Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Rubrica DX

yo3fhm

Postări Recomandate

La 28.11.2019 la 18:07, RST a spus:

O intrebare pentru Cezar @yo3fhm De cateva zile am ridicat antenuta la cam 4m deasupra acoperisului ( pana acum a fost cam la nivelul acestuia, cam 5m de sol. Acum e la 9m de sol si 4 de acoperisul casei ). Am constatat ca acum receptioneaza mai bine decat acel KiwiSDR...singurul etalon la indemana pe care il am. Intrebarea e...s-au produs modificari la KiwiSDR, sau intradevar acei 4m in plus dau randament mai bun ? 

Scuze, n-am vazut intrebarea, asa ca raspund tarziu de tot. 

Pai, a revenit la antena bucla, care nu da un randament teribil la 2m deasupra solului :)

In cazul tau, desigur ca 4m in plus se fac simtiti. 

Referitor la "etalon" - nici nu se pune problema. N-ai cum defini un etalon in receptia benzilor de US, ptr ca la fiecare site de receptie difera conditiile , daca nu tehnice, atunci geografice (si automat si de propagare locala) si de zgomot. 

Totusi, un receptor online mai bun decat cel de la YO3IUL, este KiwiSDR-ul de la unguri (Szekesfehervar):  http://fsdr.duckdns.org

Ala aude mai bine fata de multe altele din zona europeana. 

73 de Cezar

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări