Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Comandă modul igbt bsm100bg120dlc

Sir john red

Postări Recomandate

Salutare...a mai lucrat cineva la acest gen de incarcator? as vrea sa fac o comanda analogica cu un IGBT asemanator, ma refer la partea de logica (nu cea care comanda tranzistorul)...cu SG sau TL494....sau cu UC ar fi mai ok...ma intereseaza varianta fara izolare galvanica, adica doar coborator si atat...multumesc

Link spre comentariu

TL494 poate controla prin cele 2 amplificatoare interne, incarcarea in curent si tensiune. Va lucra bine, chiar foarte bine.

Singura problema e frecventa de chopper, deoarece pana la 10kHz te cam "zgarie" la ureche cu bazaitul sau. Daca faci bobina pe tole. ar fi indicat sa nu depasesti 10kHz (din experimentarile mele nu prea renteaza).

Incearca aceasta sursa de inspiratie: 

Link spre comentariu

ok...bobina este fabricata pe ferita, 7.5mH..o sa studiez problema, insa din ce vad in video este cu separare galvanica problema (flyback)...eu as fi vrut doar buck, dar cred ca pot adapta

Editat de catalin004
Link spre comentariu

Revin cu schema pe care o atasasem initial: 

Am mai facut si eu ceva experimente si bobinajul pe tole in regim deschis (tole I ) merge fara problema si la 31kHz. Se pare ca energia tolelor este mult mai mare decat cea furnizata de ferita (pana la o anumita frecventa ).

Link spre comentariu

Eu stiu...am nevoie de aproximativ 3kw...spatiu restrans. Momentan lucrez cu procesor la 20khz..dar se pare ca se cam perturba si nu vreau sa am surprize. De aceea merg pe analogic...probabil ca prescrisa de temperatura a bateriei o voi controla cu procesor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări