Vizitator Postat Decembrie 9, 2019 Partajează Postat Decembrie 9, 2019 La 27.11.2019 la 1:23, RST a spus: acum sunt dese perioade cu intermodulatii, adica intra statiile AM in banda de 40m. Asta nu se cheama intermodulatie, e altceva... Link spre comentariu
yo3fhm Postat Decembrie 9, 2019 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2019 La 28.11.2019 la 18:07, RST a spus: O intrebare pentru Cezar @yo3fhm De cateva zile am ridicat antenuta la cam 4m deasupra acoperisului ( pana acum a fost cam la nivelul acestuia, cam 5m de sol. Acum e la 9m de sol si 4 de acoperisul casei ). Am constatat ca acum receptioneaza mai bine decat acel KiwiSDR...singurul etalon la indemana pe care il am. Intrebarea e...s-au produs modificari la KiwiSDR, sau intradevar acei 4m in plus dau randament mai bun ? Scuze, n-am vazut intrebarea, asa ca raspund tarziu de tot. Pai, a revenit la antena bucla, care nu da un randament teribil la 2m deasupra solului In cazul tau, desigur ca 4m in plus se fac simtiti. Referitor la "etalon" - nici nu se pune problema. N-ai cum defini un etalon in receptia benzilor de US, ptr ca la fiecare site de receptie difera conditiile , daca nu tehnice, atunci geografice (si automat si de propagare locala) si de zgomot. Totusi, un receptor online mai bun decat cel de la YO3IUL, este KiwiSDR-ul de la unguri (Szekesfehervar): http://fsdr.duckdns.org Ala aude mai bine fata de multe altele din zona europeana. 73 de Cezar Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum