Sir john red Postat Noiembrie 11, 2019 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2019 La 09.11.2019 la 11:15, Sir john red a spus: Schema de forță, lipsește comanda... Chiar nu știe nimeni ce controller pot folosi pentru comanda igbt-ului din schema de mai sus. Tensiunea de intrare este de 250v dc si trebuie să se regleze într-o anumită plajă, dacă se poate sa coboare până la 180-200v la ieșire. O schemă ceva... vă rog! Link spre comentariu
lalihifi Postat Noiembrie 11, 2019 Partajează Postat Noiembrie 11, 2019 La 09.11.2019 la 9:31, Sir john red a spus: După cum spune @gauss am "săpat"și am găsit, pentru inspirație... Așa arată interiorul redresorului.Aici are placa de comanda,dar lipsește igbt-ul. Placa pe care o vezi in poza e driverul Igbt ....e o schema dedicata si creata de Inda ...lucra usor si la 12khz cred . In afara de asta mai este o placa de comanda (sunt 2 variante una analogica si una digitala).....si cateva placi mai mici (alimentatoare,etc) Cel din poza e un redresor facut de Inda Craiova (am lucrat la ei aproape 15 ani cred) Am ansamblat si reparat o gramada (destul de fiabile la ce retea este in Ro)...le gasesti peste tot in Renel si Cfr. Alimentarea este de la trifazic 400v si pe condensatoare se avea usor 540v dc . Nu vreau sa te superi dar nu inteleg nimic din ce ai zis ...ai restul din redresor ?..radiatoare ....alimentare placa comanda ...restul placilor ? Sau ai decat un IGBT (adica nimic). La cum ai pus intrebarile mai bine o iei usor cu scheme de tensiune si putere mica . Nu vrei sa mori dintr-o prostie . Si crede-ma ca nu multa lume lucreaza cu IGBT -ur iar ce vrei tu e o schema dedicata. Numai bine Link spre comentariu
Sir john red Postat Noiembrie 11, 2019 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2019 (editat) @Ialihifi' am spus și repet, am tot redresorul, lipsește doar placa driver igbt. Mai este nevoie de vreo precizare? Ce este așa greu de priceput? Am nevoie doar de schema respectivă. Acolo am pus o poza orientativă nu este de la redresorul meu și am specificat pentru a se înțelege că în poza are driverul și lipsește igbt-ul. Și "după cum ai pus întrebările"-care întrebări mă trimit la scheme cu tensiuni mai mici? Schema dacă e "dedicată", nu este tot schema sau e ceva secret? Editat Noiembrie 11, 2019 de Sir john red Link spre comentariu
lalihifi Postat Noiembrie 11, 2019 Partajează Postat Noiembrie 11, 2019 (editat) Da schema de driver facuta de Inda ..nu e ceva clasic ...numai sa-i intrebi pe cei de la Inda daca vor sa te ajute cu schema. Redresorul se alimenteaza trifazic 400v ac deci nu vei avea la intrare cat zici tu ...vei avea undeva pe la 540v dc pe condensatoare . Placa de driver IGBT poti sa o inlocuiesti cu alt driver IGBT cu izolare galvanica (gasesti sheme pe net) dar trebuie sa fie capabil sa dea curentul necesar ptr acel IGBT. Ma intelegi gresit ....o sa vezi ce usor zboara igbt-ul sau Driverul la ORICE greseala ....de accea ti-am zis ca e mai bine sa nu te bagi Ps: Nu am fost sigur pentru ca zici " corect-convertor+driver comanda modul igbt Bsm100gb120dlc" dupa care " ce controller pot folosi " . Daca precizai ca in ultima postare era ok . Nici macar nu ai pus poze cu celelalte placi ..absolut nimic . si zici tot timpul de intrare DC ceea ce nu este daca te uiti pe schema postata de tine ai trifazic intrare si punte redresoare Acum eu ce sa cred John ? Editat Noiembrie 11, 2019 de lalihifi Link spre comentariu
Sir john red Postat Noiembrie 11, 2019 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2019 (editat) Tocmai asta am vrut, cineva cu experiență în domeniul să-mi recomande o schemă care sa se "pupe" cu igbt-ul. Cu igbt-urile am ceva experiență,dar și pierderi mari, aici ai dreptate, totuși riscul trebuie asumat... Editat Noiembrie 11, 2019 de Sir john red Link spre comentariu
lalihifi Postat Noiembrie 11, 2019 Partajează Postat Noiembrie 11, 2019 (editat) Trafo e pentru izolare galvanica dar tot ai mult si la iesire chiar daca e coborator de tensiune (depinde ce varianta e.... chiar nu mai stiu ) Daca te uiti pe schema condensatoarele sunt inseriate ca sa suporte mai bine tensiunea aceea (mai ales daca variaza tensiunea pe intrare) Cred ca numai cei de la Inda te pot ajuta . Editat Noiembrie 11, 2019 de lalihifi Link spre comentariu
Sir john red Postat Noiembrie 11, 2019 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2019 Acum 35 minute, lalihifi a spus: Da schema de driver facuta de Inda ..nu e ceva clasic ...numai sa-i intrebi pe cei de la Inda daca vor sa te ajute cu schema. Redresorul se alimenteaza trifazic 400v ac deci nu vei avea la intrare cat zici tu ...vei avea undeva pe la 540v dc pe condensatoare . Placa de driver IGBT poti sa o inlocuiesti cu alt driver IGBT cu izolare galvanica (gasesti sheme pe net) dar trebuie sa fie capabil sa dea curentul necesar ptr acel IGBT. Ma intelegi gresit ....o sa vezi ce usor zboara igbt-ul sau Driverul la ORICE greseala ....de accea ti-am zis ca e mai bine sa nu te bagi Ps: Nu am fost sigur pentru ca zici " corect-convertor+driver comanda modul igbt Bsm100gb120dlc" dupa care " ce controller pot folosi " . Daca precizai ca in ultima postare era ok . Nici macar nu ai pus poze cu celelalte placi ..absolut nimic . si zici tot timpul de intrare DC ceea ce nu este daca te uiti pe schema postata de tine ai trifazic intrare si punte redresoare Acum eu ce sa cred John ? Tu care ai lucrat in domeniul poți să-ți dai seama mai ușor despre ce este vorba.Intrarea Dc este tensiunea după redresare,la asta m-am referit. Acum că ne-am lămurit ce schemă crezi că pot aborda? Link spre comentariu
lalihifi Postat Noiembrie 11, 2019 Partajează Postat Noiembrie 11, 2019 Nu ma intelegi : Nu ai informatii cu conectorii de la acel driver Igbt si cum e controlat de pe placa de baza (placa de comanda). Nu dai detalii de tensiunile care le ai ptr acel driver . Practic nimeni nu poate ghici nimic si tu nu ai dat aceste informatii (eu nu am mai lucrat de acum 8 ani cu ei ) de aceea nimeni nu te poate ajuta . Si mai ales ca au avut variante dedicate pentru fiecare client (modificate) Deci incearca sa-i contactezi si vezi ce iese . Link spre comentariu
Sir john red Postat Noiembrie 11, 2019 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2019 (editat) Alimentare drivere +/- 15v Mai multe detalii nu pot să dau pentru că nu știu mai mult.Ce pot spune despre un lucru pe care nu-l am? Editat Noiembrie 11, 2019 de Sir john red Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Noiembrie 14, 2019 Partajează Postat Noiembrie 14, 2019 Caută pe elektrotanya schema de la Telwin Enterprise Plasma 160 hf. Este cu chopper de putere după transformatorul coborator . Vei găsi acolo driver care ti se potrivește. Link spre comentariu
Sir john red Postat Noiembrie 14, 2019 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2019 Mulțumesc domnule Ciprian, descarc schema și văd ce pot să fac. Link spre comentariu
nel65 Postat Noiembrie 15, 2019 Partajează Postat Noiembrie 15, 2019 Cred ca e o neintelegere in exprimare ,nu de driver are nevoie Sir ci de toata placa electronica (pe care el o numeste in mod eronat driver).Scuze daca gresesc eu... Link spre comentariu
Sir john red Postat Noiembrie 15, 2019 Autor Partajează Postat Noiembrie 15, 2019 @nel65,am lămurit deja treabă asta, trebuie să revin de fiecare data la ea? Citește mai sus că altfel umplem topicul cu maculatură.Placa de comandă-controller+driver.Incerc să folosesc un sg3525 și un ir2110. Link spre comentariu
Sir john red Postat Noiembrie 15, 2019 Autor Partajează Postat Noiembrie 15, 2019 Ceva în genul asta... Link spre comentariu
Robert_89 Postat Ianuarie 11, 2020 Partajează Postat Ianuarie 11, 2020 Te pot ajuta eu cu schema driver-ului. Am un redresor din '99 de la Inda si am inceput procesul de modernizare/studiu de imbunatatire. Am facut reverse engineering si am scos schema driverului. Mediul in care a lucrat a fost unul industrial si a facut fata cu brio, insa varsta l-a facut sa mai dea rateuri: -tensiune peste cea setata (fiind cu procesor ca si controller) -avarie redresor (probabil software ca nu are feedback pt desaturare IGBT) -uneori nu incarca Momentan, nestiind programare, incerc sa fac un controller analogic care sa compare tensiunea si curentul de iesire pt a mentine controlul, dar are dezavantajul ca bucla de control nu e separata galvanic de iesire . As mai adauga un snubber pe partea de tensiune filtrata la bornele IGBT si as dubla cu o dioda ultrafast, partea IGBT-ului folosita ca dioda flywhell - am observat ca in incarcarea bancului de baterii si datorita lungimii cablurilor din camera redresorului pana la bornele bancului, genereaza ceva varfuri de supratensiune. Modelul meu este cu 3 bijuterii de toroidale de 5.5kVA (380Vac in si 168 Vac out) alimentate trifazat cu intrarea in DELTA si iesirea STEA, contruite de Petratoroid. Te rog sa ma contactezi pe aceasta adresa pentru detalii: [email protected]. Atentie: INDA are brevete de inventie pe asa ceva si nu cred ca s-ar bucura cu publicarea know-how-ului, chiar daca are ca si fabricatie anii '99. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum