Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa alimentare philips32PFL4606H/58

Cristyian

Postări Recomandate

Alea marcate nu au nici o treaba cu defectul si cel mai probabil sint OK.

Stii sa deosebesti un electrolitic de un ceramic sau unul film?

E vorba de electrolitici in general pt ca astia imbatrinesc.

Intre integratul cu radiatorul pus de tine si condesatorul indicat sint 2 electrolitici mai mici. Schimba-i.

Apoi sub integrat este un traf si sub traf inca 3 electrolitici mai mari. E posibil sa trebuiasca si aia schimbati.

Editat de sesebe
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Cristyian

7

• yokoono

4

• Florinel TV

2

• YsD_SoRyN

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Prima data lipesti  doua condesatoare noi  peste cele din tv, pe spatele placii  si radiator cu vaselina pe circuit .  Condensatoarele le lipesti cu terminale cat mai scurte . Inca ceva la placa asta este  ca face pene de contact pe zona invertorului si tot asa se opreste, dar cred ca ramane led-ul aprins . Oricum e bine de lipit, tot cap coada in zona pomenita .

Editat de YsD_SoRyN
completare
Link spre comentariu

Va spun eu ce trebuie schimbat,si anume chopperul de st by.Am avut defect la sursa de philips 32pfl3606,care seamana,la mine era un  oscilator Tny277 daca nu ma insel si tv se oprea dupa 10 minute,apoi scoteam din priza  ,dupa racire si iar mergea,Tny -ul se incingea.Am rezolvat prin adaptare ca chopper nu e de gasit.

Editat de attilaa0
Link spre comentariu

Prima data trebuie schimbati condi cei incercuitii cu rosu, si daca nu rezolva problema, trebuie schimbati si cei incercuiti cu albastru, si daca tot asa se incinge integratul, atunci este traf chopper cu spire in scurt, cel incercuit cu verde

20191107_164838.jpg.481fc3c5accfeb3b3a5163241691b07f.jpg

Link spre comentariu

În general IC-urile astea cu tranzistorul de forță integrat ori merg ori nu merg deloc. Dacă nu s-au schimbat condițiile de răcire (radiator desprins de exemplu) atunci sint probleme la componentele externe. 

La TNY-uri am mai găsit condesatorul de 47uF (de obicei) de lingă integrat cu probleme. Comportamentul era haotic. Nu livra putere suficienta, la creșterea consumului tensiunea din secundar scădea, etc. 

Deci schimba direct fără alte teste cei 2 condesatori de lingă integrat (nu-s scumpi) cu alții buni nu chinezării ordinare și apoi eventual și cei din secundar. 

Cam ce a explicat și Florinel mai sus. 

Link spre comentariu

Sau ce i-am scris eu in prima pagina dar cred ca baiatul sta mai prost la capitolul viteza. Nu are inca, cauciucurile de iarna.

Editat de yokoono
Link spre comentariu

Schimbat condensatorii incercuiti si montat radiator cu pasta termica. Tv ul functioneaza de 3 ore fara vreo figura de oprire. Mentionez ca acel radiator frige bine de tot. O sa vreau sa mai montez si un ventilator in dreptul radiatorului dar sa vad cum.poate pe capac! Oricum nu cred ca e bine ce fac, folosesc o racire fortata. O sa incerc sa fac rost si de un traf chopper sa l schimb pe cel existent cum a spus Florinel Tv. 

20191109_181910.jpg

Editat de Cristyian
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări