai treaba, stau ani de zile in presiune fara scapari. Ca o concluzie, nu exista sa scada presiunea si sa nu ai nici o pierdere...important e s-o gasesti, iar daca e infima, s-o ignori. Editat Noiembrie 11, 2019 de doru3160 Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 11, 2019 Partajează Postat Noiembrie 11, 2019 Înseamnă că pierderea e tot în centrală, fiindcă pe traseul instalaţiei nu am niciun fel de săruri sau urme de umezeală.O să dau capacul centralei jos şi să inspectez bine interiorul....culmea e că are doar un an de când o am şi chestia asta a făcut-o de la început, la câteva luni trebuie să compensez presiunea în vas. Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 11, 2019 Partajează Postat Noiembrie 11, 2019 (editat) Eu la inceput am dat vina pe pexal, ca asta am avut initial, ramasa instalatia de la vechea centrala. Numai dupa ce am trecut la cupru mi s-a parut suspect, pt ca aveam instalatii facute care tineau in presiune de ani de zile, si la mine, era ca inainte de a schimba pexalul...numai cand am dat de locul cu pricina, mi-am dat una peste frunte si am zis ca trebuia sa inspectez si acolo mai atent. Umezeala jos, sub locul centralei nu aveam, acolo am controlat cu lumina de fiecare data si pt ca n-am vazut nimic, nici nu m-am dus mai sus cu verificarea. Apa din pierdere, ramanea pe o tabla ascunsa dupa schimbatorul in placi, unde se evapora, deci nici saruri nu aveam cum sa vad. Ce mai, a fost locul ideal pt o pierdere greu depistabila. Editat Noiembrie 11, 2019 de doru3160 Link spre comentariu
elman Postat Noiembrie 11, 2019 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2019 Va multumesc pt. rapsunsuri. O sa schim garniturile la robinet , daca nu se rezolva problema o sa dau jos schimbatorul de caldura si o bag presiune in el. Pt. d-l validae Acum 16 minute, validae a spus: Înseamnă că pierderea e tot în centrală, fiindcă pe traseul instalaţiei nu am niciun fel de săruri sau urme de umezeală.O să dau capacul centralei jos şi să inspectez bine interiorul.... Centrala mea (banuiesc ca toate-s la fel) are un aerisitor automat, nu curge apa dar sunt depuneri de saruri in jurul lui, semn ca a si iesit apa pe acolo. La mine scadea cu aproximativ 0.2bari in 2 ani si trebuia sa completez. Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 11, 2019 Partajează Postat Noiembrie 11, 2019 (editat) Acel aerisitor, are un capacel. Pe ala il slabesc (sau il scot de tot) doar cand am treaba pe instalatie, adica fac o golire (partiala sau totala), si il las slabit o saptamana, pana se elimina tot aerul posibil ramas pe instalatie. In rest, capacelul ala este strans etans. La fel si ala de pe vasul de expansiune. 0,2 bar in 2 ani e mai mult decat decent pt o instalatie. Editat Noiembrie 11, 2019 de doru3160 Link spre comentariu
elman Postat Noiembrie 11, 2019 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2019 Am dat jos schimbatorul de caldura, l-am testat si am constatat ca cele 2 circuite (caldura si ACM) comunica intre ele. Am comandat alt schimbator. Multumesc pentru ajutor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum