Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

transfer fisiere de la laptop la pc prin cablul de retea

crexy

Postări Recomandate

am un laptop toshiba portege 4010 si un pc amd la 1.6 si 256 ram , amandoua au placa de retea internami-a facut cineva o mufa de conectare intre placile de retea ( mufa merge ca a probat-o ) vreau sa stiu si eu cum tranfer fisiere de pe un pc pe altul . am inteles ca trebuie sa intru in "my network places" si sa le dau share la fisierele care vreau sa le transfer , dar mai intai trebuie sa fac niste setari . ce setari sa fac?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• crexy

6

• Alinux

5

• rimache

4

• Blind

3

Top autori în acest subiect

ambele calculatoare trebuie sa fie in acelasi workgrouppe Laptop faci un folder nou si il partajezi (share-uiesti) cu full access. In folderul ala copiezi ce vrei tu sa transferi de pe laptop pe calc. Apoi de pe calc accesezi folderul partajat si muti continutul pe calc. Daca vrei sa transferi ceva de pe calc pe laptop, accesezi folderul partajat si pui in el ce vrei sa ai pe laptop.

Link spre comentariu

Cauti filezilla pe google, tragi clientul si serverul fpt de pe situl lor, instalezi serverul pe pc si il configurezi (in traducere faci un username+pass si ii aloci un folder fara restrictie de spatiu si acces read+write+create+delete) apoi te conectezi cu laptopul pe care ai clientul ftp la server (iti pui un ip cunoscut pe calculator, fie el si local, ip pe care il pui la adress la clientul ftp), te loghezi si faci drag and drop...Asta-i toata smecheria, merge 100% fara batai de cap. Cu my network places nu functioneaza de fiecare data, mai face figuri, nu recomand.PS: Vezi sa dezactivezi intrarea in stand-by a calculatoarelor sau dezactivarea placilor de retea. Aah, si vezi sa nu ramai fara spatiu :yawinkle: Spor!Later edit: Am uitat sa mentionez ca e muult mai safe metoda asta, poti sa o folosesti si intr-o retea aglomerata.Cablul intre 2 calculatoare trebuie sa fie de tip cross-over si sa aiba lungime mai mare de 60 cm, dar cred ca stii deja asta.

Link spre comentariu

eu am pus acelasi ip (la adress) pe ambele pc-uri , imi arata ca este cu succes conexiunea , dar nu pot sa vad calculatorul celalalt ca sa copi din el date cum ii dau sa vad ce au la share calculatoarele ?alta metoda mai simpla nu stie nimeni , tot cu cablu de retea?

Link spre comentariu

Pai ce ti-am explicat eu nu e destul de simplu?>Ai facut o MARE gresala, anume acelasi ip la ambele calculatoare. E prostie mai bine spus, nu gresala. Avand acelasi ip nu se vor putea gasi niciodata.Trebuie sa ai aceeasi clasa de ip-uri (adica doar ultimul grup de cifre sa difere), sa ai acelasi gateway si acelasi workgroup.Pune mana si cauta pe forum, ca s-a mai discutat asa ceva, mai mult ca sigur :yawinkle:

Link spre comentariu

tot nu merge daca iau un swich ar rezolva problema ? sa fac propria retea. e posibil sa fie si de la cablu ? cand bag mufele in ambele placi , la pc imi arata conected iar la laptop imi arata ca nui conectat .

Link spre comentariu

depinde cum sunt mufate. pt interconectarea a 2 pc-uri direct, trebuia cablu crossover... cauta pe google.. si vezi exact schema. nu pot scrie mai mult ca ma chinui sa devirusez calcu lu taica-meu.

Link spre comentariu

daca la computer arata ca e conectata reteaua atunci si la laptop trebuie sa fie conectat ... .ip-uri le pui cu ultima cifra diferita doar .. cum au zis si colegii mai sus .... cablul trebuie sa fie cross over si nu straight.. daca e cross over ... ar trebui sa ai mufat un capat cu : portocaliu cu alb / portocaliu / verde cu alb / albastru / albastru cu alb / verde / maro cu alb / maro ...... si celalt capat verde cu alb / verde / portocaliu cu alb / albastru / albastru cu alb / portocaliu / maro cu alb / maro .....Daca respectivul cablu e straight .. ar trebui sa ai ambele capete mufate cu prima insiruire culori ... sau efectiv mufate .... la fel Pozitia mufei te las pe tine sa o cauti pe google ..

Link spre comentariu
Vizitator DeJava

Cablul trebuie sa fie crossover iar IP-ul exact cum s-a spus pana acum ( ultimul grup sa difere ). Daca ai link la ambele calculatoare (led de la placa, conexiunea din windows ) tot nu e deajuns.Primul lucru dupa ce te-ai asigurat ca ai un cablu bun e deschizi Command Promp si sa dai : ping -t unde xxx.yyy.zzz.ttt este adresa celuilalt caluculator, de ex 192.168.0.1daca primesi raspun e ok, poti merge pe start->find->computer si ii dai acelasi IP xxx.yyy.zzz.ttt . Ar trebui sa-l gaseasca si daca ai share, sa-ti transfere fisierele. E bine sa-l adaugi la my network places ca sa nu-l mai caute mereu.O alta solutie, in XP, daca merge ping-ul e sa dai "setup small office and home network" pe ambele calculatoare din meniul de la retea.

Link spre comentariu

am mai luat un cablu de la un prieten si tot nu merge , la laptop imi apare ca nui conectat ( placa de retea merge ca stau pe net cu laptopul )dar o posibilitate prin cablu usb?

Link spre comentariu

poti sa iei sute de cabluri de retea tu ce iei acolo is cabluri mufate pin la pin si nu crosover.Ca sa functioneze un asemenea cablu pin la pin se va lega intre calculatoare cu un swici.Ca sa faci conexiune crosover ai nevoie de un cleste de mufat mufe RG45 cablu UTP si mufezi in felul urmator:

Link spre comentariu

Du-te la magazin si cere un cablu UTP "pentru legat doua calculatoare intre ele". Ori au ei gata mufat ori ti-l mufeaza pe loc si mai platesti 1 leu pe langa cablu si mufe. Pana nu ai cablul de care vorbesc toti aici nu ai sa poti face nimic. Dupa asta pui ip-urile cum s-a explicat in celelalte posturi.

Link spre comentariu

Pui la laptop ip 192.168.0.1netmask 255.255.255.0workgroup MSHOME (poate fi si altceva dar trebuie sa fie identica cu ce ai pe celalalt calculatoar)La calculator pune:ip 192.168.0.2netmask 255.255.255.0workgroup MSHOME.Cere la magazin cablu crossover ca sa nu rada angajati de tine si ai rezolvat problema.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări