validae Postat Noiembrie 9, 2019 Partajează Postat Noiembrie 9, 2019 (editat) Ştiam că pentru legislaţia noastră e absolut OK, dar tipul care merge doar pe banda a doua (fie din proastă obişnuinţă, fie de ,,şmecherie,, ) practic încurca traficul şi în loc să circule pe banda unu şi eu să-l depăşesc pe banda a doua, el bloca practic a doua bandă.Şi din păcate chestia asta o întâlnesc tot mai des, oameni care circulă lent doar pe banda a doua, trebuie să-i semnalizezi mereu ca să se dea la o parte... Mi s-a întâmplat şi mie când eram începător să rămân pe banda a doua, deşi prima era liberă.Când cel din spate mi-a făcut semn cu farurile, am schimbat banda şi am fost atent pe viitor să nu mai ,,rămân uitat,, pe a doua....dar unii cred că sunt învăţaţi prost chiar din timpul şcolii de instructori ,,făcuţi la normă,,.Să nu mai spun de faze cu începători care conduceau cu instructorul fie pe timp de seară sau dimineaţa devreme şi cu luminile stinse, deşi lumina ambiantă era slabă.De câteva ori i-am avertizat şi cu farurile, dar tot nu s-au prins.Ce să înveţe începătorii de la astfel de instructori ? Când am făcut eu şcoala, instructorul îmi călca ambreiajul şi nu puteam să demarez dacă nu mă asiguram la plecare ,nu aprindeam luminile sau nu-mi puneam centura.Mă lăsa să-mi dau seama singur ce am greşit, nu îmi spunea el.... Editat Noiembrie 9, 2019 de validae Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 9, 2019 Partajează Postat Noiembrie 9, 2019 (editat) E cam nașpa legea lor... Pai dacă un mormoloc merge pe banda 2 cu 100km/h și eu vreau sa merg cu 130km/h cum fac, stau în curul lui pană se hotărăște sa treacă pe b1 ca să pot eu rula cu viteza maxima legală? Știu ca sunt civilizați si nu fac treburi din astea, dar presupunem ca e un conațional. Nu ai voie sa treci pe lângă el pe banda 1, dacă el a cumpărat banda2 ? Pe de alta parte, cum va place când mergeți cu viteza maxima legală și din spate primiți flashuri disperate? Editat Noiembrie 9, 2019 de doru3160 Link spre comentariu
dany_cta Postat Noiembrie 9, 2019 Partajează Postat Noiembrie 9, 2019 Acum 6 minute, validae a spus: Ştiam că pentru legislaţia noastră e absolut OK, dar tipul care merge doar pe banda a doua (fie din proastă obişnuinţă, fie de ,,şmecherie,, ) practic încurca traficul şi în loc să circule pe banda unu şi eu să-l depăşesc pe banda a doua, el bloca practic a doua bandă.Şi din păcate chestia asta o întâlnesc tot mai des, oameni care circulă lent doar pe banda a doua, trebuie să-i semnalizezi mereu ca să se dea la o parte... Sunt posesorii de logan de care vorbeam eu pe alt topic. Pe aia ii vezi mereu pe banda a 2-a mergand cu viteze relativ mici, sau bagandu-se in depasiri de tir cu 100km/ora, depasiri pe care le fac in 5minute, chiar daca tu erai deja pe banda a doua si veneai cu viteza net superioara, franezi si stai dupa ei ... Nu o sa vezi un posesor de "vechitura" straina "dormind" pe sosea, pentru ca ala nu simte viteza asa cum o simte un logan, nu ii intra curent pe la chedere imediat ce depaseste 80km/ora. Link spre comentariu
Liviu M Postat Noiembrie 9, 2019 Partajează Postat Noiembrie 9, 2019 Acum 8 minute, doru3160 a spus: Pai dacă un mormoloc merge pe banda 2 cu 100km/h și eu vreau sa merg cu 130km/h cum fac, stau în curul lui pană se hotărăște sa treacă pe b1 Teoretic da. Acum 8 minute, doru3160 a spus: ca să pot eu rula cu viteza maxima legală? In mod normal n-au viteza maxima. (Poti sa) Mergi cu cat te lasa inima si cat te tine masina. Acum 10 minute, doru3160 a spus: Pe de alta parte, cum va place când mergeți cu viteza maxima legală și din spate primiți flashuri disperate? Cum zicea si danny_cta, nu suntem politisti. Daca sunt mai multe benzi pe sens, ne dam la o parte cand e sigur s-o facem (adica daca tocmai depasesc, termin depasirea in siguranta dupa care ma retrag pe banda 1) si-i lasam sa se duca, daca nu, ii ignoram. Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 9, 2019 Partajează Postat Noiembrie 9, 2019 Dacă rulezi pe banda unu, nu ai de ce să primeşti flashuri din spate.Dacă mergi (doar)pe banda a doua, indiferent de viteză, poţi avea surpriza să fii semnalizat din spate de altul care vrea să treacă în faţă, chiar dacă o face încălcând viteza legală.E treaba lui că depăşeşte viteza legală, tu trebuie să circuli pe banda unu, nu să te depăşească el prin dreapta şi apoi să frâneze brusc, findcă pe banda unu era altul care circula regulamentar şi cu viteză mai mică.... Link spre comentariu
Liviu M Postat Noiembrie 9, 2019 Partajează Postat Noiembrie 9, 2019 Acum 2 minute, dany_cta a spus: sau bagandu-se in depasiri de tir cu 100km/ora, depasiri pe care le fac in 5minute, chiar daca tu erai deja pe banda a doua si veneai cu viteza net superioara, Drumurile cu multe benzi nu-s pentru vitezomani, sunt pentru mersul sigur. Daca a schimbat banda fara sa te incomodeze pe tine (adica nu ti-a taiat fata, n-a trebuit sa scoti fum din frane ca sa nu-l faci garaj), nu-i treaba ta cu cat merge (atata timp cat are viteza rezonabil mai mare decat camionul - la nemti trebuie minim 10 km/h in plus). Faptul ca dupa 2,5 minute (din cele 5 ale depasirii lui) tu trebuie sa franezi nu are nici o importanta. Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 9, 2019 Partajează Postat Noiembrie 9, 2019 Eu am pățit de multe ori faza asta. De regulă ma dau deoparte, chiar dacă as mai avea loc pana la podea cu pedala, dar sunt faze unde ar trebui să-i iau fața unuia de pa banda1 ca să fac loc unui zmeu din ăsta. Mie mi se pare un gest lipsit de bun simț sa te dai disperat ca nu poți sa mergi cu 240km/h când legal ești limitat la 130(vorbesc de ulițele noastre). La nemti e nelimitat dar nu chiar peste tot. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Noiembrie 9, 2019 Partajează Postat Noiembrie 9, 2019 Acum 5 minute, dany_cta a spus: Sunt posesorii de logan de care vorbeam eu pe alt topic. Posesorii de Logan circula mai prudent si corect decit cei cu cazane de 2000lei inmatriculate prin Bulgaria. Loganul fata de alea este masina nu cazan. In majoritatea timpului cu Logan-ul circul spre maxim viteza legala, 90 pe nationale si 100 pe europene. Pe autostrada pe la 120Km/h, nu ca nu merge dar nu ma omor sa fac pe eroul. Link spre comentariu
Liviu M Postat Noiembrie 9, 2019 Partajează Postat Noiembrie 9, 2019 (editat) Acum 8 minute, doru3160 a spus: ar trebui să-i iau fața unuia de pa banda1 ca să fac loc unui zmeu din ăsta. Eu am zis mai sus - termini depasirea in siguranta, dupa care reintri si-i faci loc. Si-l astepti sa ti se bage in fata si sa franeze tare, sa te invete minte. Acum 8 minute, doru3160 a spus: La nemti e nelimitat dar nu chiar peste tot. La nemti e nelimitat. La granita ai semnul de "pe autostrada viteza orientativa 130mh/h". Orientativa. Unde e cazul, au limitari prin indicatoare, normal, da' nu e ca la noi, in lege, "pe autostrada 130 km/h". Editat Noiembrie 9, 2019 de Liviu M Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 9, 2019 Partajează Postat Noiembrie 9, 2019 (editat) Ideea de bază e că s-au înmulţit mai ales pe la noi cei care circulă riscant şi pun în pericol pe ceilalţi în trafic.Văd mai deunăzi pe un dobitoc care mă depăşeşte (eu rulam cu circa 7-80km/h pe banda unu) şi se propteşte la un metru-doi în faţa mea, nu se duce în treaba lui în faţă.....l-am lăsat cam două-trei sute de metri să văd ce are de s-a postat în faţa mea, poate e control rutier în faţă, vreo trecere de pietoni sau vreun alt motiv de a reduce viteza.Dar nu era nimic, tipul mă depăşise doar ca să fie în faţa mea, am călcat pedala şi i-am dat cu flit că îmi făcea parbrizul varză, afară burniţa uşor şi trebuia să stau mereu cu mâna pe butonul de spălat parbrizul.Sau alte dăţi, când eram depăşit şi individul care mă depăşise frânează brusc după o sută de metri, ca să vireze dreapta pe un drum lateral.Chestii de bun simţ, nu de alta... Editat Noiembrie 9, 2019 de validae Link spre comentariu
dany_cta Postat Noiembrie 9, 2019 Partajează Postat Noiembrie 9, 2019 (editat) Acum 16 ore, Ion_Bumbu a spus: Cind va fi una din astea vestite atit de fiabila ca Loganul poate o sa ma convingeti sa trec la asaceva. Acum 26 minute, Ion_Bumbu a spus: Posesorii de Logan circula mai prudent si corect decit cei cu cazane de 2000lei inmatriculate prin Bulgaria. Loganul fata de alea este masina nu cazan. In majoritatea timpului cu Logan-ul circul spre maxim viteza legala, 90 pe nationale si 100 pe europene. Pe autostrada pe la 120Km/h, nu ca nu merge dar nu ma omor sa fac pe eroul. Cam asa se vede dintr-o masina, nu cazan. Eu loganul nu l-as incadra nici la categoria cazan ... Filmare din "cazanul" personal. Cand trece cate un 5-ar pe langa tine cam asta vede el, si o masina oprita pe mijlocul drumului (adica tu). Si ca sa iti raspund pe acelasi ton: cand va fi vre-un logan macar un sfert din ceea ce este o masina de-asta, poate o sa ma gandesc sa dau banii pe unul. Editat Noiembrie 9, 2019 de dany_cta Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 9, 2019 Partajează Postat Noiembrie 9, 2019 Unde-i politia acum? Avem ocazia sa mai scapam de un a-tot-stiutor și care are numai el dreptate de pe șoselele noastre. Exemplu clar, filmat de utilizare a telefonului mobil în timp ce se conduce un autovehicul cu viteza. Pt asta ar trebui sa se lase fără carnet de conducere. Acum 12 minute, dany_cta a spus: Cam asa se vede dintr-o masina, nu cazan. Eu loganul nu l-as incadra nici la categoria cazan ... Filmare din "cazanul" personal. Si ca sa iti raspund pe acelasi ton: cand va fi vre-un logan macar un sfert din ceea ce este o masina de-asta, poate o sa ma gandesc sa dau banii pe unul. Link spre comentariu
q_acdc Postat Noiembrie 9, 2019 Partajează Postat Noiembrie 9, 2019 Ce dreptate ai! Din acest motiv am vazut multi in benzinarie cu 50 lei la pompa! (cu cazane de Germania, Anglia, etc) Crezi ca o masina scumpa te scapa de nesimtire? (nu ma refer la dany_cta) Link spre comentariu
icar Postat Noiembrie 9, 2019 Partajează Postat Noiembrie 9, 2019 Si cam ce se vede? Link spre comentariu
dany_cta Postat Noiembrie 9, 2019 Partajează Postat Noiembrie 9, 2019 (editat) Acum 5 minute, sesebe a spus: Unde-i politia acum? Avem ocazia sa mai scapam de un a-tot-stiutor și care are numai el dreptate de pe șoselele noastre. Exemplu clar, filmat de utilizare a telefonului mobil în timp ce se conduce un autovehicul cu viteza. Pt asta ar trebui sa se lase fără carnet de conducere. Telefonul este chestia aia mare prinsa in suport, cu o imagine cu frunze verzi pe ecran si sta aprins continuu pentru ca primeste curent prin wireless charging. Mai incearca. PS: scrie si pe ecran ce este chestiuta care filmeaza, iti da si niste informatii acolo, in bara de jos, si nu este ilegal sa folosesti asa ceva Deci stai si tu jos, nota 3, inca una. Editat Noiembrie 9, 2019 de dany_cta Link spre comentariu
Postări Recomandate